Wyscout Analysis: Τα ενθαρρυντικά πρώτα δείγματα γραφής των Νταρίντα, Κλαϊνχάισλερ (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Wyscout Analysis: Τα ενθαρρυντικά πρώτα δείγματα γραφής των Νταρίντα, Κλαϊνχάισλερ (vids)

bet365

Οι Νταρίντα. Κλαϊνχάισλερ έγιναν πρόσφατα παίκτες του Αρη και του Παναθηναϊκού αντίστοιχα που θα συγκρουστούν στο ντέρμπι του «Κλεάνθης Βικελίδης» και με το «καλημέρα» αμφότεροι δείχνουν σε θέση να αποκτήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους.

Το ντέρμπι του «Κλεάνθης Βικελίδης» δεσπόζει στην 22η αγωνιστική της Super League, όπου Αρης και Παναθηναϊκός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε ένα «μεγάλο» ματς. Σε όποια κατάσταση και αν βρίσκονται οι συγκεκριμένες ομάδες τετοια ματς λογίζονται ως υψηλού επιπέδου, άλλωστε υπάρχει εκατέρωθεν ποιότητα, και μάλιστα αμφότερες προχώρησαν τον Γενάρη σε ενίσχυση της μεσοεπιθετικής τους γραμμής.

Βλέπετε ανάλογου στυλ παίκτες είναι οι Βλάντιμιρ Νταρίντα και Λάζλο Κλαϊνχάισλερ που φόρεσαν την κίτρινη και την πράσινη φανέλα αντίστοιχα και ναι μεν ο πρώτος παίζει κυρίως στον άξονα και ο δεύτερος στα άκρα, αμφότεροι καλούνται να βοηθήσουν τα μέγιστα στο κομμάτι της δημιουργίας αλλά και της επιθετικής λειτουργίας των clubs τους.

Αν και είναι νωρίς ώστε να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για την εν Ελλάδι παρουσία τους, κυρίως για τον Ούγγρο του «τριφυλλιού», τα εκατέρωθεν πρώτα δείγματα γραφής τους σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, διευρύναμε τη «δεξαμενή» των πληροφοριών ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη εικόνα, αφήνουν υποσχέσεις για εκείνους και μέσω του Wyscout αποτυπώνονται ανάγλυφα.

Βλάντιμιρ Νταρίντα
Αγώνες: 8
Λεπτά: 695'
Από τις πρώτες χειμερινές προσθήκες του Αρη ήταν ο 32χρονος χαφ και ήδη τον έχουμε δει σε οκτώ αγώνες πρωταθλήματος και Κυπέλλου, όπου σε όλους ήταν βασικός. Παίκτης άξονα αλλά με δημιουργικές «υποχρεώσεις, δεν είναι τυχαίο πως ως επί το πλείστον κινείται δεξιά και ψηλά, αν και σε ορισμένες αναμετρήσεις, όπως το ντέρμπι της Τούμπας, τον είδαμε και αριστερά.
...


Πάσες: 269/328
Ποσοστό επιτυχίας: 82%
Ασίστ: 1
Με το «καλημέρα» ο Τσέχος έδειξε ότι «ξέρει» μπάλα και πως είναι σε θέση να οργανώσει το παιχνίδι του Αρη. Δεν είναι τυχαίο πως πασάρει με ποσοστά ευστοχίας πάνω του 80%, ενώ έχει ήδη μία ασίστ όταν «επέτρεψε» στον Φαμπιάνο να βρει ανενόχλητος δίχτυα στο 3-0 επί του Αστέρα Τρίπολης. Παράλληλα έχει «φτιάξει» επιπλέον 11 ευκαιρίες, μικρές ή μεγάλες. για συμπαίκτες του.

Ευρύτερα το κατά τεκμήριο αντίστοιχο κορυφαίο του παιχνίδι ως τώρα είναι εκείνο του Φαλήρου για το Κύπελλο με τον Ολυμπιακό, όπου σε 98 λεπτά έκανε μόνο οκτώ λάθος μεταβιβάσεις (58/66).
...

Αν κάνουμε τις σχετικές διαιρέσεις θα δούμε πως «πουλά» στη σεζόν μία κατοχή κάθε 12' που αγωνίζεται, ενώ από το παραπάνω γράφημα αποτυπώνεται πως «σπάει» την ανάπτυξη στα άκρα αλλά και αναζητά την κάθετη πάσα.

Ως επιπλέον credit για εκείνον λογίζεται ότι παρότι επί χάρτου πρόκειται για «8άρι» μετρά ήδη 18 απόπειρες να πλαγιοκοπήσει και στην ήττα (1-0) της Θεσσαλονίκης από τους «ερυθρόλευκους» για το Κύπελλο το κοντέρ του «έγραψε» 5/8 παράλληλα «κοψίματα», όλα από τα δεξιά.
...

Εφόσον του δοθεί η δυνατότητα επιχειρεί τη μακρινή μεταβίβαση όπου έχει 18/27 (δηλαδή το πράττει με επιτυχία), ενώ ευρύτερα μεταφέρει με «ασφάλεια» τη δράση στο επιθετικό τρίο του Αρη αφού «μετρά» 70,3% εύστοχες προωθητικές πάσες.

Το ότι αποτελεί κομβικό «γρανάζι» της ανάπτυξης των «κίτρινων» αποτυπώνεται και στο εύρημα πως του έχουν γίνει 240 πάσες που «σπάνε» σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Προσέξτε για παράδειγμα πώς καταμερίζονται οι 36 που δέχθηκε στη Νίκαια.
..


Αμυντικές «μονομαχίες»: 28/46
Ποσοστό «μονομαχίες»: 60,9%
Ελέω θέσης εμπλέκεται και σε αρκετές ανασταλτικές «μονομαχίες» όπου ως τώρα παίρνει (αρκετά) καλό βαθμό. Κατά μέσο όρο «κερδίσει» έξι στις 10 που εμπλέκεται, ενώ στη Νέαπολη είχε το απόλυτο (6/6). Αν προσέξουμε μάλιτα ήταν σε όλη την έκταση του γηπέδου, κάτι που αποτυπώνει πως καλύπτει αρκετούς χώρους.
..


Τελικές: 7
On Target: 4
Ο Νταρίντα «ψάχνει» το σουτ και εμπιστεύεται τα πόδια του, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να «τιμωρήσει» όποια άμυνα του δώσει ελεύθερο πεδίο στα όρια της μεγάλης της περιοχής. Ακόμη δεν έχει σκοράρει με τη φανέλα του Αρη σε συνολικά επτά τελικές του, αλλά ορισμένες έβαλαν «δύσκολα» στους πορτιέρο που είχε απέναντί του, όπως για παράδειγμα στον Παπαδόπουλο του Αστέρα και στον Τζολάκη του Ολυμπιακού όπου αμφότεροι αντέδρασαν σωστά.


Λάζλο Κλαϊνχάισλερ
Αγώνες: 3
Λεπτά: 95’
Ο Ούγγρος μεσοεπιθετικός έγινε πρόσφατα κάτοικος Ελλάδας, καθώς οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν στις 12 Ιανουαρίου την απόκτησή του. Στον αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο ντεμπουτάρισε ως αλλαγή και στο 2-0 επί της Λαμίας έπαιξε πρώτη φορά βασικός. Πάντα στο αριστερό «φτερό», σήμερα συμπληρώνει έναν ημερολογιακό μήνα ως παίκτης του «τριφυλλιού».
..

Πάσες: 32/42
Ποσοστό επιτυχίας: 76,2%
Ακόμη δεν υπάρχει μεγάλη «δεξαμενή» παρουσίας του με την «πράσινη» φανέλα, όμως ήδη φαίνεται πως πρόκειται για παίκτη που ξέρει μπάλα και διαθέτει καλή τεχνική κατάρτιση. Εύρημα που προκύπτει από το υψηλό ποσοστό επιτυχίας στις μεταβιβάσεις του για παίκτη της θέσης του, αφού κατά μέσο όρο κάνει μία λάθος σε σχεδόν κάθε 10’ που παίζει (10/95’). Στην Τρίπολη μάλιστα που ήρθε από τον πάγκο μέτρησε το απόλυτο στα 16 λεπτά που αγωνίστηκε (7/7).
...

Την ίδια στιγμή οι «πράσινοι» θέλουν να τον βάλουν στην «εξίσωση» της ανάπτυξής του και έχει ήδη δεχθεί 32 πάσες (1/2.9’), ενώ μετρά 57,1% στο κομμάτι των προωθητικών και 80% σε όσες αφορούν το επιθετικό τρίτο του Παναθηναϊκού.

Οπου συχνά πυκνά συγκλίνει στον άξονα και ανοίγει διάδρομο για τον μπακ ή ευρύτερα κάποιον συμπαίκτη του που βγαίνει στη γραμμή, εύρημα που προκύπτει από τις αντίστοιχες 3/4 που είχε στην αναμέτρηση με τη Λαμία. Ολες ήταν «καρμπόν»
...

Παράλληλα προβάλει δύσκολο να του πάρεις την κατοχή. Για παράδειγμα στον ίδιο αγώνα (σ.σ. με τη Λαμία) είχε 5/10 κερδισμένες «επιθετικές μονομαχίες», που όλες αφορούσαν φάσεις που κρατούσε την μπάλα και θέλησε να βγάλει τον Παναθηναϊκό στην επίθεση.

Ούτως ή άλλως το σχετικό 50% επιτυχίας του είναι υψηλό, αλλά εκ των πέντε που υπολογίζονται για «χαμένες» στη μία «κέρδισε» πλάγιο και σε άλλες δύο η κατοχή παρέμεινε σε «πράσινα πόδια». Ετσι δεν «πουλά» εύκολα κάποια επίθεση.
...

Τελικές: 3
On target: 1
Γκολ: 1
Παρά τον σχετικό μικρό χρόνο συμμετοχής του έχει ήδη… ανοίξει λογαριασμό με το «τριφύλλι», αφού βρήκε δίχτυα κόντρα στη Λαμία. Ετσι σε μόλις τρεις τελικές μετρά ένα προσωπικό γκολ και είναι χαρακτηριστικό ότι όλες οι φάσεις που απείλησε είναι πάνω-κάτω ανάλογες, αφού πατά στα αντίπαλα καρέ και σουτάρει.

Ετσι το έπραξε κόντρα σε ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης και με αντίστοιχο τρόπο σκόραρε την περασμένη εβδομάδα. Αυτόματα συχνά-πυκνά λειτουργεί τρόπο τινά ως δεύτερος φορ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα