Η επιβάρυνση ελέω Ευρώπης και το αποτέλεσμα αυτής!

Η επιβάρυνση ελέω Ευρώπης και το αποτέλεσμα αυτής!

Γιώργος Τσακίρης
Τραυματισμός Μουκουντί

bet365

Η κουβέντα για τις απουσίες της ΑΕΚ, οι περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα, είναι απόλυτα δικαιολογημένη και υπάρχει απόλυτα λογική αιτία να της συμβαίνει αυτό..

Είναι γεγονός (και δικαιολογημένα συμβαίνει) πως έχει προκύψει μεγάλη και μπόλικη κουβέντα σχετικά με το πρόβλημα το οποίο ταλαιπωρεί την ΑΕΚ και δυσκολεύει το έργο της σε αγωνιστικό επίπεδο και αφορά τα ζητήματα τραυματισμών και απουσιών σε σημαντικά ματς, είτε για την Ευρώπη είτε για την Ελλάδα. Ειδικά στο τέλος των υποχρεώσεων στον απαιτητικό όμιλο που συμμετείχαν οι νταμπλούχοι για το Europa League, αποδείχτηκαν καθοριστικές οι απουσίες σημαντικών ποδοσφαιριστών (Πινέδα, Αραούχο, Γιόνσον, Στάνκοβιτς, Πόνσε), οι οποίοι εφόσον ήταν διαθέσιμοι -έστω στο τελευταίο ματς στο Άμστερνταμ με αντίπαλο τον Άγιαξ, είναι πολύ πιθανό να ήταν εντελώς διαφορετική η τύχη της και να υπήρχε ευρωπαϊκή συνέχεια, έστω μέσω της 3ης θέσης στον όμιλο του θανάτου!

Ωστόσο για τον Δικέφαλο δεν προέκυψαν αγωνιστικά άσχημα αποτελέσματα μόνο στην Ευρώπη ελέω απουσιών. Η επιβάρυνση που προέκυψε από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια σε μια ομάδα που αντικειμενικά ήταν (λόγω απουσίας από την κανονικότητά της) άπειρη σε επίπεδο ανταπόκρισης σε τρεις διοργανώσεις, προκάλεσε γκέλες και στις εγχώριες διοργανώσεις και πιο σωστά στο πρωτάθλημα. Σε οποιοδήποτε ματς στράβωσε για την ΑΕΚ υπήρχαν τεράστιας σημασίας και πολλές σε αριθμό απουσίες. Αποκορύφωμα ήταν το πιο πρόσφατο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό όπου η Ένωση υποχρεώθηκε να παίξει στο Αγρίνιο δίχως επτά σημαντικούς ποδοσφαιριστές της...

Απουσίες που δεν αφορούν αποκλειστικά την ενδεκάδα της αλλά και τη διαχείριση του εκάστοτε αγώνα. Για παράδειγμα στην γκέλα με τον Παναιτωλικό από τον πάγκο δεν υπήρχαν πολλοί πλην των Τσούμπερ και Γιόνσον για να 'ρθουν στον αγωνιστικό χώρο και να αλλάξουν πράγματα. Έλειπαν συνολικά επτά ποδοσφαιριστές! Δεν είναι δα και εύκολο για καμία ομάδα να ανταποκριθεί με τόσες απουσίες και προφανώς αυτό είναι κάτι που το αντιλαμβάνονται στην ΑΕΚ, ο ίδιος ο Ματίας Αλμέιδα και οι συνεργάτες του, αλλά και όλοι στο club. Γι' αυτό και περιμένουν πως και πως το 2024 όπου δεδομένα δεν γίνεται να έχει στην πορεία του έως την ολοκλήρωση της σεζόν τα ίδια προβλήματα απουσιών.

Οι τραυματισμοί και οι απόψεις για την ένταση στις προπονήσεις...

Ο Αλμέιδα μιλάει στους παίκτες της ΑΕΚ

Γιατί όμως συνέβη αυτό; Μα φυσικά και απλά από την επιβάρυνση της ομάδας από επιπλέον παιχνίδια στην Ευρώπη και σε αυτό το επίπεδο, με ομάδες που πρέπει να βγάλεις το 100% για να ανταποκριθείς, να ξεπεράσεις τα στάνταρ σου σε επίπεδα έντασης, φυσικής κατάστασης και δύναμης! Αυτό δεν γίνεται να το πετύχεις αναίμακτα. Η ΑΕΚ έως τώρα συγκριτικά με την περσινή σεζόν έχει δώσει ήδη τουλάχιστον δέκα περισσότερα ματς με ταξίδια και ότι αυτό συνεπάγεται. Δεδομένου ότι δεν άλλαξε τη δουλειά που έκανε και στον βαθμό έντασης που το έκανε και πέρυσι ο Αλμέιδα και το team του, αναμενόμενα και απόλυτα δικαιολογημένα, έχουμε αυτό το μεγάλο ζήτημα των τραυματιών!

Είναι αν μη τι άλλο απόλυτη λογική η αιτία. Οι νταμπλούχοι έπαιξαν διπλές αναμετρήσεις με υψηλή απαίτηση αφού αντιμετώπισαν τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, την Αντβέρπ, όλα διπλές αναμετρήσεις και μάλιστα με τους Κροάτες ελέω δολοφονίας Μιχάλη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και ενώ ενδιάμεσα ξεκίνησε και το πρωτάθλημα. Ακολούθησαν τα ματς με Μπράιτον, Μαρσέιγ και Άγιαξ μέσα και έξω επίσης με αποτέλεσμα αυτή η επιβάρυνση και τα επιπλέον ματς συγκριτικά με πέρυσι να φέρουν τα ζητήματα τραυματισμών σε πρώτο πλάνο, διότι και πέρυσι είχε η ΑΕΚ, απλά λόγω του ματς ανά βδομάδα, ήταν λογικά και λιγότερες οι απουσίες ανά παιχνίδι και πιο γρήγορη η επιστροφή των κιτρινόμαυρων ποδοσφαιριστών, αλλά και όλων των ομάδων που δεν είχαν ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.

Τώρα σε ότι αφορά στην κουβέντα αν έπρεπε να ρίξει την ένταση και το ρυθμό αυτό το διάστημα ο Ματίας Αλμέιδα στις προπονήσεις, προφανώς και κάθε άποψη είναι αποδεκτή, αλλά αυτή που 'χει σημασία είναι στο τέλος εκείνη του Αργεντινού τεχνικού! Επίσης θα κριθεί στο τέλος της χρονιάς και όχι τώρα... Διότι στο επιχείρημα «μπορεί να μην είχαν βγει τόσοι πολλοί μαζί εκτός», υπάρχει και ο αντίλογος που αναφέρει «αλλά δεν θα μπορούσαμε να ανταποκριθούμε με μικρότερη και λιγότερη ένταση στα ματς αυτά και στη τεράστια απαίτηση απέναντι σε ομάδα Premier League και όχι μόνο». Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για κάτι υποθετικό στο οποίο ουσιαστικά απάντηση δεν υπάρχει που να δικαιώνει, ή να ακυρώνει την κάθε άποψη...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα