ΑΕΚ: Χαίρεται ξανά τον καυτό στο «κουτί» Λιβάι!

ΑΕΚ: Χαίρεται ξανά τον καυτό στο «κουτί» Λιβάι!

Δημήτρης Βέργος
Ο Λιβάι Γκαρσία της ΑΕΚ

bet365

Ο Λιβάι Γκαρσία, έχοντας αφήσει πίσω του τα προβλήματα τραυματισμών, μπήκε στις... ράγες, πήρε μπρος στο σκοράρισμα και η ΑΕΚ απολαμβάνει ξανά την εκτελεστική του δεινότητα μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Είναι αλήθεια πως η ΑΕΚ ταλαιπωρήθηκε σημαντικά από τα προβλήματα τραυματισμών από το ξεκίνημα της σεζόν. Δεν ήταν ποτέ πλήρης, χωρίς αυτό φυσικά να αποτελεί δικαιολογία για τους βαθμούς που χάθηκαν σε διάφορα ματς με μικρομεσαίους αντιπάλους που είναι και αυτή που της στερούν τη δυνατότητα να είναι αυτή τη στιγμή στην κορυφή. Χωρίς καμία αμφιβολία, όμως, ο παίκτης τον οποίο στερήθηκε πιο πολύ από όλους η ΑΕΚ ήταν ο Λιβάι Γκαρσία.

«Είχαμε πολλούς παίκτες τραυματίες, χωρίς να το βάζουμε ως δικαιολογία, αλλά ήταν πραγματικότητα. Ο Λιβάι μας έλειψε τρεις μήνες σχεδόν που είναι ο αρχισκόρερ μας με συνέπεια να αντιμετωπίσουμε όλους τους αντιπάλους χωρίς τον σκόρερ μας», ανέφερε μεταξύ άλλων μετά το χθεσινό 3-0 επί του Βόλου ο Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επίσης σημαντική απουσία του Σέρχιο Αραούχο, τον οποίο με τον ρόλο που του δίνει επίσης αποτελεί σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα του συνόλου. Πέρα από το γεγονός ότι συμπαρασύρει πνευματικά όλους τους συμπαίκτες του. Ας επιστρέψουμε όμως στον Λιβάι...

Όταν στις αρχές της περσινής σεζόν ο «Πελάδο» μετέφερε τον άσο από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο από το δεξί άκρο στην κορυφή της επίθεσης, θα τον μετέτρεπε σταδιακά σε έναν φορ ολκής. Σε έναν ιδανικό εκτελεστή μέσα στο «κουτί» του αντιπάλου, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με 18 τέρματα και αποτελώντας το «υπερόπλο» του οποίου η ΑΕΚ επιτέλους κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα χαρακτηριστικά του στον απόλυτο βαθμό. Αυτό δηλαδή που έλειπε μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Και αυτή η εικόνα, του περσινού «καυτού» Λιβάι Γκαρσία, ήταν αυτή που όπως είπε και ο Αλμέιδα έλειψε πολύ από τους κιτρινόμαυρους το προηγούμενο διάστημα χάνοντας το στοιχείο της αποτελεσματικότητας. Στην πραγματικότητα, όπως είχατε διαβάσει λίγες μέρες πριν το ματς με τον Άγιαξ στην Ολλανδία, αυτό που του έλειπε ήταν να βρει ρυθμό για να μπει ξανά στις... ράγες. Όπως και έγινε καθώς από εκείνη τη νύχτα, παρά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό της ΑΕΚ, δείχνει ξανά ασταμάτητος...

O Λιβάι ξαναμπήκε σε... Beast mode και δίνει ορμή στην ΑΕΚ

Ο 26χρονος φορ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο έχοντας αφήσει οριστικά πίσω του τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν από το ξεκίνημα της σεζόν βρήκε ρυθμό και εκτελεί ξανά με συνέπεια μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Με τα δύο χθεσινά του τέρματα που άνοιξαν τον δρόμο της νίκης επί του Βόλου, ο Λιβάι έφτασε τα έξι γκολ σε πρωτάθλημα και Ευρώπη για φέτος, σκοράροντας τα πέντε από αυτά στα τέσσερα τελευταία ματς της ΑΕΚ κατά τα οποία έχει επιστρέψει βρίσκοντας την φόρμα του. Και τα έξι εκτελώντας μέσα από την περιοχή του αντιπάλου (το ένα από το σημείο του πέναλτι) με σεντερφορίσιες κινήσεις που έχουν γίνει πλέον το... ψωμοτύρι του με την μετατροπή του σε φορ.

Δεν είναι όμως μόνο τα γκολ, αλλά και η συνολική του παρουσία στην κορυφή που αναβαθμίζει την ΑΕΚ επιθετικά. Ο τρόπος που υποδέχεται τις μπάλες με τους αντίπαλους αμυντικούς να παλεύουν για να αντιμετωπίσουν τη δύναμή του, η ταχύτητά του χωρίς την μπάλα και η πίεση ψηλά, αλλά και η συμμετοχή του στο παιχνίδι συνεργασιών με τους συμπαίκτες του είναι ακόμα μερικά στοιχεία εκτός από την εκτελεστική του δεινότητα που κάνουν τη διαφορά.

Η επανεμφάνιση του Λιβάι σε Beast mode αρχίζει και αποκτά διάρκεια και αυτό είναι το πλέον σημαντικό νέο για την ΑΕΚ στην προσπάθεια της για αντεπίθεση στην κορυφή με την έλευση του 2024. Γιατί μπορεί στο σύνολο του Αλμέιδα όλοι μαζί χάρις στην ομοιογένεια και στην ένωση να φτάνουν στο επιθυμητό για τον «Πελάδο» αποτέλεσμα, ωστόσο δεδομένα το «θωρηκτό» Λιβάι στη γραμμή κρούσης δίνει ακόμα περισσότερη ορμή όταν βρίσκεται σε φόρμα.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα