Ο ΠΑΟΚ τη δουλειά του…

Ο ΠΑΟΚ τη δουλειά του…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον ΠΑΟΚ και το πώς πορεύεται στο ποδοσφαιρικό περιβάλλον που διαμορφώνεται, πραγματοποιώντας αναφορές και στους άλλους τρεις που διεκδικούν τις υψηλότερες θέσεις.

Τα έφερε έτσι αυτή η ποδοσφαιρική εβδομάδα και με όσα έγιναν ή… δεν έγιναν, επικεντρώσαμε ιδιαίτερα σε όσα είδαμε στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, αλλά και στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Για εμάς βασικό θέμα είναι ο ΠΑΟΚ και βασική αρχή η εξής: Οι ομάδες ΔΕΝ είναι… ό, τι έδειξαν στον τελευταίο τους αγώνα. Δεν γίνεται να γενικεύουμε πάντα, με βάση το σκορ του τελευταίου αγώνα.

Με αυτά στο μυαλό και κάνοντας προσπάθεια να αφήσουμε στην άκρη όσα… δεν έγιναν στο Ατρόμητος-ΑΕΚ, για τα οποία από την ίδια βραδιά γράψαμε προς… τα που πάει το πράγμα με το κλίμα που θα διαμορφωθεί εναντίον της ομάδας που δεν ήθελε (και δεν θέλει) να παίξει, πάμε να θυμίσουμε κάποια αυτονόητα:

- Η ομάδα κάνει τους παίκτες. Η καλή ομάδα του ΠΑΟΚ ανεβάζει την αξία και την παρουσία πολλών παικτών του. Η κακή ομάδα του Ολυμπιακού, δεν μπορεί να αξιοποιήσει την ποιότητα πολλών παικτών του. Η καλή και ξεχωριστή ομάδα της ΑΕΚ, μπορεί να αποδώσει με βάση τις αρχές της, ακόμη και αν σε ένα ματς, αγωνίζονται παίκτες που θεωρούνται αναπληρωματικοί. (Και ο Παναθηναϊκός έχει καλή ομάδα με σωστές βάσεις. Εγώ είμαι βέβαιος ότι θα το ξαναβγάλει στο γήπεδο και με αποτελέσματα).

- Δεν περιμέναμε να δούμε τους αγώνες αυτής της εβδομάδας για να καταλάβουμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό. Ως σύνολο παίζει πιο σωστά, άσχετα αν οι ερυθρόλευκοι έχουν καλύτερους (και πιο ακριβούς) παίκτες.

- Εννοείται ότι δεν περιμέναμε αυτή την εβδομάδα για να καταλάβουμε ότι δίκαια η ΑΕΚ θεωρείται η καλύτερη ομάδα -προς το παρόν- στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μια ανανεωμένη ΑΕΚ που εκμεταλλεύεται την ορμή που της δίνει το νέο γήπεδο, μία ομάδα με πλούσιο ρόστερ το οποίο την «έσωσε» και από τους πολλούς τραυματισμούς, σύνολο που αγωνίζεται σε πολύ υψηλές εντάσεις και πολλές φορές (σα να είναι μπασκετική ομάδα) παίζει στο όριο του φάουλ. Η προσωποποίηση όλων αυτών είναι ο Αραούχο, που ω του θαύματος δεν έχει καμία αποβολή (απευθείας ή με δύο κίτρινες) μέχρι και τώρα. Μετά την απόφαση Αλμέιδα να εμπιστευθεί όλο το ρόστερ στο τελευταίο του παιχνίδι, εξασφάλισε και πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήριά του, παράγοντας πολύ σημαντικός για κάθε υγιές γκρούπ στην πορεία της σεζόν.

- Ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Ολυμπιακό ήταν πολύ ανώτερος σε σχέση με την ΑΕΚ απέναντι στον ίδιο αντίπαλο, ανεξάρτητα ποιοι έπαιξαν σε κάθε ματς. Και όμως! Επειδή είναι ποδόσφαιρο, το ένα ματς έληξε 0-0 και το άλλο, 3-0!

- Ο ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου, ο Βιεϊρίνια, ο Γκαγκάτσης, ο Πέτρος, ο Γιάννης και ο « power 4» στην κερκίδα, φυσικά και ο Σαββίδης, ΔΕΝ περίμεναν το ΑΕΚ-Ολυμπιακός για να εκνευριστούν από το 0-0 της δικής τους ομάδας με αυτόν τον Ολυμπιακό. Δηλαδή, σε απλά ελληνικά: Αν το ΑΕΚ-Ολυμπιακός έληγε 0-0 ή 0-1, θα ανακουφίζονταν κάποιος ΠΑΟΚτσής μετά από αυτό το απίστευτο 0-0 της Κυριακής και τους –τσάμπα- χαμένους βαθμούς; Όχι! Ο ΠΑΟΚ λοιπόν έχασε ευκαιρία νίκης ή θριάμβου έτσι και αλλιώς και όχι επειδή τρεις μέρες μετά η ΑΕΚ πέτυχε αυτό το 3-0.

- Δυστυχώς για όλους στον ΠΑΟΚ, δεν περιμέναμε αυτή την εβδομάδα για να καταλάβουμε ότι: Η ομάδα έχει παρουσιάσει εξαιρετική βελτίωση, παίζει πάρα πολύ σωστά σε όλους σχεδόν τους τομείς του παιχνιδιού, ίσως και να παίζει καλύτερα από όλους αυτή την περίοδο (όχι από την αρχή) αλλά δεν έχει λύσει και δεν μπορεί να ξεπεράσει το πρόβλημα στο γκολ με τη φοβερή αστοχία που ταλαιπωρεί το σύνολο του Λουτσέσκου. Το συγκεκριμένο ζήτημα μειώνει και όλη την άλλη επιτυχία του συνόλου.

- Με αυτά και με αυτά συνεχίζουμε να παρακολουθούμε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, πιο καθαρό από πολλές άλλες σεζόν, ένα πρωτάθλημα στο οποίο οι θεωρητικά μικρομεσαίοι μπορούν και κερδίζουν βαθμούς από τους μεγάλους, χωρίς να έχουμε… «σίγουρα» αποτελέσματα. Το πρωτάθλημα αμαυρώνεται κυρίως από όσους συμμετέχουν σε αυτό μόνο και μόνο για να το απαξιώσουν, δημιουργώντας εντάσεις και τοξικότητα που πιστεύουν ότι θα οδηγήσουν την UEFA σε διορισμό Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής.

Επαναλαμβάνω: Κρίνουμε –κατά βάση- με την εικόνα όλης της περιόδου μέχρι τώρα και δεν παρασυρόμαστε από τις τελευταίες αναμετρήσεις της εβδομάδας.

Με αυτά και με αυτά, ο ΠΑΟΚ οφείλει να συνεχίσει τη δουλειά του και να μην συγκρίνεται με άλλους, να μην κλαίει για όσα έπρεπε να κερδίσει σε κάποια παιχνίδια και δεν τα κέρδισε. Ας πρόσεχε! Τώρα, δεν γυρίζει τίποτα πίσω, ούτε αν «κλαίμε» πρωϊ-μεσημέρι-βράδυ για τη μία μεταγραφή φορ που δεν έγινε θα κερδίσει κάτι ο οποιοσδήποτε. Ξέρει τι έχει ο ΠΑΟΚ και τι… δεν έχει. Ξέρει ποιος είναι ο βασικός στόχος και τι πλάνο «δουλεύει» ενόψει και των επόμενων ετών. Μία νέα ομάδα, που ξεκίνησε απαράδεκτα, αλλά τώρα παίζει καλύτερα (πιο σωστά) σε σχέση με όλους τους άλλους .Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου που βλέπει παιχνίδι με το παιχνίδι και γνωρίζει καλά ότι μπορεί να διεκδικήσει τους υψηλότερους στόχος σε πρωτάθλημα και κύπελλο, αλλά ως μίνιμουμ πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει το ένα από τα τρία καλά ευρωπαϊκά εισιτήρια. Ο ΠΑΟΚ ΠΡΕΠΕΙ να δουλέψει τώρα για να φτιάξει ακόμη καλύτερες προϋποθέσεις για το προσεχές καλοκαίρι του, εκεί που θα επιχειρήσει να τελειοποιήσει την ομάδα μέσα στο πλάνο που τρέχει.

Κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται τώρα για ένα από τα πιο δύσκολα ματς της σεζόν μέσα στην Τρίπολη. Αγώνας που αν τον κερδίσει καλύπτει (θεωρητικά) μία από τις ισοπαλίες που παραχώρησε, ειδικά αν σκεφτούμε ότι από την Τρίπολη δεν πέρασε κανείς.

* Κάτι για τον Ολυμπιακό… Σε μία ομάδα που:

-Έχει χάσει τον προσανατολισμό της και βαδίζει εδώ και πολλούς μήνες χωρία στρατηγική και πλάνο,

-Πιστεύει ότι με πολλές και αχρείαστες, χωρίς λογική και μέτρο μεταγραφές μπορείς να κάνεις ομάδα

-Αλλάζει προπονητή κάθε τρίμηνο αφού δεν ξέρει τι θέλει να κάνει

-Που καθημερινά δημιουργεί άλλοθι στους παίκτες αφού για ό τι γίνεται «φταίνε οι διαιτητές»

-Που σε πολλά ματς τώρα τελευταία σκέφτεται πιο πολύ πώς ΔΕΝ θα παίξει παρά πώς θα αγωνιστεί

Θέλουν να πείσουν τους εαυτούς τους, ότι φταίει ο προπονητής που ξεκάθαρα βελτίωσε την εικόνα της ομάδας στον δεύτερο γύρο; Οκ…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.