Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 6-1: Εξάσφαιρος, θεαματικός, απολαυστικός!

Γιώργος Ντυμένος
Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 6-1: Εξάσφαιρος, θεαματικός, απολαυστικός!

bet365

Εχοντας σε σπουδαία βραδιά τους Χάμες Ροντρίγκες και Κανός, ο εντυπωσιακός στο β' ημίχρονο, Ολυμπιακός, υπέταξε εύκολα τον Παναιτωλικό με 6-1 και ξεπέρασε τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία, διατηρώντας την απόσταση «βολής» από την κορυφή.

Με εκκωφαντικό τρόπο επέστρεψε απόψε (13/2) ο Ολυμπιακός στις νίκες, καθώς επικράτησε 6-1 του Παναιτωλικού και διατήρησε την επαφή του με την κορυφή.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με τον Πασχαλάκη κάτω από τα γκολπόστ, τους Ροντινέι, Ρέτσο, Παπασταθόπουλο, Ραμόν τετράδα στην άμυνα, τους Εμβιλά, Ινμπόμ Χουάνγκι στον άξονα, τους Γκάρι Ροντρίγκες, Φορτούνη στα άκρα και τον Χάμες πίσω από τον Μπακαμπού.

Οι «κυανοκίτρινοι» είχαν τον Κοντογιάννη στο τέρμα, τους Λιάβα, Λάρσον, Χουχούμη, Χατζηθεοδωρίδη στην άμυνα, τους Μλάντεν, Ντίας, Κολοβό στον άξονα, τους Μόρσεϊ, Ντουάρτε στα «φτερά» και τον Καρέλη στο «9».

«Σεντερφορίσιο» 1-0 από τον Μπακαμπού

Σέντρα στο ματς και οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν ορεξάτοι. Η τριάδα των μεσοεπιθετικών τους έπαιζε ανάμεσα στις γραμμές των φιλοξενουμένων, ο Φορτούνης συνέκλινε και ο αγώνας παίζονταν στο «κυανοκίτρινο» μισό. Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ στην πρώτη «καθαρή» φάση που δημιούργησαν, όταν ο Ροντινέι που ανέβαινε όλη την πλευρά έκανε στο 9’ τη σέντρα και ο Μπακαμπού πρόλαβε με προβολή τους Κοντογιάννη, Λάρσον για το 1-0. Οι γηπεδούχοι βρήκαν το γρήγορο γκολ που σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το ζητούμενο για το εκάστοτε φαβορί και από νωρίς είχαμε νέα δεδομένα στην αναμέτρηση.

παναι

«Ερυθρόλευκο» πρέσινγκ και το 2-0 σε στατική μπάλα

Αυτόματα είχαμε νέα δεδομένα στον αγώνα και τα πόδια των παικτών του Μίτσελ «λύθηκαν». Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα και η αναμέτρηση συνεχίζονταν σε ανάλογο τέμπο. Οι Πειραιώτες έπαιζαν με τα μπακ τους, κυρίως τον Ροντίνεϊ, άπλωναν την ανάπτυξή τους και είχαν συντριπτικά την κατοχή στα πόδια τους. Μάλιστα ορισμένες φορές ο Χουάνγκ ήταν τρόπο τινά «10άρι» και πίεζαν.

Μέσω ανάκτησης κατοχής ο Χάμες «φλέρταρε» στο 25’ με το 2-0, ο Κολομβιανός είχε και μία απειλητική κεφαλιά στο 43’ σε στατική φάση και σε ανάλογη φάση φτάσαμε στο 2-0 λίγο πριν την ανάπαυλα. Πιο συγκεκριμένα στο 45’ όταν σε εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη ο Παπασταθόπουλος «νίκησε» την αντίπαλη άμυνα στον αέρα και έδωσε αέρα δύο τερμάτων στους «ερυθρόλευκους».

hwang

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε «δυνατά» το δεύτερο μισό

Σέντρα στο δεύτερο μισό και ο Παναιτωλικός έκανε στα πρώτα λεπτά αισθητή την παρουσία του στα «ερυθρόλευκα» καρέ και μάλιστα «απάντησε» στον Ολυμπιακό με ανάλογο τρόπο, όπως εκείνος βρήκε γρήγορο γκολ στις αρχές της αναμέτρησης ματς.

Πώς; Σκοράροντας επίσης άμεσα, όταν στο 50’ και σε εξέλιξη στημένης φάσης μετά από ευκαιρία του Κολοβού, ο ίδιος «έκοψε» για τον Καρέλη (έξυπνη και η μεταβίβαση του Μόρσεϊ στον Ελληνα μεσοεπιθετικό) και ο πρώτος σκόρερ των «κυανοκίτρινων» έσπρωξε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα. Αυτόματα μπήκαν νέα δεδομένα στην «εξίσωση» της αναμέτρησης και είχαμε… πάλι ματς.

Ο Χάμες Ροντρίγκες είχε την «απάντηση»

Όχι όμως για πολύ. Μέχρι το 61’ ο Χάμες Ροντρίγκες είχε «ψάξει» δύο φορές το γκολ και τότε το βρήκε, όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ και με κεφαλιά δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Κοντογιάννη. Ο Κολομβιανός ξεμαρκαρίστηκε, έκανε το 3-1 και κάπου εκεί «έκοψε» τα πόδια των φιλοξενούμενων.

Ελαμψε το άστρο του Κανός

Κακά τα ψέματα το παιχνίδι είχε πλέον «τελειώσει» και οι γηπεδούχοι απέβαλαν το άγχος (σε αυτό συνέβαλλε και η χαμένη ευκαιρία του Ντίας). Ο αγώνας «άνοιξε» και στο 67΄ο Κανός που είχε περάσει πριν από λίγα λεπτά στο ματς σημείωσε ένα ωραίο σε τελείωμα γκολ για το 4-1 και ο Ισπανός μεσοεπιθετικός το αφιέρωσε στη μνήμη της μητέρας που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Μάλιστα ήταν ορεξάτος και στο 74’ μπήκε «σφήνα» στην άμυνα των «κυανοκίτρινων» και κέρδισε το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Χάμες Ροντρτίγκες. Πλέον το σκορ πήρε διαστάσεις (5-1) και στο 90’ ο Βαλμπουενά έβαλε το κερασάκι στην «ερυθρόλευκη τούρτα», καθώς με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό 6-1. Μάλιστα ο Ελ Αραμπί στον έξτρα χρόνο «φλέρταρε» και με το 7-1!

παναι

MVP: Ο Χάμες Ροντρίγκες. Ο Κολομβιανός βρήκε δις στόχο, ήταν «μέσα» και στο 4-1 του Κανός και το κυριότερο, έκανε το 3-1 που «ξεκλείδωσε» το ματς.

Στο ύψος του: Ο Ροντινέι στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου. Ξεχώρισε και ο Κανός στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μόρσεϊ. Στο πρώτο ημίχρονο ο Ροντινέι δημιουργούσε προβλήματα από την πλευρά του και δεν φάνηκε ιδιαίτερα μεσοεπιθετικά. Πάντως όταν μία ομάδα δέχεται πέντε γκολ ήταν «γενικό» το πρόβλημα.

Η γκάφα: Ο Παναιτωλικός δέχθηκε δύο γκολ σε στημένες μπάλες, από τον Παπασταθόπουλο και τον Χάμες Ροντρίγκες (τρία μαζί με το πέναλτι). Εκεί ήταν το μεγάλο του πρόβλημα.

Το «στραγάλι»: Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ντίας στον Φορτούνη στο 31’. Ο ρέφερι Γκορτσίλας υπέδειξε κόρνερ και το VAR «συμφώνησε» μαζί του. Ο Κανός μόλις σκόραρε σήκωσε τη φανέλα του και είχε από μέσα ένα «μήνυμα» για τη μητέρα του που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Ο Γκορτσίλας του έδειξε την κίτρινη, αλλά είναι άλλο το γράμμα του νόμου και άλλο το πνεύμα.

Για τον Ισπανό μεσοεπιθετικό ήταν μία ιδιαίτερη στιγμή. Πάντως ο ρέφερι φάνηκε να του μιλά μετά και ίσως του εξήγησε τη θέση του. Το πέναλτι του Κοντογιάννη στον Κανός καταλογίστηκε σε ροή αγώνα, όπως και το οφ σάιντ του Νταγκό στο γκολ του Πέδρο στις καθυστερήσεις,. Σε αμφότερες των περιπτώσεων το VAR «συμφώνησε».

Το «ταμείο» του Gazzetta: Οταν το τελικό σκορ είναι 6-1 δεν «χωράνε» πολλά να ειπωθούν για το πώς εξελίχθηκε η αναμέτρηση.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ρέτσος (57’ λ. τρ. Μπα), Ραμόν, Εμβιλά, Χουάνγκ (77’ Κασάμι), Χάμες (77’ Βαλμπουενά), Γκάρι (57’ Κανός), Φορτούνης (79’ Ελ Αραμπί), Μπακαμπού

Παναιτωλικός (Αναστασίου): Κοντογιάννης, Λιάβας (69’ Αποστολάκης), Λάρσον, Χουχούμης, Χατζηθεοδωρίδης (69’ Μάρτενσον), Μλάντεν, Ντίας, Κολοβός (83’ Μπουζούκης), Μόρσεϊ (78’ Νταγκό), Ντουάρτε, Καρέλης (83’ Ζοάο Πέδρο).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα