Νικολαΐδης: «Δεν θα έδινα πέναλτι στον Βέρμπιτς, δεν μου έβγαλαν κάτι περίεργο διαιτησία και VAR»

Newsroom
Ο Ντέμης Νικολαΐδης στη NOVA

bet365

Ο Ντέμης Νικολαΐδης σχολιάζοντας το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στην εκπομπή Monday FC της NOVA τόνισε πως ο ίδιος δεν θα σφύριζε το πέναλτι που ζήτησαν οι «πράσινοι» πάνω στον Βέρμπιτς, υπογραμμίζοντας ότι είναι κρίμα να ασχολούμαστε με τη διαιτησία σε αυτό το ματς.

Σχολιάζοντας τη διαιτησία για το χθεσινό ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Ντέμης Νικολαΐδης είπε στη NOVA: «Αυτός ο διαιτητής πολλές φάσεις θα μπορούσε είτε να σφυρίξει από τη μία, είτε από την άλλη, ή και καθόλου. Ο Γκατσίνοβιτς έπεσε και έδιωξε τη μπάλα με το χέρι. Δεν μπορεί να επέμβει το VAR. Το πέναλτι δεν το είδε, φαίνεται ότι ο Πινέδα βρίσκει τον Βέρμπιτς. Για να μην τον φώναξε ο VAR σημαίνει ότι συμφωνεί με τον διαιτητή. Γιατί συμφωνεί μαζί του; Υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Μου θύμισε μία φάση του Μασούρα στις Σέρρες. Θα μπορούσε να δώσει πέναλτι, εγώ δεν τα δίνω αυτά τα πέναλτι. Εγώ σφυρίζω δύσκολα τέτοια πέναλτι. Στην Ελλάδα, όμως, δίνονται, όποτε θα μπορούσε να το δώσει, ανέφερε αρχικά ο Νικολαΐδης και συνέχισε λέγοντας:

«Δεν μου έβγαλαν κάτι περίεργο διαιτησία και VAR. Δεν ήθελαν να παίξουν υπέρ κάποιας ομάδας. Και η εξέταση για το φάουλ στον Μπερνάρ ήταν μία δύσκολη φάση, δεν υπάρχει πέναλτι στη φάση με τον Βαγιαννίδη, υπάρχει στον Ζέκα. Είναι κρίμα να ασχοληθούμε με τη διαιτησία, ξέρω τι σημαίνει να σε σφάζει η διαιτησία. Έγινε και ένα λάθος, εύχομαι στο τέλος της χρονιάς να είναι μοιρασμένα τα λάθη, έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Έπειτα, ο Ντέμης Νικολαΐδης σχολίασε για το ματς: «Ωραίο ντέρμπι, κρίμα που δεν ήταν γεμάτο το γήπεδο. Θα ήταν πολύ πιο όμορφο. Μας ξενίζει αυτή η εικόνα με τα άδεια καθίσματα. Όχι σπουδαία ποιότητα και εναλλαγές της μπάλας και συνδυασμούς, αλλά μεγάλη ένταση και από τους δύο. Ο ένας χαλούσε το παιχνίδι του άλλου. Είχαν από ένα ημίχρονο. Καλύτερος στο πρώτο ο Παναθηναϊκός, καλύτερη η ΑΕΚ στο δεύτερο. Το είχα πει και με τον Ολυμπιακό, ότι η ΑΕΚ το ότι έχει αυτή τη νοοτροπία και στις μέρες που δεν είναι καλή να προσπαθεί μέχρι το 90' να γυρίσει το ματς είναι ανεκτίμητο. Στο μεγαλύτερο διάστημα ίσως να ήταν καλύτερος ο Παναθηναϊκός αλλά η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει και στο τέλος πήρε να πάρει και το ματς με το πλασέ του Αραούχο και το καταπληκτικό στοπ του Βαγιαννίδη. Μου έμεινε και ο Αράο τον οποίο μετά από κάποια ματς που τον είδα τον προτιμώ στόπερ. Είναι πολύ καλός, ξέρει και μπάλα, και ήταν πολύ καλός κόντρα και στον Λιβάι Γκαρσία που αυτήν την περίοδο σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος και οδηγεί την ΑΕΚ στα ματς».

Στη συνέχεια, ο Ντέμης Νικολαΐδης, τόνισε: «Ήταν ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να κάνει διπλό. Η ΑΕΚ είχε πολλούς παίκτες που δεν ήταν σε καλή μέρα. Η ΑΕΚ κατάφερε και δεν έχασε γιατί έχει νοοτροπία νικητή. Προσπαθεί μέχρι το 90' και καλά να μην είναι. Ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερους παίκτες σε καλή μέρα, αλλά δεν του βγήκαν οι αλλαγές. Έτρεξε πάρα πολύ, μπορεί και να κουράστηκε. Ο Ιωαννίδης κρατούσε και τα δύο στόπερ της ΑΕΚ μόνος του, έδωσε πολλές μάχες. Ήταν πολύ καλός.

Ο Τερίμ πίεσε την ΑΕΚ, έπαιξε το παιχνίδι της ΑΕΚ με την ΑΕΚ. Ήταν ρίσκο, αλλά το κατάφερε. Και ο Ολυμπιακός έπαιξε με ένταση με την ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός πίεζε πολύ ψηλά αναγκάζοντας την να παίζει με μεγάλες μπαλιές στον Λιβάι και ακύρωσε τους τρεις παίκτες πίσω από τον Λιβάι. Δεν είδαμε Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ, Τσούμπερ, είδαμε μόνο Λιβάι. Έγινε λάθος από τον Γεντβάι στο πρώτο γκολ της ΑΕΚ. Κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να τον πιάσει και προσπάθησε να τον βγάλει οφσάιντ. Αλλά μετά έβαλε ένα πολύ ωραίο γκολ. Αυτό το λάθος μόνο είχε ο Γεντβάι. Στο δεύτερο μέρος πάλι βρέθηκε μόνος του ο Λιβάι. Είναι η ικανότητά του, αλλά πρέπει να ξέρεις ποιον έχεις απέναντί σου, παίζοντας με ψηλά την άμυνα. Το δεύτερο βέβαια ακυρώθηκε το γκολ. Στα τελευταία 15 λεπτά είτε λόγω κούρασης, είτε λόγω των αλλαγών που δεν βγήκαν, είτε λόγω της νοοτροπίας της ΑΕΚ που δεν θέλει να χάνει, ήρθε το 2-2. Ωραίο ντέρμπι χωρίς πολλές και μεγάλες φάσεις. Με καθαρό και δυνατό παιχνίδι».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα