Άρης: Οι πολλές απουσίες προσφέρουν ευκαιρίες

Άρης: Οι πολλές απουσίες προσφέρουν ευκαιρίες

Ο Άρης

bet365

Το εκτεταμένο rotation στον εκτός έδρας αγώνα (14/1, 15:00) με τον Παναιτωλικό δεν είναι απλά επιλογή αλλά και ανάγκη για τον Άκη Μάντζιο, ταυτόχρονα όμως «γεννά» ευκαιρίες για ποδοσφαιριστές οι οποίοι είτε δεν είχαν ρόλο είτε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια.

Ακόμη και το σενάριο οκτώ αλλαγών στο αρχικό σχήμα δεν θα αποτελέσει έκπληξη καθώς υπάρχουν οι τραυματίες, οι επιβαρυμένοι και κυρίως ο αγώνας της χρονιάς, αυτός της ερχόμενης Τετάρτης (17/1) με την ΑΕΚ για την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. Προφανώς το focus στο συγκεκριμένο παιχνίδι αποτελεί μονόδρομο αλλά και λογική επιλογή καθώς το bracket της διοργάνωσης καλλιεργεί ευκαιρία για πρόκριση στον τελικό αυτής. Αυτή η επιλογή είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει τον Άκη Μάντζιο σε εκτεταμένο rotation απέναντι στον Παναιτωλικό, σ’ έναν αγώνα στον οποίο δεν υπολογίζει τους Χουλιάν Κουέστα, Ζαν Ζουλ, Μπίργκερ Βερστράτε. Κι έτσι, ποδοσφαιριστές οι οποίοι μετρούν πολλές εβδομάδες αδράνειας (σε επίπεδο επίσημων αγώνων) αναμένεται να επανεμφανιστούν και να (από)δείξουν το βάθος της ομάδας.

Για παράδειγμα, ο Λευτέρης Χουτεσιώτης αναμένεται να καλύψει το κενό του Χουλιάν Κουέστα. Η προηγούμενη φορά ήταν στη 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος απέναντι στη Λαμία. Ακολούθησε το σερί των 16 διαδοχικών συμμετοχών του Ισπανού σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Στην άμυνα, ο Φαμπιάνο θα πάρει ανάσες και ο Λίντσεϊ Ροζ θα καταγράψει την πρώτη συμμετοχή του στο αρχικό σχήμα από την ημέρα της επιστροφής του στην ομάδα. Ο Γιάκουμπ Μπράμπετς θα παραμείνει στη θέση του, εν αντιθέσει με τους ακραίους full back.

Ο Φράνκο Φεράρι θυσίασε εαυτόν σ’ εκείνο το παιχνίδι με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο καθώς αγωνίστηκε με τράβηγμα στα όρια της θλάσης. Η τελευταία ήταν αναπόφευκτη αλλά τον κράτησε εκτός δράσης για τουλάχιστον έναν μήνα. Στο Αγρίνιο, θα πάρει θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Μάρτιν Μοντόγια. Ο Άκης Μάντζιος σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο παροχής ευκαιρίας και στον Βαλεντίνο Φατόρε αντί του Μόζες Οντουμπάτζο στο δεξί άκρο. Ο Φατόρε κατέγραψε μόλις μία συμμετοχή – επίσης στον αγώνα με τον Βόλο – ως δεύτερος στόπερ. Ο προπονητής του Άρη δεν έχει καταλήξει, αντιλαμβάνεται όμως ότι και ο Οντουμπάτζο δεν πρέπει να καταγράψει 90λεπτο. Μπορεί να αποφασίσει να μοιράσει ημίχρονα, θα φανεί…

Ο Άρης

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Μπίργκερ Βερστράτε μόλις χθες (12/1) έκανε ατομικό πρόγραμμα έπειτα από ένα δεκαήμερο θεραπειών. Ενδεχόμενη συμμετοχή του θα στοιχειοθετήσει μεγάλο ρίσκο. Κι έτσι, ο Σέικ Ντουκουρέ προβλέπεται να είναι ο αμυντικός χαφ της ομάδας. Ερωτηματικά υπάρχουν για τους δύο άλλους εσωτερικούς μέσους. Τόσο ο Βλάντιμιρ Νταρίντα όσο και ο Νέβεν Τζούρασεκ μετρούν διαδοχικούς αγώνες. Το πιθανότερο είναι να ξεκουραστεί ο πρώτος και να αντικατασταθεί από τον Λούκας Ρουπ. Ο τελευταίος χρησιμοποιήθηκε στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης για περίπου 15-20 λεπτά όπου έδειξε επηρεασμένος από το μεγάλο διάστημα απουσίας του.

Στην τριάδα της επίθεσης, το βέβαιο είναι ότι μπαίνει ένα τέλος στο εντυπωσιακό σερί του Λορέν Μορόν. Ο Ισπανός μετρούσε 21 διαδοχικές παρουσίες στο αρχικό σχήμα σε παιχνίδια για τα προκριματικά του Conference League, του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Στο Αγρίνιο, αυτή η ευθύνη θα βαρύνει τον Άλβαρο Ζαμόρα. Στα άκρα, όλα είναι ανοιχτά. Ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ πρέπει να πάρει ανάσες και ο Άκης Μάντζιος θα αποφασίσει μεταξύ των Γιάννη Φετφατζίδη, Μιχάλη Παναγίδη, Κίκε Σαβέριο και Τζόναταν Μενέντες. Το πιθανότερο είναι να προχωρήσει σε διαχείριση μοιράζοντας τον χρόνο.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα