Οικογένεια Κονσεϊσάο: Η ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ (vids)

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο με τους τρεις γιους του στις εγκαταστάσεις του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη

bet365

H Ελλάδα ταιριάζει στην οικογένεια Κονσεϊσάο. Ο μπαμπάς Σέρτζιο έγραψε τη δική του ιστορία στον ΠΑΟΚ και ο γιος του Φρανσίσκο τον μιμήθηκε πετυχαίνοντας ένα παρόμοιο γκολ στο γήπεδο της Τρίπολης. To Gazzetta θυμίζει…

Ο Φρανσίσκο Κονσεϊσάο, είναι new entry στην Πόρτο. Τι σας θυμίζει το επίθετο; Μα, φυσικά, τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο, προπονητή των «Δράκων» κι άλλοτε παίκτη του ΠΑΟΚ. Τα αδέρφια του, Σέρτζιο και Ροντρίγκο, επίσης είναι ποδοσφαιριστές, όμως ο 20χρονος δεξιός εξτρέμ είναι το next big thing του Πορτογαλικού ποδοσφαίρου.

Ο μπαμπάς Σέρτζιο είναι μια ισχυρή προσωπικότητα. Ο χαρακτήρας του διαμορφώθηκε όταν έχασε και τους δύο γονείς του. Γι’ αυτό και πάνω απ’ όλα βάζει την οικογένεια και τα πέντε αγόρια του. Ο Σέρτζιο είναι πια 26 ετών, ο Ροντρίγκο στα 25, ο Μόισες 22, ο Φρανσίσκο στις 14 Δεκεμβρίου θα γίνει 21 και ο μικρός της παρέας, ο Ζοσέ είναι μόλις 8 ετών.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής και τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ ήταν μόλις 16 ετών όταν ο πατέρας του πέθανε σε ατύχημα με μοτοσικλέτα, ενώ δύο χρόνια αργότερα έφυγε από τη ζωή και η μητέρα του. Όταν γνώρισε τη γυναίκα του, Λιλιάνα, ήταν 14 ετών. Παντρεύτηκαν πολύ μικροί, εκείνη ήταν 17 και αυτός 20. «Πάντα θέλαμε να κάνουμε παιδιά. Είναι αλήθεια ότι ψάχναμε για το κορίτσι αλλά σε κάθε περίπτωση είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι με τα πέντε αγόρια μας», είχε πει πριν από μερικά χρόνια ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, που όσο κι αν φαίνεται περίεργο δεν ώθησε κανένα από τα παιδιά του να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.

Η ζωή στη Θεσσαλονίκη

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο το πρώτο διάστημα της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ δεν είχε φέρει την οικογένεια του, που συνέχιζε να ζει είτε στην Κοϊμπρα, είτε στο Αλγκάρβε. Το καλοκαίρι του 2009, μετά την ανανέωση του συμβολαίου του με τον «Δικέφαλο», επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη μαζί με τη γυναίκα του και τους τέσσερις γιους του, νοίκιασαν ένα σπίτι στο Πανόραμα και εγκαταστάθηκαν στην πόλη.

Ο πρωτότοκος γιος της οικογένειας, Σέρτζιο, ήταν 13 ετών τότε και αμέσως εντάθηκε στις ακαδημίες του «Δικεφάλου». Λίγο αργότερα τα βήματά του ακολούθησε και ο κατά ένα χρόνο μικρότερος Ροντρίγκο, ενώ ο μικρούλης Φρανσίσκο που ήταν μόλις 7 ετών κλωτσούσε την μπάλα κάθε Σάββατο και Κυριακή πρωί στα γήπεδα «Champions» του σημερινού διευθυντή των τμημάτων υποδομής, Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλου.

Ο μπαμπάς και οι τρεις γιοι, όλοι μαζί, πήγαιναν που και που στις προπονήσεις στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής, όπως φαίνεται στη βασική φωτογραφία του θέματος.

Ο Φρανσίσκο μεγάλωσε με… ΠΑΟΚ!

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

Ο Φρανσίσκο Κονσεϊσάο πριν από μερικά χρόνια είχε αποκαλύψει ότι μεγάλωσε βλέποντας ΠΑΟΚ, καθώς εκεί αγωνιζόταν ο πατέρας του, που για εκείνον αποτελεί το... πρότυπο του.
Έκανε ντεμπούτο στα 18 του με την πρώτη ομάδα της Πόρτο και έγινε ο δεύτερος νεότερος ποδοσφαιριστής των «Δράκων» που αγωνίστηκε με τη φανέλα της σε αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η σχέση του πατέρα, Σέρτζιο, με την Ελλάδα υπήρξε έντονη και ξεκίνησε πριν από δεκαπέντε χρόνια όταν αποφάσισε να έρθει στον ΠΑΟΚ και εδώ να κλείσει τη μεγάλη ποδοσφαιρική καριέρα του με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, μετά από 47 εμφανίσεις, 6 γκολ και 10 ασίστ.

Το προτελευταίο από τα έξι γκολ το πέτυχε στις 5 Απριλίου του 2009 στο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος, όπου η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είχε επικρατήσει με 2-0. Ήταν ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ με μια βολίδα έξω από τη μεγάλη περιοχή, που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα των Αρκάδων, Γιώργο Αμπάρη.

Έπειτα από 5.342 ημέρες η οικογένεια Κονσεϊσάο πανηγύρισε στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ένα ακόμη γκολ. Στο πρόσφατο ματς των Ελπίδων, Ελλάδα – Πορτογαλία (2-1), ο γιος του Σέρτζιο, Φρανσίσκο, έβαλε μπροστά τους Ίβηρες στο σκορ, πετυχαίνοντας ένα πανομοιότυπο γκολ με τον πατέρα του στην ίδια ακριβώς εστία και στο ίδιο γήπεδο.

@Photo credits: eurokinissi, ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ - Βασίλης Βερβερίδης

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα