Άρης: Ο Λούκας Ρουπ επέστρεψε αλλά η προσθήκη δημιουργικού μέσου είναι προαποφασισμένη

Άρης: Ο Λούκας Ρουπ επέστρεψε αλλά η προσθήκη δημιουργικού μέσου είναι προαποφασισμένη

Ο Ρουπ

bet365

Η απόφαση ενίσχυσης της μεσοεπιθετικής γραμμής είναι δεδομένη στον Άρη, ανεξαρτήτως της επιστροφής του Λούκας Ρουπ στο πρόγραμμα των προπονήσεων και της διαθεσιμότητάς του ενόψει της επανέναρξης του Πρωταθλήματος.

Η επιστροφή του Γερμανού μέσου δεν αλλάζει τα δεδομένα στον Άρη και κυρίως την απόφαση ενίσχυσης της μεσαίας γραμμής με την προσθήκη ενός δημιουργικού παίκτη. Δηλαδή, παράλληλα των ενεργειών για την απόκτηση των δικαιωμάτων του Εμίλ Σέιντ από τη Σασουόλο με την προοπτική ενίσχυσης της αριστερής πτέρυγας της επίθεσης, υπάρχει ξεκάθαρη στόχευση για έναν επιτελικό μέσο. Κι αυτή η απόφαση κινείται στο πλαίσιο της λογικής καθώς ο Λούκας Ρουπ δεν προέρχεται απλά από διάστημα δυόμισι μηνών απραξίας αλλά είναι φανερό πλέον ότι είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς, λόγω ίσως, της ευπάθειάς του στο γόνατο.

Εξάλλου, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι από τον περασμένο Γενάρη έως και σήμερα, δεν έχει αγωνιστεί σε περισσότερα από 16 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις – παρότι ο αριθμός των παιχνιδιών που έδωσαν οι «κίτρινοι» είναι συντριπτικά μεγαλύτερος – ενώ ο συνολικός χρόνος συμμετοχής του περιορίστηκε στα 650-700 αγωνιστικά λεπτά. Ο Άκης Μάντζιος θα ελέγξει την κατάστασή του στο προσεχές διάστημα, προφανώς τον υπολογίζει στα πλάνα του ενόψει των αγώνων που ακολουθούν, αλλά δεν μπορεί να στηρίξει το σχέδιό του επάνω του.

Η ίδια αντίληψη υπάρχει και επί της περίπτωσης του Μάνου Γκαρθία ο οποίος μετράει αντίστροφα με την προοπτική ουσιαστικής επιστροφής του κατά τα τέλη του μήνα. Ακόμη κι αν ο Ισπανός μπει στο ομαδικό πρόγραμμα του μήνα πριν την αλλαγή του χρόνου είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί αρκετές προπονήσεις και κυρίως ένα διάστημα σταδιακής ένταξής του στην ομάδα. Αυτό το διάστημα μπορεί να είναι μεγαλύτερο του ενός μήνα καθώς η εύρεση αγωνιστικού ρυθμού έπειτα από απουσία (σχεδόν) ενός έτους δεν είναι απλή υπόθεση.

Γι’ αυτόν τον λόγο, η προσθήκη δημιουργικού μέσου είναι από τις βασικές προτεραιότητες ενόψει της μεταγραφικής περιόδου παράλληλα με τον ακραίο επιθετικό αλλά και τον δεύτερο φορ. Γενικώς, οι κινήσεις του Άρη στο μεταγραφικό παζάρι υποδηλώνουν την πρόθεση ενίσχυσης του ποιοτικού επιπέδου της ομάδας καθώς έχει διαπιστωθεί σχετικό έλλειμμα.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα