ΑΕΚ: Η πολυαναμενόμενη επιστροφή των τραυματιών μετά τις γιορτές

ΑΕΚ: Η πολυαναμενόμενη επιστροφή των τραυματιών μετά τις γιορτές

Δημήτρης Βέργος
Ο Ματίας Αλμέιδα μιλάει στους παίκτες της ΑΕΚ

bet365

Εκτός από την πνευματική ανασύνταξη, στην ΑΕΚ είναι πολύ σημαντικό το επόμενο διάστημα να λιγοστέψουν και τα ονόματα στο απουσιολόγιο, το οποίο έφτασε τελευταία να αριθμεί οκτώ παίκτες του βασικού rotation.

Το βαθύ και ποιοτικό ρόστερ της ΑΕΚ τη φετινή σεζόν σε αρκετά παιχνίδια έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει τις απουσίες που προέκυπταν από την αρχή της σεζόν, ωστόσο στα τελευταία παιχνίδια ο αριθμός των τραυματισμών ήταν τέτοιος που «έδεσε» και τα χέρια του Ματίας Αλμέιδα. Οι απουσίες έφτασαν τις οκτώ σε παίκτες του βασικού rotation και παρότι δεν φαινόταν στην ενδεκάδα, οι κινήσεις από τον πάγκο ήταν αρκετά περιορισμένες.

Οι Στάνκοβιτς, Πόνσε, Αραούχο, Πινέδα, Κάλενς, Άμραμπατ και Πισάρο έλειπαν από το ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, ενώ στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες σε αυτούς προστέθηκε και ο Σιντιμπέ. Η ΑΕΚ και στα δύο παιχνίδια «αυτοκτόνησε» γιατί δεν τα καθάρισε ενώ είχε τον απόλυτο έλεγχο, όμως είναι δεδομένο ότι αν δεν υπήρχαν τόσα πολλά προβλήματα, η ευελιξία που θα είχε ο Αλμέιδα από τον πάγκο θα ήταν πολύ διαφορετική. Όπως για παράδειγμα το να βάλει ως αλλαγή τους Άμραμπατ και Πισάρο για να κρατήσουν μπάλα και να σβήσουν τον ρυθμό στο τελευταίο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό.

Η επιστροφή των τραυματιών λοιπόν το επόμενο διάστημα αναμένεται με μεγάλη αγωνία στην ΑΕΚ μετά τις γιορτές ενόψει του φορτωμένου προγράμματος που ακολουθεί τον Ιανουάριο. Σε μια περίοδο που θα πρέπει να θυμόμαστε ότι θα προκύψουν έτσι κι αλλιώς απουσίες λόγω του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής (13 Ιανουαρίου – 11 Φεβρουαρίου) και του Ασιατικού Κυπέλλου (12 Ιανουαρίου – 10 Φεβρουαρίου), όπου συνολικά οι Μουκουντί, Χατζισαφί, Μοχαμάντι και Ζίνι αναμένεται εκτός απροόπτου να λείπουν, ενώ υπάρχει μια πιθανότητα και για τον Άμραμπατ.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα

Θα είναι πολύ σημαντικό για τον Αλμέιδα με την επιστροφή στις προπονήσεις μετά τα Χριστούγεννα να μειωθούν στο μισό αυτές οι απουσίες και με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων οι επιστροφές να συνεχιστούν. Ο Στάνκοβιτς για παράδειγμα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μετά τον τραυματισμό του στα τέλη Νοέμβρη στο παιχνίδι με την Μπράιτον ήταν να επανέλθει τέλη Δεκέμβρη με αρχές Γενάρη, κάτι που σημαίνει ότι μπαίνει στην τελική ευθεία, ενώ ο Πινέδα που είχε αποκομίσει τα ράμματα μετά τον τραυματισμό του στην προπόνηση υπήρχε ελπίδα ακόμα και να προλάβαινε τον Πανσερραϊκό. Συνεπώς κι αυτός αναμένεται σύντομα να είναι ξανά διαθέσιμος, όπως και ο Κάλενς.

Οι Πισάρο και Άμραμπατ επίσης έχασαν τα τελευταία δύο εκτός έδρας παιχνίδια και αναμένονται και αυτοί με το νέο έτος να μπουν ξανά στην εξίσωση ξεπερνώντας τα προβληματάκια που αποκόμισαν, όπως και ο Σιντιμπέ που αποτέλεσε το τελευταίο πρόβλημα τραυματισμού στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Από εκεί και πέρα αναμένονται νεότερα και από τον Πόνσε, ο οποίος είχε μείνει εκτός πριν το ματς με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ, ενώ εκεί που υπάρχει αγωνία είναι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση του Αραούχο για το αν θα επιστρέψει σχετικά σύντομα ή θα πάμε σε μεγαλύτερη χρονικά απουσία.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα