Παναθηναϊκός-Πόρτο 0-1: Την κοίταξε στα μάτια, αλλά ήταν άστοχος και αποκλείστηκε

Παναθηναϊκός-Πόρτο 0-1: Την κοίταξε στα μάτια, αλλά ήταν άστοχος και αποκλείστηκε

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός-Πόρτο 0-1: Την κοίταξε στα μάτια, αλλά ήταν άστοχος και αποκλείστηκε

bet365

Οι Νέοι του Παναθηναϊκού ήταν εξαιρετικοί κόντρα στη Πόρτο αλλά δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις μεγάλες τους στιγμές, ηττήθηκαν με 1-0 και είπαν αντίο στη συνέχεια του Youth League.

Το πάλεψαν, έπαιξαν σπουδαίο ποδόσφαιρο ανά διαστήματα, απείλησαν την Πόρτο αλλά στις λεπτομέρειες οι Νέοι του Παναθηναϊκού ηττήθηκαν με 1-0 και αποκλείστηκαν από την συνέχεια του Youth League. Με κορυφαίο τον Συμεωνίδη που έκανε μεγάλη εμφάνιση, τα παιδιά του Βαγγέλη Σάμιου κοίταξαν στα μάτια τον αντίπαλο από την Πορτογαλία και κέρδισαν το χειροκρότημα από τους 3.000 και πλέον φίλους της ομάδας που έδωσαν το παρών απόψε στη Λεωφόρο.

Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός του Βαγγέλη Σάμιου ξεκίνησε με τον Λίλο κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Παυλάκης, δεξιός ο μπακ ο Τσεβάς και ο Πιτσώτης με τον Προδρομίτη οι δύο στόπερ. Λιατίφης, Συμεωνίδης, Καλοσκάμης στη μεσαία γραμμή, Βολάκης αριστερό εξτρέμ, Κυριόπουλος δεξί και στη κορυφή ο Μπιλάλ.

Η Πόρτο του Μανούσο παρατάχθηκε με τον Ριμπέιρο στην εστία. Βίνιας και Μπρας οι δύο στόπερ. Ροντρίγκες δεξιά στην άμυνα, Φερέιρα αριστερά. Πιρές, Ριμπέιρο, Ολιβέιρα στον άξονα του κέντρου. Καντέ στο αριστερὀ ''φτερό'', Μοντέιρο στο δεξί και σέντερ φορ ο Μεϊρέλες.

Δυνατό πράσινο ξεκίνημα, κυριαρχία της Πόρτο και δοκάρι

Το Τριφύλλι μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 8' ο Καλοσκάμης έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή, πέρασε τον αντίπαλό του απλά το πλασέ πέρασε άουτ σε μία πολύ μεγάλη στιγμή. Στο 15' το σουτ του Μπιλάλ δεν απείλησε ιδιαίτερα και στο 28' το σουτ του Καλοσκάμη από καλή θέση πέρασε άουτ.

Από το 30' και έπειτα οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους, πήραν τον έλεγχο της μπάλας και κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο. Οι ''πράσινοι'' δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν και οι Πορτογάλοι στο 36' απείλησαν με το δοκάρι του Μεϊρέλες ενώ λίγο πιο πριν είχαν... προειδοποιήσει, με τον Λίλο να διώχνει το σουτ του Μοντέιρο.

Μεγάλες στιγμές για τον Παναθηναϊκό και... τιμωρία από τον Μεϊρέλες

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός. Έβγαλε ένταση, κυκλοφόρησε καλύτερα και γρήγορα την μπάλα και δημιούργησε τρεις μεγάλες στιγμές. Στο 50' το φάουλ του Κυριόπουλου κατέληξε στην αγκαλιά του αντίπαλου πορτιέρε, στο 60' η Πόρτο είχε δοκάρι με τον Βίνιας και από κει έπειτα ακολούθησαν δύο σπουδαίες στιγμές για το Τριφύλλι. Στο 63' ο Πιτσώτης από κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον Ριμπέιρο ενώ στο 67' ο... κεραυνός του Παυλάκη κατέληξε στο δοκάρι.

Η Πόρτο σε ένα παιχνίδι ανοιχτό κατάφερε να σκοράρει στο 71' όταν ο Μεϊρέλες με σουτ στα όρια της περιοχής δεν άφησε περιθώρια στον Λίλο. Μπιλάλ και Κυριόπουλος στη συνέχεια σούταραν άουτ, οι ''δράκοι'' είχαν καλή οργάνωση και συγκέντρωση ανασταλτικά και πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Παναθηναϊκός (Βαγγέλης Σάμιος 4-3-3): Λίλο- Τσεβάς, Προδρομίτης, Πιτσώτης (85' Φικάι), Παυλάκης- Λιατίφης (85' Σπαθάρης), Συμεωνίδης, Καλοσκάμης (80' Νταμπίζας) - Βολάκης, Κυριόπουλος (85' Καλός), Μπιλάλ

Πόρτο (Καπούσο 4-3-3): Ριμπέιρο- Ντινίς, Βίνιας, Μπρας, Μπερνάρντο- Μπρούνο Πιρές (84' Ρεγκάλ), Ριμπέιρο, Αντρέ Ολιβέιρα (73' Τζαλό) - Καντέ (84' Aγκμπονίφο), Μοντέιρο, Ζόρζε Μεϊρέλες

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα