Άρης: Οι ευνόητες αλλαγές του Μάντζιου και η απαίτηση πειθαρχίας στο τακτικό πλάνο

Άρης: Οι ευνόητες αλλαγές του Μάντζιου και η απαίτηση πειθαρχίας στο τακτικό πλάνο

Ο Μάντζιος

bet365

Η απόφαση του Άκη Μάντζιου για τουλάχιστον δύο αλλαγές στο αρχικό σχήμα ενόψει του ντέρμπι (7/1, 19:30) με τον ΠΑΟΚ θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες, υπάρχει όμως και η αμφιβολία για το αριστερό άκρο της επίθεσης.

Προφανώς ο 54χρονος τεχνικός έχει καταστρώσει πλάνο διαχείρισης των κρίσιμων αγώνων που ακολουθούν έχοντας στο κέντρο αυτού τους αγώνες του Κυπέλλου με την ΑΕΚ στις 10 και 17 Ιανουαρίου. Είναι ξεκάθαρη εντούτοις η ιδιαιτερότητα του παραδοσιακού ντέρμπι της Θεσσαλονίκης αλλά και η ανάγκη επίτευξης μιας μεγάλης νίκης για την αλλαγή κλίματος στο εσωτερικό αλλά και στα πέριξ της ομάδας.

Οι αποφάσεις του πηγάζουν απ’ όλα όσα είδε στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και κυρίως από την εικόνα συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν στο τακτικό πλάνο αλλά και στις απαιτήσεις της αναμέτρησης. Όπως για παράδειγμα συνέβη στο αριστερό άκρο της άμυνας όπου ο Μάρτιν Μοντόγια δεν διαχειρίστηκε σωστά τις απαιτήσεις της θέσης. Γι’ αυτόν τον λόγο, το σενάριο επιστροφής του Φράνκο Φεράρι στην 11αδα προβάλλει ως το επικρατέστερο υπό την προϋπόθεση ότι ο Αργεντίνος full back μπορεί να βγάλει 90λεπτο.

Στο κέντρο της άμυνας, προφανώς ήταν αναμενόμενη η παρουσία του Λίντσεϊ Ροζ στην αποστολή, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι διεκδικεί θέση στην 11αδα. Απλά έπρεπε να μπει ένας τρίτος στόπερ. Εκεί θα παραμείνουν οι Φαμπιάνο-Μπράμπετς με την προσδοκία ότι θα βελτιώσουν την αγωνιστική εικόνα τους. Ειδικά ο Τσέχος κεντρικός αμυντικός δεν είναι το ίδιο σταθερός σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική χρονιά. Στη δεξιά πλευρά, ο Μόζες Οντουμπάτζο ουσιαστικά παίζει… χωρίς αντίπαλο.

Ο Τζούρασεκ

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής, η επιστροφή του Βλάντιμιρ Νταρίντα λύνει ένα από τα βασικά προβλήματα του Άκη Μάντζιου τόσο σε επίπεδο τρεξιμάτων όσο και κυκλοφορίας μπάλας. Το αρχικό πλάνο του έμπειρου τεχνικού περιλάμβανε τη χρησιμοποίηση του Μπίργκερ Βερστράτε καθώς όμως ο Βέλγος μέσος θα απουσιάσει λόγω τραυματισμού, το σχέδιο των δύο αμυντικών χαφ έχει εγκαταλειφθεί. Κι έτσι, εκτός του Ζαν Ζουλ ο οποίος θα είναι ο καθαρός «κόφτης», μένει να φανεί ποιος θα είναι ο τρίτος. Μέχρι στιγμής, ο Ρούμπεν Πάρντο έχει πετάξει στα σκουπίδια τις ευκαιρίες που πήρε από τον προπονητή του καθώς υστερεί τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι, γι’ αυτόν τον λόγο θα αντικατασταθεί. Ο δε Λούκας Ρουπ κόπηκε από την αποστολή καθώς η ανετοιμότητά του φάνηκε στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Κι έτσι, όλα δείχνουν ότι ο Νέβεν Τζούρασεκ θα βρει θέση στην 11αδα σε περίπτωση που ο Άκης Μάντζιος προχωρήσει στην επιλογή αμυντικογενούς τριάδας στον άξονα καθώς το σενάριο χρησιμοποίησης του Άλβαρο Ζαμόρα πίσω από τον Λορέν Μορόν ο οποίος θα είναι στην κορυφή της επίθεσης μάλλον δεν συγκεντρώνει πιθανότητες. Μπορεί να εφαρμοστεί στη διάρκεια του αγώνα, εάν κι εφόσον χρειαστεί.

Καταλήγοντας με τα επιθετικά άκρα, είναι ο Γιάννης Φετφατζίδης θα είναι στην αποστολή αλλά ό,τι ισχύει με τον Ροζ, υφίσταται και για τον έμπειρο winger καθώς δεν θα είναι στην 11αδα. Ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ θα αγωνιστεί στη δεξιά πλευρά και η αμφιβολία που υπάρχει αφορά την απέναντι πτέρυγα. Ο Άκης Μάντζιος δοκίμασε πράγματα στις προπονήσεις και καλείται να αποφασίσει μεταξύ του Μιχάλη Παναγίδη, του Κίκε Σαβέριο καθώς άφησε εκτός αποστολής τον Τζόναταν Μενέντες. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η απόφαση προκάλεσε ερωτηματικά υπό την έννοια ότι ο Αργεντίνος ήταν στο rotation της ομάδας, μέτρησε συμμετοχές στο αρχικό σχήμα και δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα