Κύπελλο Novibet: Επίσημο αίτημα να γίνει ο τελικός στην Αυστραλία

Κύπελλο Novibet: Επίσημο αίτημα να γίνει ο τελικός στην Αυστραλία

bet365

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Μπαλτάκος, έχει στείλει επίσημο αίτημα στον ομόλογό του στην Αυστραλία Κρις Νίκου, για το ενδεχόμενο να διεξαχθεί ο τελικός του φετινού Κυπέλλου Novibet στη χώρα.

Η Αυστραλία είναι μία χώρα με πολύ έντονο το ελληνικό στοιχείο.

Μετά την Αμερική, η οποία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του απόδημου ελληνισμού έχει 3.000.000 Ελληνες, στην Αυστραλία βρίσκονται 700.000 ομογενείς. Ετσι, είναι λογικό, ο πρόεδρος της ΕΠΟ να σκέφτηκε και μάλιστα να έχει στείλει ήδη επίσημο αίτημα ώστε να διεξαχθεί εκεί ο τελικός του Κυπέλλου. Το αίτημα είναι στα χέρια του ελληνικής καταγωγής προέδρου της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Αυστραλίας Κρις Νίκου, ο οποίος προς το παρόν, φέρεται ότι δεν έχει απαντήσει.

Είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος το πόσο ευχάριστα και ζεστά υποδεχτούν οι Ελληνες της διασποράς έναν αγώνα που κρίνει τρόπαιο για ελληνική διοργάνωση.

Θυμίζουμε τις δηλώσεις του Μπαλτάκου στο «Κρήτη TV»:

«Δεν θα πάμε στη Σλοβακία ή τη Λιθουανία για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Επιδιώκουμε να πάμε εκεί που υπάρχει έντονο το στοιχείο της ομογένειας. Πέρα από την τη Γερμανία και την Αγγλία, παίζει και η …Αυστραλία, αν και είναι δύσκολο λόγω της αλλαγής του καιρού.

Η αγγλική Ομοσπονδία καταρχήν συμφωνεί, όμως τα γήπεδα δεν είναι δικά της. Πρέπει να έρθουμε σ’ επαφή και με τις ομάδες, που τους ανήκουν τα γήπεδα. 20 και 21 Μαΐου, που προσανατολιζόμαστε για τον τελικό, στην Αγγλία είναι διαθέσιμα τα γήπεδα της Κρίσταλ Πάλας, της Τσέλσι και της Αρσεναλ. Από την Ομοσπονδία της Γερμανίας δεν έχουμε ακόμη απάντηση. Συζητάμε και με Αυστραλία».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα