Κάθε νέα αρχή απαιτεί και μια μεγάλη νίκη

Κάθε νέα αρχή απαιτεί και μια μεγάλη νίκη

Βασίλης Βλαχόπουλος Βασίλης Βλαχόπουλος
Κάθε νέα αρχή απαιτεί και μια μεγάλη νίκη

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για την επιστροφή του Άρη στην κανονικότητα, την αγωνιστική αντεπίθεση που έχει… σκαρώσει και τον κομβικό χαρακτήρα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο «Κλ. Βικελίδης».

Βάζοντας στην άκρη ζητήματα που σχετίζονται με τον αγωνιστικό προγραμματισμό του περασμένου καλοκαιριού και τα οποία έχουν καταγραφεί στη συγκεκριμένη γωνιά, ψυχρά αντικειμενικά, καμία άλλη ομάδα της Superleague δεν χτυπήθηκε τόσο «βάναυσα» από τραυματισμούς στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Ο αριθμός των απουσιών ξεπέρασε κάθε λογική υπό την έννοια ότι κάθε ομάδα πάντα έχει κατά νου το ενδεχόμενο τραυματισμών και διαχείρισης ειδικών συνθηκών αλλά αυτό που συνέβη φέτος με τους «κίτρινους» μάλλον κινήθηκε στα όρια του παράλογου. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Άκης Μάντζιος ένιωσε σαν τον νοικοκύρη που πάει για τα ψώνια του Σαββατοκύριακου υπολογίζοντας ακόμη και το… λεπτό, όχι απλά το ευρώ. Αυτό που είπε δε, περί των επιλογών που διαμορφώνουν τις δυνατότητες διαχείρισης ενός αγώνα είναι η απόλυτη αλήθεια καθώς σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του, ο ίδιος δεν είχε την πολυτέλεια υπολογισμού της παρουσίας ενός παίκτη στο γήπεδο για 50-60 λεπτά αλλά για ολόκληρο παιχνίδι έστω κι αν οι πραγματικές δυνάμεις του – αυτές φαίνονται μέσα από τα νούμερά του στην καθημερινή προπόνηση – ήταν αδύνατο να υποστηρίξουν μια τέτοια απόφαση.

Φαίνεται ότι πλέον αυτό αλλάζει στον Άρη καθώς στο μέτρημα των… κεφαλιών στην προπόνηση, ο 54χρονος τεχνικός ένιωσε ικανοποίηση. Βλέποντας δηλαδή τον Φαμπιάνο «καθαρό» από κάρτες και όχι υπό τον φόβο μιας κάρτας, τον Οντουμπάτζο να επιστρέφει, τον Κίκε Σαβέριο ο οποίος είχε αφήσει καλές εντυπώσεις στο (μικρό) διάστημα που έπαιξε να προσθέτει δύο εβδομάδες προπόνησης με την ομάδα αλλά και τον Ζαν Ζουλ πιο σταθερό στα πατήματά του. Ο Φράνκο Φεράρι δύσκολα θα προλάβει τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αλλά θα είναι διαθέσιμος στα κρίσιμα παιχνίδια του Δεκέμβρη. Υπάρχει επίσης η παρακαταθήκη του προηγούμενου διαστήματος σαν την ελπιδοφόρα εικόνα του Βαλεντίνο Φατόρε ή την προαγωγή του Μιχάλη Παναγίδη τον οποίο προσωπικά πιστεύω αρκετά.

Είναι φανερό δηλαδή ότι ο τροχός γυρίζει για τον Άρη με φόντο τον τελευταίο μήνα του 2023 ο οποίος μπορεί να αλλάξει άρδην τις υπάρχουσες ισορροπίες αν αξιοποιηθεί το βατό πρόγραμμα. Προς αυτήν την κατεύθυνση, ο αγώνας (26/11, 20:30) με τον Παναθηναϊκό δεν είναι απλά σημαντικός αλλά κομβικός γιατί μια μεγάλη νίκη αποτελεί προϋπόθεση για τη χάραξη μιας νέας πορείας. Ο Άρης δεν τη θέλει απλά αλλά την αναζητά απελπισμένα. Μαζί και ο κόσμος του ο οποίος περιμένει την αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας και κυρίως να δει ένα σύνολο το οποίο θα καταθέσει ψυχή στο χορτάρι. Αυτό θέλει, αυτό δεν διαπραγματεύεται.

Ο Μορόν

Προφανώς, ο Άρης έχει να διαχειριστεί, όχι απλά, μια καλή ομάδα αλλά ένα εξαιρετικά δουλεμένο σύνολο με ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο και ευδιάκριτους ρόλους. Ο φετινός Παναθηναϊκός δεν είναι απλά πρωτοπόρος αλλά μέσα από την παρουσία του έχει «μεγαλώσει» την αγωνιστική αξία συγκεκριμένων παικτών. Ο Φώτης Ιωαννίδης στοιχειοθετεί το τέλειο παράδειγμα. Εντούτοις, έχω την αίσθηση ότι παιχνίδια σαν το αυριανό ταιριάζουν απόλυτα στον Άρη του Άκη Μάντζιου. Δίχως δηλαδή την ευθύνη της δημιουργίας ή της διάσπασης μιας πολυπρόσωπης άμυνας αλλά απέναντι σε μια ομάδα η οποία θα παραταχθεί για να νικήσει και να διατηρηθεί σε τροχιά διεκδίκησης του τίτλου. Απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο Άρης δεν θα χρειαστεί να κομπιάσει για να βρει χώρους όπως έγινε δηλαδή στα παιχνίδια με Κηφισιά, Πανσερραϊκό κλπ., αλλά να αξιοποιήσει αυτούς που θα βρει στο γήπεδο. Αυτή η αγωνιστική συνθήκη βοηθά παίκτες σαν τον Σάπι Σουλεϊμάνοφ αλλά και τον Λορέν Μορόν των οποίων η απόδοση θα παίξει καταλυτικό ρόλο στο παιχνίδι. Δίνει παράλληλα τη δυνατότητα στον Βλάντιμιρ Νταρίντα να μετουσιώσει τα πολλά τρεξίματα που κάνει στο γήπεδο. Απαραίτητη προϋπόθεση για τα παραπάνω αποτελεί η συνέπεια των παικτών της αμυντικής και μεσοαμυντικής γραμμής.

Εν τέλει, για τον Άρη που θέλει να κάνει την αγωνιστική αντεπίθεσή του, ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό αποτελεί την τέλεια ευκαιρία λόγω της αξίας του αντιπάλου αλλά και της σημασίας που θα έχει μια νίκη επί αυτού. Είναι επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία για να ζήσει το «Κλ. Βικελίδης» στιγμές σαν αυτές που ένιωσε στους καλοκαιρινούς αγώνες. Η μείωση των τιμών των εισιτηρίων ουσιαστικά συμβάλλει προς αυτήν την κατεύθυνση καθώς προσφέρει κίνητρα στον κόσμο. Κι αυτός ψάχνει εξάλλου μια μεγάλη νίκη για να στηρίξει πάνω της την ελπίδα για μια καλή πορεία.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.