Άρης: Τα μεγάλα παιχνίδια «κουμπώνουν» καλύτερα στο πλάνο του

Άρης: Τα μεγάλα παιχνίδια «κουμπώνουν» καλύτερα στο πλάνο του

Ο Άρης

bet365

Στη λεγόμενη… ειδική βαθμολογία των αναμετρήσεων μεταξύ των πέντε ομάδων που προπορεύονται στη βαθμολογία, ο Άρης βρίσκεται στη 2η θέση σε επίπεδο βαθμολογικής συγκομιδής κι αυτή η αποτελεσματικότητα προφανέστατα σχετίζεται με την αποδοτικότητα του αγωνιστικού πλάνου του.

Τούτο το ζήτημα τέθηκε λίγα λεπτά μετά τη νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Εκείνη τη στιγμή, ο Άκης Μάντζιος έδειχνε περισσότερο εκνευρισμένος σκεπτόμενος τα παιχνίδια που είχαν προηγηθεί παρά ικανοποιημένος ή και ανακουφισμένος από τη νίκη που μόλις είχε πετύχει η ομάδα του. Έστρεψε ελαχίστως το κεφάλι του προς τ’ αριστερά και τέντωσε τα φρύδια του ακούγοντας το σχόλιο… «μήπως είναι καλύτερα η ομάδα να παίζει μόνο τα ντέρμπι;».

Δεν θα μπορούσε να μη συμφωνήσει και κατόπιν αυτής της παραδοχής «άρπαξε» αυτό το συμπέρασμα και αναφέρθηκε στη νοοτροπία της ομάδας του υποστηρίζοντας ότι είναι αναγκαίο να αλλάξει. Και στην πραγματικότητα, μ’ αυτή ασχολήθηκε σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που διαδέχθηκε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνοντας δηλαδή ότι το μυαλό του ταξίδευε κάπου μεταξύ… Τρίπολης και Λαμίας. Ακόμη δηλαδή και χθες, την πρώτη μέρα της προετοιμασίας για τον αγώνα του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, πάλι ασχολήθηκε με τα δύο συγκεκριμένα παιχνίδια και τους πέντε βαθμούς που εκτιμά ότι χάθηκαν και οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει το status της ομάδας.

Κατά πάσα πιθανότητα, αυτή η ενασχόληση θα γίνει εντονότερη όταν ρίξει μια ματιά και στη λεγόμενη ειδική βαθμολογία, αυτή που κατατάσσει τον Άρη στη δεύτερη θέση (σε επίπεδο βαθμολογικής συγκομιδής) στις αναμετρήσεις μεταξύ των πέντε πρώτων. Η ΑΕΚ έχει 13 βαθμούς, ο Άρης ακολουθεί με επτά, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έχουν από τέσσερις και στην τελευταία θέση είναι ο Ολυμπιακός με τρεις βαθμούς.

Και δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα που στο κάτω-κάτω της γραφής δεν αντικατοπτρίζουν πάντα την αγωνιστική αλήθεια ενός παιχνιδιού αλλά και η εικόνα. Στο «Κλ. Βικελίδης» οι «κίτρινοι» νίκησαν τόσο τον Παναθηναϊκό όσο και τον ΠΑΟΚ σε δύο παιχνίδια με ελάχιστες μερικές διαφορές. Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τους «πράσινους» οι τελευταίοι θα μπορούσαν να είχαν βρει γκολ στις δύο-τρεις καλές συνεργασίες που «έβγαλαν» στο χορτάρι αλλά στο δεύτερο μάλλον ανακουφίστηκαν που έφυγαν με το εις βάρος του 2-0 καθώς θα μπορούσαν να είχαν δεχθεί περισσότερα τέρματα. Ο μεν ΠΑΟΚ ήταν ακίνδυνος για 70 αγωνιστικά λεπτά και θα μπορούσε να είχε εκτροχιαστεί ολοκληρωτικά από το ντέρμπι, πριν ανεβάσει αισθητά την απόδοσή του και απειλήσει, όχι μόνο με το γκολ της μείωσης του σκορ, αλλά και τις φάσεις των Σάστρε και Σβαμπ στα «τελειώματα» του αγώνα.

Ο Μάντζιος

Από το «Καραϊσκάκη» ο Άρης έφυγε με το βαρύ κι ασήκωτο 4-1 γιατί στο τελευταίο 20λεπτο εκείνου του αγώνα εξαφανίστηκε από το γήπεδο καθώς οι αλλαγές λειτούργησαν καταστροφικά επί του πλάνου του προπονητή. Εκείνη τη βραδιά η ομάδα του Άκη Μάντζιου βρέθηκε πίσω στο σκορ, επέστρεψε και είχε δύο στιγμές για την ολική ανατροπή. Στη δε OPAP ARENA με την ΑΕΚ, πλην ενός δεκαλέπτου πίεσης, ο Άρης ήλεγξε την επιθετικότητα του αντιπάλου και θα μπορούσε να είχε φύγει με κάτι περισσότερο από εκείνη την ήττα με 1-0.

Υπάρχει όμως και η άλλη οπτική, αυτή που υποδηλώνει ότι αυτά τα παιχνίδια ταιριάζουν περισσότερο στον φετινό Άρη. Ο Άκης Μάντζιος αναφέρθηκε πολλές φορές στον τομέα της νοοτροπίας και καθώς… όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος, προφανώς κάτι έχει διαπιστώσει στους ποδοσφαιριστές του ασχέτως της πρόθεσής του να το αλλάξει. Αγωνιστικά πάντως, η ανάληψη κυριαρχικού ρόλου στο παιχνίδι δεν «κουμπώνει» στα χαρακτηριστικά των παικτών που διαθέτει σήμερα (σ. σ. αν προστεθούν παίκτες στον άξονα και στην αριστερή πλευρά της επίθεσης, προφανώς αυτό θα αλλάξει) αυτή η ομάδα. Η τελευταία βολεύεται καλύτερα όταν δίνει την μπάλα στον αντίπαλο σημαδεύοντας παράλληλα στο παιχνίδι μετάβασης, αυτό επιβεβαιώνεται και μέσα από τη λεγόμενη ειδική βαθμολογία. Γι’ αυτό εξάλλου αναφέρθηκε και το περιβόητο… «καλύτερα να παίζει η ομάδα μόνο τα ντέρμπι».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα