Ατρόμητος - Ολυμπιακός 0-0: «Μπλόκο» στο Περιστέρι

Δημήτρης Τομαράς

bet365

Ο Ατρόμητος, μετά τη νίκη του επί του Παναθηναϊκού, «μπλόκαρε» και τον Ολυμπιακό που έχασε δυο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Ποντένσε και είδε τη μπάλα στο δοκάρι από κεφαλιά του Ρέτσου στο 75' - Δοκάρι και ο Ατρόμητος με τον Βαλένσια στο 53'.

Νέα απώλεια βαθμών για τον Ολυμπιακό στο Πρωτάθλημα της Stoiximan Super League 1 με το 0-0 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Από ένα δοκάρι η κάθε ομάδα και μεγάλες χαμένες φάσεις ο Ντάνιελ Ποντένσε.

Ατρόμητος - Ολυμπιακός: Πώς ξεκίνησαν οι 2 ομάδες

Ο Ατρόμητος είχε τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια και τρεις στόπερ πίσω: Ντε Μποκ, Τζαβέλλα και Ιμερέκοφ. Στα δύο άκρα τους Αθανασίου και Κεσχρίντα, κέντρο με Έρλινγκμαρκ, Κουέν και Έντερ Γκονζάλες και πίσω από τον φορ Βαλέντσια τον Γιουμπιτάνα.

Ο Μπρνιτς

Ο φιλοξενούμενος Ολυμπιακός είχε λόγω των αρκετών προβλημάτων του αλλαγές σε επίπεδο προσώπων στο βασικό του σχήμα με τους Μπρνιτς και Καρβάλιο να επιλέγονται ως βασικοί με τον Ατρόμητο. Η 11άδα του Ολυμπιακού και του κόουτς Κάρλος Καρβαλιάλ για το Ατρόμητος - Ολυμπιακός: Πασχαλάκης - Ορτέγα, Ντοι, Ρέτσος και Ροντινέι - Εσε και Καρβάλιο - Μπρνιτς, Μασούρας και Ποντένσε - Ελ Καμπί.

Κακό πρώτο μέρος που δεν λειτούργησε το επιθετικό πλάνο του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο 45λεπτο προσπάθησε να βγάλει φάσεις και είχε κάποιες σχετικά καλές επιθετικές στιγμές αλλά γενικά μεσοεπιθετικά δεν είχε τόσο καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Η πρώτη φάση για τον Ολυμπιακό ήταν στο 5' με το σουτ του Ποντένσε που έβγαλε η άμυνα του Ατρόμητου. Στο 14' ο Μπρνιτς πήρε την κεφαλιά που πέρασε λίγο έξω μετά τη σέντρα του Ροντινέι. Στο 18' ο Ορτέγα βρήκε χώρο και σούταρε έξω.

Στο 24' ήρθε ένα σουτ από τα πόδια του Έντερ αρκετά έξω. Ένα λεπτό μετά ο Μασούρας έκανε μία μπαλιά προς τον Ελ Καμπί να κάνει μία κεφαλιά εκτός στόχου.

Ο Ατρόμητος πήγε να... απαντήσει στις φάσεις με την κεφαλιά του Γιουμπιτάνα που πήγε έξω στο 26'. Στο 30' ο Τσιντώντας μπλόκαρε το φάουλ του Καρβάλιο. Λίγο πριν το τέλος του α' μέρους ο Μπρνιτς είχε ένα σουτ πάνω σε σώματα. Ένα αρκετά κακό πρώτο 45λεπτο χωρίς πολλές φάσεις που έκλεισε στο 0-0.

Από ένα δοκάρι με Βαλέντσια και Ρέτσο και το... άχαστο ο Ποντένσε

Ο Ολυμπιακός είχε νωρίς αλλαγή στο β' μέρος. Ο Γιόβετιτς πήρε τη θέση του Μπρνιτς στην επίθεση. Στο 48' ο Γιόβετιτς είχε ένα καλό σουτ εκτός μετά από πάσα του Ποντένσε. Στο 53ο λεπτό ο Ατρόμητος είχε μεγάλη φάση με δοκάρι του Βαλέντσια μετά από εξαιρετική απόκρουση του Πασχαλάκη. Στη συνέχεια δύο φορές ο Ελ Καμπί δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Μία που κόπηκε από τον Τζαβέλλα και μία με κεφαλιά του που βγήκε κόρνερ.

Στο 58' από τη μπαλιά του Ελ Καμπί ο Γιόβετιτς πήγε να σκοράρει εντυπωσιακά με τη μπάλα να φεύγει πολύ λίγο έξω. Ο Μαυροβούνιος έψαξε ξανά το γκολ με κεφαλιά στη συνέχεια αλλά δίχως αντίκρισμα.

Στο 69' ο Τσιντώτας έβγαλε το σουτ του Ελ Καμπί μετά από πάσα του Γιόβετιτς. Στο 75' κόπηκε το σουτ του Μασούρα σε κόρνερ και πολύ λίγο μετά ο Ρέτσος είχε κεφαλιά στο δοκάρι (μετά από κόρνερ ενώ ως δοκάρι καταμετρήθηκε και μία κίνηση / ένα γύρισμα του Ροντινέι). Στο 79' ο Ποντένσε έχασε φάση που δεν... χάνεται με ένα σουτ από φοβερή θέση ενώ στο 82' είχε - ξανά - φάση και ο Γιόβετιτς. Στα τελευταία λεπτά είχε και άλλη φάση και ο Ποντένσε. Το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα βρήκε τις 2 ομάδες στο 0-0.

MVP: Εάν μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε δύο παίκτες θα ήταν κυρίως οι Εσε και Ροντινέι. Μεγάλη η προσπάθειά και των δύο δημιουργικά και επιθετικά.

Ο Εσε

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Η άμυνα του Ατρόμητου. Ειδικά παίκτες όπως ο Τζαβέλλας που περιόρισε αισθητά τον Ελ Καμπί στη γραμμή κρούσης του Ολυμπιακού.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ποντένσε και ο Ελ Καμπί. Κακό ματς και από τους δύο. Ειδικά από τον Πορτογάλο με τις μεγάλες φάσεις που έχασε.

Η ΓΚΑΦΑ: Η ευκαιρία του Ντάνιελ Ποντένσε στο 79ο λεπτό. Μία στιγμή / φάση που απλά δεν χάνεται.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Υπήρξαν λάθη στη διαιτησία και σε επίπεδο φάουλ και από πλευράς πειθαρχικού ελέγχου. Ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι για κράτημα του Ντε Μποκ πάνω στον Ελ Καμπί (σε φάση που από το ριπλέι προκύπτει να υπήρχε παράβαση). Πέναλτι για μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή ζήτησε και ο Ροντινέι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός παρότι δεν ήταν σούπερ ή τόσο καλός είχε πολύ μεγάλες φάσεις στο Περιστέρι σε αυτό το 0-0 που ήταν ένα κακό αποτέλεσμα. Η αστοχία του και οι κακές τελικές - επιθετικές - επιλογές / αποφάσεις του στοίχισαν.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσιντώτας, Αθανασίου, Ντε Μποκ, Τζαβέλλας, Ιμερέκοφ, Κεσχρίντα, Έρλινγκμαρκ, Κουέν (85' Κιβρακίδης), Έντερ Γκονζάλες (68' Φριντζόνσον), Γιουμπιτάνα (68' Ρομπάιγ) και Βαλέντσια (76' Βέργος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ορτέγα, Ντοι, Ρέτσος, Ροντινέι, Εσε, Καρβάλιο, Μπρνιτς (46' Γιόβετιτς), Μασούρας, Ποντένσε και Ελ Καμπί.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα