Big-4: Ο Γενάρης θα πει την αλήθεια και στους τέσσερις

Big-4: Ο Γενάρης θα πει την αλήθεια και στους τέσσερις

bet365

Ο Γιάννης Σαπουντζάκης γράφει για τα πολύ μεγάλα ματς που μας περιμένουν στην ανατολή του 2024 και τα οποία θα διαμορφώσουν τις ισορροπίες ενόψει των play offs του πρωταθλήματος.

Μας έλειψε, όσο να πει κανείς, η Stoiximan Superleague. Στην πραγματικότητα, έχουν μεσολαβήσει κάτι παραπάνω από δέκα ημέρες από την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος για το 2023 και πλέον όλες οι ομάδες προετοιμάζονται ενόψει της επανέναρξης των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων στην ανατολή του 2024. Μάλιστα, το πρωτάθλημα επιστρέφει με εμβόλιμη αγωνιστική με το Big-4 να ρίχνεται και πάλι στην μάχη του τίτλου την προσεχή Τετάρτη.

ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ υποδέχονται ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλο αντίστοιχα, ενώ ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στη Λαμία για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα. Κάτι σαν ορεκτικό, δηλαδή, για τα άκρως ενδιαφέρονται που ακολουθούν εντός του μήνα Ιανουαρίου και για τους τέσσερις διεκδικητές του φετινού πρωταθλήματος.

Βλέπετε ο πρώτος μήνας του νέου έτους περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα από ντέρμπι που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό της ισορροπίες που θα διαμορφωθούν ενόψει των play offs. Γιατί μπορεί ο τίτλος να κριθεί στους δέκα αγώνες του μίνι πρωταθλήματος, όμως, τα ντέρμπι θα κρίνουν αν κάποια ή κάποιες από τις ομάδες που θα τον διεκδικήσουν, θα μπει σε αυτό με πλεονέκτημα.

Να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε ο ΠΑΟΚ

Ο πρωτοπόρος τούτη την ώρα ΠΑΟΚ είναι η μόνη ομάδα από τις τέσσερις που μέσα στον Ιανουάριο θα αντιμετωπίσει μόλις μία από τις υπόλοιπες τρεις. Συγκεκριμένα, στις 20 Ιανουαρίου ο Δικέφαλος του Βορρά θα υποδεχθεί στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό. Ως τότε, όμως, θα κληθεί να δώσει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Κατά τα άλλα, το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει το λιγότερο απαιτητικό πρόγραμμα σε σχέση με τους ανταγωνιστές του.

Ο ΠΑΟΚ ευελπιστεί πως θα διατηρήσει στο 2024 το μομέντουμ που είχε στο φινάλε του 2023, προκειμένου να διατηρηθεί στην κορυφή, γνωρίζοντας πως στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος θα υποδεχθεί στην Τούμπα όλους τους ανταγωνιστές του. Όπως είναι λογικό, τόσο τα θετικά αποτελέσματα όσο και η είδηση της ανανέωσης του συμβολαίου του Ραζβάν Λουτσέσκου έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα εφορίας στους ασπρόμαυρους, που ευελπιστούν να αποτελέσει σύμμαχο στην προσπάθειά τους.

Φουλ… του ντέρμπι για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός με τον Φατίχ Τερίμ πλέον στον πάγκο του θα δώσει μέσα στον Γενάρη πέντε ντέρμπι, τρία για το πρωτάθλημα και δύο για το Κύπελλο. Για την Stoiximan Superleague θα παίξει απέναντι σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ εκτός έδρας, ενώ στη συνέχεια θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο Λεωφόρο.

Τα συγκεκριμένα ματς είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για το Τριφύλλι καθώς σε περίπτωση που το πρόσημο στο φινάλε του μήνα είναι θετικό, ο νέος προπονητής θα έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου και την ίδια στιγμή θα έχει ανοίξει διάπλατα ο δρόμος προκειμένου οι πράσινοι να μπουν στα play offs με πλεονέκτημα. Από την άλλη, σε ενδεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, η πίεση θα αυξηθεί και η σκιά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα συνεχίσει να πλανάται πάνω από το «Απόστολος Νικολαΐδης».

Η ανάγκη για αντίδραση από την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έκλεισε το 2023 με τρόπο διαφορετικό από αυτόν που θα ήθελαν οι φίλοι της. Οι δύο συνεχόμενες γκέλες κόντρα σε Παναιτωλικό και Πανσερραϊκό στέρησαν από την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα τη δυνατότητα να κάνει γιορτές στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και ταυτόχρονα προκάλεσαν προβληματισμό.

Η Ένωση την προσεχή Κυριακή πηγαίνει στο Φάληρο για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι του 2024 απέναντι στον Ολυμπιακό, ενώ μία εβδομάδα αργότερα φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στην «OPAP Arena». Αντιλαμβάνεται κανείς την κρισιμότητα που έχουν αυτά τα δύο ματς για την ΑΕΚ που ψάχνει αντίδραση. Οι κιτρινόμαυροι δεν θα ήθελαν με τίποτα να δουν την απόσταση από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, που βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις, να μεγαλώνει και ευελπιστούν πως θα επαναλάβουν τις πολύ καλές τους εμφανίσεις του πρώτου γύρου στα ματς κόντρα στους διεκδικητές του τίτλου.

Ο Γενάρης του Ολυμπιακού είναι μήνας αποδείξεων

Για τον Ολυμπιακό ο Γενάρης είναι ένας μήνας μέσα στον οποίο πρέπει να αποδείξει πως μπορεί να ακολουθήσει τους άλλους τρεις διεκδικητές του τίτλου. Οι ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που από τις τέσσερις ομάδες, παρουσίασαν τις μεγαλύτερες αδυναμίες στα ντέρμπι του πρώτου γύρου.

Με τον Κάρλος Καρβαλιάλ να έχει πλέον εγκλιματιστεί στις νέες συνθήκες εργασίας του, οι Πειραιώτες θα κληθούν στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς να υποδεχθούν την ΑΕΚ, ενώ στη συνέχεια ακολουθούν τα δύο κρίσιμα ματς με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο. Ο αγωνιστικός Γολγοθάς για τους ερυθρόλευκους δεν τελειώνει εκεί αφού ακολουθεί ένα ακόμα ματς κόντρα στο τριφύλλι, στο γήπεδο της Λεωφόρου για το πρωτάθλημα.

Αντιλαμβάνεται κανείς πως στο φινάλε του πρώτου μήνα του νέου έτους, μπορεί τα δεδομένα που θα έχουν διαμορφωθεί να είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που γνωρίζουμε σήμερα. Το μόνο βέβαιο είναι πως αναμένουμε τα ματς με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον!

Εύχομαι Καλή Χρονιά με Υγεία στην κάθε μία και στον κάθε έναν από εσάς!

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Σαπουντζάκης
Γιάννης Σαπουντζάκης

Όσο θυμάται τον εαυτό του, τρέχει πίσω από μία μπάλα. Για να δει αγώνες, όχι να παίξει (αν εκεί πήγε το μυαλό σας!) Σαν να έχει βάλει στόχο της ζωής του να γυρίσει κάθε γήπεδο του κόσμου στο οποίο κυλάει η ασπρόμαυρη θεά. Ονειρευόταν μια μέρα να ασχοληθεί με την δημοσιογραφία και εν τέλει τα κατάφερε. Κρατούσε πάντα αρχείο από όλους τους αγώνες που παρακολουθούσε (και όχι μόνο). Είχε πάντα αδυναμία στις συνεντεύξεις και όταν δεν έχει κανονίσει με κάποιον άλλον, προτιμά να στέκεται μπροστά στον καθρέφτη και να παίρνει από τον ίδιο του τον εαυτό. Γιατί όχι; Δεν έχει ενδιαφέρον να γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας; Αφού εργάστηκε για τέσσερα και κάτι χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανε το επόμενο βήμα στο γραφείο Τύπου του Παναθηναϊκού πριν φορέσει τη φανέλα με το g στο στήθος.