ΑΕΚ: Η «σπιρτάδα» του Ελίασον επιστρέφει στη δεξιά πτέρυγα

ΑΕΚ: Η «σπιρτάδα» του Ελίασον επιστρέφει στη δεξιά πτέρυγα

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Η «σπιρτάδα» του Ελίασον επιστρέφει στη δεξιά πτέρυγα

bet365

Ο Νίκλας Ελίασον βρίσκει ρυθμό, ενώ η επιστροφή του και στις ασίστ στο ματς της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό θα βοηθήσει με τη σειρά της στην ολική επαναφορά του που δεν αργεί.

Η ΑΕΚ δέχθηκε δύο δυνατά πλήγματα προς τα τέλη του πρώτου γύρου καθώς τόσο ο Νίκλας Ελίασον, όσο και ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς προχώρησαν σε χειρουργικές επεμβάσεις. Αμφότεροι αποτελούσαν τους πιο επιδραστικούς παίκτες της Ένωσης στο πρωτάθλημα με τη συμμετοχή τους στα γκολ. Ο «Γκάτσι» τόσο σε δημιουργία όσο και σε εκτέλεση, ο Ελίασον στην... τέχνη του, δηλαδή στις ασίστ.

Τόσο ο 28χρονος Σέρβος μέσος, όσο και ο 27χρονος Σουηδός εξτρέμ όμως εδώ και κάποιο διάστημα είναι ξανά στη διάθεση του Ματίας Αλμέιδα και σύντομα αναμένεται να καθιερωθούν εκ νέου στο αρχικό σχήμα, έχοντας ήδη πάρει φανέλα βασικού στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Άλλωστε ίσως δεν αργήσει η μέρα που θα δούμε ξανά από τον Αλμέιδα να εφαρμόζει το πλάνο προ Μουντιάλ, δηλαδή με τον Πινέδα στον άξονα και τους Γκατσίνοβιτς και Ελίασον στις δύο πλευρές. Μάλιστα το γεγονός ότι ο Σιμάνσκι θα εκτίσει στα ματς με Αστέρα Τρίπολης και ΟΦΗ ενδεχομένως να ευνοεί αυτό το σχέδιο.

Το καλό νέο είναι ότι και οι δύο παίρνοντας χρόνο συμμετοχής στα τελευταία παιχνίδια με την επιστροφή τους ανεβάζουν ρυθμό, ώστε να είναι στο 100% στα πλέι οφ. Μάλιστα ο Ελίασον επέστρεψε και στο... αγαπημένο του χόμπι στο ματς με τον Λεβαδειακό, που φυσικά δεν είναι άλλο από το να βγάζει ασίστ.

Ο 27χρονος Σουηδός εξτρέμ με την κούρσα που πραγματοποίησε στη δεξιά πλευρά υποδέχθηκε τη βαθιά μπαλιά του Μάνταλου και την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε μέσα στην περιοχή τον Φαν Βέερτ, δίνοντας του μια πάσα πάρε-βάλε για το τελικό 3-0. Σε μια κίνηση που θύμισε τον γνωστό καλό Ελίασον πριν τον τραυματισμό του, φτάνοντας την έκτη του ασίστ με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Με την επανεμφάνισή του ο Ελίασον θα επαναφέρει και τη «σπιρτάδα» του στη δεξιά πλευρά της ΑΕΚ που αποτέλεσε ένα από τα σημεία που έκαναν τη διαφορά για τους κιτρινόμαυρους μέχρι να τραυματιστεί σοβαρά. Η ταχύτητα και η εκρηκτικότητά του, η ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός και το γλυκό του πόδι που βγάζει σέντρες και πάσες συστημένες μέσα στην περιοχή για γκολ είχαν λείψει.

Ο Ελίασον θα μπει λοιπόν ξανά στην αγωνιστική εξίσωση του Αλμέιδα φέρνοντας μαζί του και τα «αυτοματοποιημένα» στοιχεία στο παιχνίδι της ΑΕΚ καθώς είναι αλήθεια πως ο Σουηδός ακραίος δεν έκανε ποτέ κάτι το εξεζητημένο, αλλά προτιμούσε να παίζει απλά. Η απλότητα άλλωστε με την οποία έκανε αυτό που τον συναρπάζει περισσότερο από κάθε άλλο, να μοιράζει ασίστ, ήταν μοναδική. Και με το σερβίρισμα στον Φαν Βέερτ ο Ελίασον «φώναξε» ότι είναι έτοιμος να το πιάσει από εκεί που το άφησε...

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα