SL K19: «Φουντώνει» ξανά η μάχη του τίτλου

Γιώργος Μανταίος
SL K19: «Φουντώνει» ξανά η μάχη του τίτλου

bet365

Στο -2 μείωσε ο Ολυμπιακός την απόστασή του από την κορυφή, ενώ πλησιάζει και η ΑΕΚ 

Ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ ταξίδεψε με πολλές απουσίες στην Τρίπολη, είχε να αντιμετωπίσει και τον κακό αγωνιστικό χώρο στο βοηθητικό του «Θ. Κολοκοτρώνης» και δέχτηκε την ισοφάριση 1-1 από τον Αστέρα με πέναλτι στο 89΄. Έτσι, το πρωτάθλημα Super League Κ19 πήρε νέα τροπή καθώς ο Ολυμπιακός μείωσε στους δύο βαθμούς τη διαφορά του από την κορυφή, ενώ στους πέντε βρίσκεται η ΑΕΚ, που την επόμενη εβδομάδα αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Όλα ανοιχτά, λοιπόν!
Η απουσία του τραυματία Γκιτέρσου και η «μη διαθεσιμότητα» (ήταν με την πρώτη ομάδα) του Στέφανου Τζίμα άφησε τον ΠΑΟΚ χωρίς φορ, παρότι ο «μικρός» (2006) Χατσίδης προσπάθησε αρκετά. Μετά το προβάδισμα που έδωσε στην ομάδα του Μαλεζά ο Καλόγηρος, οι γηπεδούχοι του Αστέρα άσκησαν μεγάλη πίεση και κέρδισαν πέναλτι στο 89΄ το οποίο αξιοποίησε o Ανανιάδης. Ο ΠΑΟΚ είχε και αμυντικό πρόβλημα, καθώς απουσίαζε ο άτυχος Ταξιάρχης Φίλων, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού και χάνει και την Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την Εθνική Νέων. Περαστικά σε αυτόν τον εξαιρετικό μπακ.


Την απώλεια του ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός που νίκησε 3-0 τον Παναιτωλικό. Η αλήθεια είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν καλοί, αλλά βελτιώθηκαν ραγδαία όταν αποβλήθηκε παίκτης τους (Κουτσίδης 50΄), έπαιξαν συνδυαστικό ποδόσφαιρο και νίκησαν έναν αντίπαλο, που πάντα κατεβαίνει στους αγώνες για να παίξει μπάλα. Ο Γιάννης Ταράσης (αδελφός του Κώστα) κάνει καλή δουλειά στο Αγρίνιο.


Για την ΑΕΚ το εντυπωσιακό σερί συνεχίστηκε με εξίσου εντυπωσιακό τρόπο. Εννέα διαδοχικές νίκες συμπλήρωσε η Κ19 του «Δικέφαλου» με το 5-0 επί του Λεβαδειακού. Δυο γκολ πέτυχε ο εξαιρετικός Μούτσα, σκόραρε για πρώτη φορά φέτος ο Κρουσελνίτσκι, ενώ διακρίθηκε και ο Βασίλας, ένας «νεοσύλλεκτος» στην πρώτη του σεζόν σε ομάδα Super League, γεγονός που δείχνει ότι οι παίκτες προσαρμόζονται σταδιακά και αποδίδουν στο πνεύμα του προπονητή. Έκανε και rotation η ΑΕΚ, ξεκουράζοντας βασικά στελέχη όπως ο Μαρούτσης και ο Σβίγκος, άρα αναμένουμε με τεράστιο ενδιαφέρον το ντέρμπι «Δικεφάλων» το προσεχές Σαββατοκύριακο.


Από τους υπόλοιπους αγώνες, ξεχώρισε οπωσδήποτε η πολύ μεγάλη νίκη του Ιωνικού στο Γιάννινα με 2-0 επί του ΠΑΣ. Ο Γιώργος Γεωργουλόπουλος δημιουργεί ξανά ένα ανταγωνιστικό σύνολο στη Νίκαια, παρότι δεν έχει την ποιότητα της περσινής Κ19. Όμως, αναδεικνύει και πάλι κάποια παιδιά και ιδιαίτερα θα σταθούμε σε έναν δεξιό μπακ του 2006, τον Γρηγόρη Γκόλφη που έβγαλε την ασίστ στο δεύτερο γκολ στον Νίκο Μπακαούκα (2005) γιο του legend της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ, Χριστόφορου.


Ο Παναθηναϊκός λίγες ημέρες μετά τη σπουδαία εμφάνιση και τον άδοξο αποκλεισμό από την Πόρτο, ισοφάρισε 2-2 τον Αρη στο 89΄ με γκολάρα Τσεβά. Καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο οι Θεσσαλονικείς που εκμεταλλεύτηκαν τις πολλές αλλαγές στην «πράσινοι» ενδεκάδα, ανέβηκε στο Β΄ ο ΠΑΟ. Σε καλό «φεγγάρι» ο Άρης, με Τανούλη, Καρυπίδη, Καλτσά να διακρίνονται. Το ματς παρακολούθησε ο ομοσπονδιακός προπονητής Κ17, Αλέξανδρος Αλεξιάδης.


Ωραίο ματς με πολλά γκολ έγινε στο Βόλο, όπου ο Ατρόμητος επικράτησε 3-2 της τοπικής ομάδας. Ο Αμπαρτζίδης πέτυχε το νικητήριο γκολ, ενώ σκόραραν για πρώτη φορά φέτος ο Ούγκεν και ο Σάββας Γιαματζίδης, ο οποίος «ξεχρέωσε» το ατομικό λάθος που έκανε στο γκολ με το οποίο ο Βόλος προηγήθηκε 2-1 (Παπαθανασίου).

* Από σήμερα εγκαινιάζουμε ξεχωριστή ενότητα για την Κ19 και τις άλλες δύο «μικρές» κατηγορίες της Super League. Για τα πρωταθλήματα Κ17 και Κ15 υπάρχει το αντίστοιχο ρεπορτάζ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα