Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 2-2: Σοκ και déjà vu «αυτοκτονίας» στο 94' με ανατροπή από 0-2!

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 2-2: Σοκ και déjà vu «αυτοκτονίας» στο 94' με ανατροπή από 0-2!

bet365

Οπως και στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, τη Λιβαδειά με τον Λεβαδειακό, έτσι και στην Τρίπολη ο ΠΑΟΚ «αυτοκτόνησε», καθώς ο Αστέρας με γκολ των Σίτο στο 91' και Ατιένθα στο 94' ισοφάρισε 2-2 και στέρησε από τον Δικέφαλο το τρίποντο που... φαινόταν βέβαιο!

Ο ΠΑΟΚ το έκανε και αυτό. Αυτή τη φορά είδε το υπέρ του 0-2 να γίνεται 2-2 μέσα σε τρία λεπτά στις καθυστερήσεις! Οι «ασπρόμαυροι» φρόντισαν και έβγαλαν μόνοι τα μάτια τους! Γκρέμισαν μέσα σε λιγότερο από 180 δευτερόλεπτα ό,τι είχαν χτίσει με κόπο και ιδρώτα στα 90 λεπτά της αναμέτρησης με τον Αστέρα και η Τρίπολη αποδείχθηκε εκ νέου τόπος μαρτυρίου.

Μέχρι το 90ο λεπτό ο «Δικέφαλος» ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0, οι παίκτες του δεν ένιωθαν την παραμικρή απειλή, ωστόσο η τρικυμία των επόμενων τριών λεπτών έφερε την ολική επαναφορά για τους Αρκάδες, που έφτασαν στο 2-2!

Ο Λουτσέσκου δεν μπορούσε τόσα χρόνια να ξεπεράσει το σοκ της ήττας από τον Αστέρα τον Μάρτιο του 2018 με γκολ (του Ιγκλέσιας) στο 97ο λεπτό, τώρα θα έχει να θυμάται το κάζο της ισοφάρισης στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων!

Με Ζίβκοβιτς αντί Κοτάρσκι

Δεν έκρυβε εκπλήξεις η ενδεκάδα που αποφάσισε να ξεκινήσει την αναμέτρηση στο σχεδόν άδειο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ο Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον Ρουμάνο τεχνικό να επαναφέρει τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς αναγκαστικά, λόγω της ξαφνικής απουσίας του Ντόμινικ Κοτάρσκι, κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, ενώ έχρισε τον Ιβάν Νάσμπεργκ παρτενέρ του Ίνγκι Ίνγκασον, καθώς απουσίαζε ο τραυματίας Κωνσταντίνος Κουλιεράκης.

Μετά από δύο ματς το δίδυμο Αουγκούστο και Σβαμπ επανήλθε στο κέντρο και η μεσοεπιθετική τετράδα (Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ, Ολιβέιρα) έμεινε ακλόνητη στο αρχικό σχήμα του «Δικεφάλου».

Για τον Αστέρα Τρίπολης ο Άκης Μάντζιος είχε να διαχειριστεί τις απουσίες τριών έμπειρων ποδοσφαιριστών του, ο λόγος για τον τιμωρημένο Ιγκλέσιας και τους τραυματίες Μουνάφο, Μπαρτόλο.

Το γρήγορο 0-1 και οι μεγάλες στιγμές

Ματσάρα στα πρώτα 45 λεπτά. Με την μπάλα πάνω-κάτω, τις δύο ομάδες να έχουν τα δικά τους διαστήματα υπεροχής και τον ΠΑΟΚ να φτάνει σε ένα γκολ πολύ νωρίς και σε εννιά τελικές στην εστία του Αστέρα!

Οι «ασπρόμαυροι» μπήκαν με την ίδια φιλοσοφία, που άρχισαν και απέναντι στον Ολυμπιακό, θέλοντας να… πνίξουν τον αντίπαλο τους. Τα κατάφεραν. Στα πρώτα δέκα λεπτά είχαν ένα γκολ (από τον Νάσμπεργκ) και δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Νάρεϊ και Ίνγκασον.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν. Πήραν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, απείλησαν με τον Ρεγκίς, αλλά και πάλι μετά το 25ο λεπτό ήταν ο ΠΑΟΚ αυτός που πατούσε καλύτερα στο χορτάρι του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και θα μπορούσε να είχε φτάσει σ’ ένα δεύτερο γκολ αν η τύχη δε του γύριζε την πλάτη στο σουτ του Νάρεϊ (δοκάρι) από τη μαγική ενέργεια του Κωνσταντέλια.

Ο Αστέρας απάντησε και ισοφάρισε στα… δοκάρια, με το βολέ του Σίτο και την σωτήρια απόκρουση του Ζίβκοβιτς, με τον ΠΑΟΚ να αγγίζει το 0-2 με το εξαιρετικό πλασέ του Κωνσταντέλια.

Ματς-καρμπόν με αυτό της Τούμπας

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ μπήκαν στο β’ μέρος με ξεκάθαρη πρόθεση να διαχειριστούν το υπέρ τους προβάδισμα και να μην επιτρέψουν στον Αστέρα να τους απειλήσει. Η εικόνα του αγώνα μέχρι και το 70ο λεπτό αυτό έδειχνε, με τον Λουτσέσκου να φέρνει από τον πάγκο τους Μπίσεσβαρ και Τόμας σε μια προσπάθεια να φρεσκάρει τη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας τους και τον Άκη Μάντζιο να ρίχνει τον 19χρονο Γιώργο Προύντζο στο ντεμπούτο του με τη φανέλα των «κιτρινομπλέ» στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Ζίβκοβιτς στο 79’ ήταν εκεί για να πει «όχι» στη μοναδική απειλή του Αστέρα με το σουτ του Γκαρντάβσκι και ο «Δικέφαλος» βρήκε το δεύτερο γκολ τρία λεπτά αργότερα με το έξοχο πλασέ στην κίνηση του Μπράντον Τόμας (0-2) ύστερα από την εξαιρετική σέντρα του Ράφα Σοάρες.

Ο Αστέρας προσπάθησε να απαντήσει με τον νεαρό Προύντζο, που άγγιξε το γκολ στο ντεμπούτο του, με τους Αρκάδες να φτάνουν στη μείωση του σκορ με τον Σίτο ακριβώς με την συμπλήρωση των 90 λεπτών. Και επειδή στο ποδόσφαιρο «ποτέ μη λες ποτέ», στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε και το γκολ της ισοφάρισης για τους γηπεδούχους. Στο δυνατό σουτ του Τασουλή ο Ζίβκοβιτς έκανε την απόκρουση, η μπάλα έμεινε «ζωντανή» στην περιοχή των φιλοξενούμενων, νέα σέντρα του Τασουλή, κι ο Ατιένθα μέσα από την περιοχή με κεφαλιά έκανε το 2-2.

MVP: Ο Ντάγκλας Αουγούστο ήταν πανταχού παρών στο χώρο του κέντρου, με την έξοδο του ο ΠΑΟΚ κατέρρευσε στη μεσαία γραμμή και το πλήρωσε στο τέλος.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Νάρεϊ ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης του ΠΑΟΚ, αλλά και αυτός που δεν τελείωσε το ματς για τον «Δικέφαλο». Πολύ καλό παιχνίδι από τον Σίτο για τους Αρκάδες.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ωσεί παρών στο γήπεδο ο Μπαράλες δεν δημιούργησε την παραμικρή απειλή για την εστία του ΠΑΟΚ.

Η ΓΚΑΦΑ: Η αδυναμία δέκα «ασπρόμαυρων» ποδοσφαιριστών μέσα στην περιοχή να απομακρύνουν την μπάλα στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ετρεμαν τα πόδια τους κάτι που το έβλεπε και ο πιο αδαής άνθρωπος με το άθλημα…

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Τσαγκαράκης δεν είχε να διαχειριστεί τη δύσκολη φάση στο 90λεπτο, κάποιες διαμαρτυρίες υπήρξαν και από τις δύο πλευρές.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Στο ματς του α’ γύρου ο Αστέρας προηγήθηκε 0-2, αλλά ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τον Ολιβέιρα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Στην Τρίπολη ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε 0-2 μέχρι το 90ο λεπτό, αλλά οι παίκτες του δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τρία λεπτά και κατέρρευσαν σαν… χάρτινος πύργος. Από την Τρίπολη δεν πέρασε τελικά ούτε ο ΠΑΟΚ! Ο Αστέρας μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, τη νίκη με τον Παναθηναϊκό, πήρε ανέλπιστα το βαθμό της ισοπαλίας από τον ΠΑΟΚ.

Αστέρας Τρίπολης (Άκης Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Γκαρσία (46’ Γκαρντάβσκι), Καστάνιο, Ατιένθα, Άλβαρες (87’ Τασουλής), Σανταφέ (70’ Προύντζος), Αλάγκμπε, Κρέσπι, Σίτο, Ριέρα (77’ Τιλίκα), Μπαράλες.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Σάστρε (88’ Κεντζιόρα), Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο (88’ Φελίπε Σοάρες), Σβαμπ, Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας (68’ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς (77’ Τάισον), Ολιβέιρα (68’ Τόμας).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα