Παναθηναϊκός: Eίναι... τρελός ο Σουηδός!

Παναθηναϊκός: Eίναι... τρελός ο Σουηδός!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Eίναι... τρελός ο Σουηδός!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ που έκανε την δουλειά απόψε για τον Παναθηναϊκό στον Βόλο, την «καλύτερη» θέση του Φώτη Ιωαννίδη πάνω στο χορτάρι και το «τριφύλλι» που θα κάνει με ηρεμία γιορτές, περιμένοντας ενίσχυση και ένα σερί με τον ερχομό του 2024.

Είχε να πατήσει χορτάρι από τις 8 Οκτωβρίου. Τότε στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο σκόραρε το πέμπτο τέρμα, γράφοντας δύο γκολ σε ισάριθμες συμμετοχές. Το άλλο, το πρώτο ήταν από «χρυσάφι» στο 2-2 με τον ΠΑΟΚ, στη τελευταία φάση του αγώνα. Με το 4-3-3 να αποτελεί την διάταξη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, τον Φώτη Ιωαννίδη να κάνει σεζόν καριέρας και τον Άντρατζ Σπόραρ στην εξίσωση, η επόμενη ευκαιρία του δόθηκε απόψε στις 20 Δεκεμβρίου. Σχεδόν δυόμισι μήνες μετά. Ξενερωμένος; Καθόλου. Εκτός κλίματος; Ούτε καν.

Σουηδική αξιοπιστία. Απόλυτος επαγγελματισμός. Ποιότητα στις εκτελέσεις. Δύο γκολ μέσα σε δέκα λεπτά, το αγχωτικό 0-0 του 62' έγινε 3-0 στο 72' και εκείνος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Κίνηση στη πλάτη της άμυνας, υπέροχη ενέργεια για να φέρει τον εαυτό του σε καλύτερη θέση για να σουτάρει και η μπάλα στο πλεκτό. Στο 3-0 δείχνει την αυτοπεποίθηση, την σιγουριά στον εαυτό του, σηκώνεται να σκοράρει με ανάποδο ψαλίδι και δικαιώνεται από την... πλάτη του Ασλανίδη.

Ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ σαν άλλος μάγος με τα δώρα, προσέφερε στον Παναθηναϊκό οξυγόνο. Τον οδήγησε σε μία νίκη που είχε τεράστια ανάγκη, για να παραμείνει σε τροχιά κορυφής, να επιστρέψει στις νίκες, να κάνει με ηρεμία γιορτές, γεμίζοντας τις μπαταρίες ενόψει του 2024. Ο Σκανδιναβός άσος άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Βασικά αρπάζει κάθε ευκαιρία από τα μαλλιά. Τέσσερα γκολ σε 75' λεπτά συμμετοχής, τέσσερα τέρματα σε 6 τελικές προσπάθειες και δικαίως το όνομά του μπαίνει στην συζήτηση για τον χρόνο συμμετοχής στο «9» από εδώ και στο εξής μέσα στη σεζόν.

Όχι για μονιμοποίηση στο αρχικό σχήμα εκεί όπου δεσπόζει η παρουσία του Ιωαννίδη, αλλά για όταν χρειάζεται ανάσες ο Έλληνας φορ, όταν το παιχνίδι ζητά αλλαγή στη θέση του σέντερ φορ ή δεύτερο «καθαρό» επιθετικό για να επιτεθεί με διαφορετικό τρόπο η ομάδα.

Όπως ακριβώς έγινε απόψε, με την επιλογή του Γιοβάνοβιτς να παίξει με 4-4-2, να τραβήξει τον Ιωαννίδη περιφερειακά. Η κίνηση αυτή του Σέρβου κόουτς έφερε το ξεκλείδωμα της αντίπαλης άμυνας. Ο «Φωτάρας» πήρε την μπάλα μακριά, είδε τον κενό χώρο, έβγαλε στην πλάτη τον Γερεμέγεφ και όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Η αλήθεια είναι πως με τα χαρακτηριστικά που έχει ο Ιωαννίδης αλλά και από τα όσα έχει κάνει αγωνιζόμενος σε «δεύτερο» ρόλο αλά Λυμπερόπουλος, η ιδανική θέση για εκείνον θα ήταν αυτή που τον είδαμε απόψε. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι ένας πολύ καλός σέντερ φορ. Κρίμα για εκείνον που στο σύγχρονο ποδόσφαιρο το 4-3-3 και το 4-2-3-1 έχουν κυριαρχήσει αντί του 4-4-2, στο οποίο θα ήταν ακόμη πιο επιδραστικός. Ο τρόπος που κινείται ανάμεσα στις γραμμές, η διορατικότητα που τον βοηθά να βλέπει κάθετα το γήπεδο παίζοντας με πρόσωπο, το κράτημα της μπάλας, η δυνατότητα να συνεργαστεί σε μικρούς χώρους, τον κάνουν εξαιρετικό στη δημιουργία.

Σε ένα παιχνίδι όπου εκτελεστικά δεν ήταν καλός, στη φάση του 45' έπρεπε να πλαγιάσει το σώμα του και να εκτελέσει με το δεξί ενώ σπατάλησε κι άλλες καλές στιγμές, ο Έλληνας στράικερ έκανε και πάλι την διαφορά με την υπέροχη μπαλιά στο 1-0 αλλά και με την γενικότερη νοοτροπία του μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Με τρία γκολ μέσα σε οκτώ λεπτά και το δεύτερο να έρχεται στα... καπάκια από την δουλεμένη κίνηση να βγαίνει στα στατικά στο πρώτο δοκάρι ο Αράο, η ζωή του Παναθηναϊκού έγινε πιο εύκολη. Ο... τρελό-Σουηδός έβαλε το κερασάκι στη τούρτα και η ζωή στο ποδόσφαιρο συνεχίζεται.

Καμία ομάδα δεν είναι για πέταμα επειδή έχασε τρία ματς στα τελευταία τέσσερα και καμία ομάδα δεν έγινε η... Σίτι επειδή πέρασε από τον Βόλο. Στην Ελλάδα δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε την φύση του αθλήματος αλλά αυτή η κουβέντα δεν είναι για απόψε.

Ο Παναθηναϊκός κρατάει την αντίδραση πρωταθλητισμού που είχε απόψε, κρατάει την ηρεμία και την υπομονή που επέδειξε όταν το πράγμα στράβωνε, κρατά τον πρωταγωνιστή Γερεμέγεφ και επιτέλους την μετά από καιρό εξαιρετική ανασταλτική του συμπεριφορά, χωρίς ανόητα ατομικά λάθη.

Η χρονιά θα έχει καλές στιγμές, όπως και είχε, δύσκολες, όπως επίσης είχε και το σημαντικό για τον οργανισμό είναι να μπορέσει να τις διαχειριστεί σωστά αμφότερες. Πρωταθλητή σε κάνει η πνευματική διαχείριση των οριακών στιγμών, όχι το 36/36, οι νίκες σε όλα τα ματς, το οποίο προφανώς δεν μπορεί να συμβεί, δεν υπάρχει στον ομαδικό αθλητισμό.

Από κει και πέρα, με βάση το αποψινό αποτέλεσμα μπορεί και είναι υποχρεωμένος να δημιουργήσει ένα 3/3 μέχρι να πάει στην Opap Arena. Τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Παναιτωλικό έχει στη Λεωφόρο, το εξάποντο είναι μονόδρομος...

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.