Ολυμπιακός: Οι τέσσερις ελεύθεροι στόπερ που μπορούν να τον ενισχύσουν

Νότης Χάλαρης
Ολυμπιακός: Οι τέσσερις ελεύθεροι στόπερ που μπορούν να τον ενισχύσουν

bet365

Η κίνηση του Ολυμπιακού να αποκτήσει τον Γκουστάβο Ενρίκε της Φενέρμπαχτσε, «μαρτύρησε» την πρόθεση της ελληνικής ομάδας να ενισχύσει τη θέση του στόπερ αλλά ο χρόνος δεν κύλησε υπέρ του. Το Gazzetta σας παρουσιάζει τη λίστα με τέσσερις περιπτώσεις αμυντικών που είναι ελεύθεροι.

Στην τελευταία... στροφή της μεταγραφικής περίοδου ο ατζέντης του Γκουστάβο Ενρίκε παραδέχθηκε πως έχει δεχθεί κρούση από τον Ολυμπιακό για τον πελάτη του αλλά ο χρόνος στάθηκε απόρθητο εμπόδιο και εν τέλη δεν υπήρξε περαιτέρω εξέλιξη.

Ωστόσο αυτή η κίνηση απέδειξε πως οι «ερυθρόλευκοι» κινήθηκαν για την απόκτηση ενός στόπερ άσχετα αν ενισχύθηκαν μόνο στη θέση του εξτρέμ με τους Κανός και Μπουτούτσι. Μέχρι τις 17/02 η αγορά των ελεύθερων θα είναι ανοιχτή για το ελληνικό ποδόσφαιρο και ίσως η ομάδα του Πειραιά κοιτάξει εκεί για μία ενίσχυση στα μετόπισθεν.

Το Gazzetta σας παρουσιάζει τις τέσσερις περιπτώσεις που θα μπορούσε να κοιτάξει ο Ολυμπιακός για το κέντρο της άμυνας.

Έντι Σεγούρα

Έντι Σεγούρα

Ζουχαϊντ Φεντάλ

Ζουχαϊντ Φεντάλ

Εμάνουελ Αγκιλέρα

Εμάνουελ Αγκιλέρα

Νίκολα Μαξίμοβιτς

Νίκολα Μαξίμοβιτς

Μία περίπτωση που θυμίζει Ροντινέι για τον Ολυμπιακό καθώς ο Έντι Σεγούρα σε ηλικία 26 ετών δεν έχει παίξει ποτέ στην Ευρώπη και έπειτα από 3,5 χρόνια στην LAFC του MLS αποφάσισε να μείνει ελεύθερος για να κυνηγήσει μία ευκαιρία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο Κολομβιανός στόπερ έφτασε τις 100 συμμετοχές με τον αμερικανικό σύλλογο έχοντας τρία γκολ και ισάριθμες ασίστ ενώ πανηγύρισε και ένα πρωτάθλημα MLS, ενώ παράλληλα έχει επτά συμμετοχές με την Κ23 της Εθνικής Κολομβίας.

Αντίθετα με τον Σεγούρα, ο Ζουχαϊντ Φεντάλ έχει μεγάλη εμπειρία από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα καθώς έχει παίξει σε Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία με μεγάλη επιτυχία. Από τη μία η Μπέτις δαπάνησε 2,5 εκατ. ευρώ το 2017 για να τον αγοράσει ενώ η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας δαπάνησε 4,2 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2020. Τελευταίος σταθμός η Βαγιαδολίδ από την οποία έμεινε ελεύθερος στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου χωρίς να έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής.

Ο Εμάνουελ Αγκιλέρα θα έλεγε κάποιος πως είναι ένας συνδυασμός των δύο προηγούμενων. Δεν έχει εμπειρία από Ευρώπη αλλά έχει πολλά παιχνίδια στα πόδια του σε ηλικία 33 ετών. Ο Αργεντινός στόπερ μετά τις επιτυχίες σε Αργεντινή και Μεξικό, με τελευταίο προορισμό την Άτλας, από την οποία έμεινε ελεύθερος στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, έχοντας 15 συμμετοχές μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, ο Νίκολα Μαξίμοβιτς είναι ελεύθερος από το περασμένο καλοκαίρι όταν έλυσε το συμβόλαιό του με την Τζένοα ωστόσο έκτοτε δεν έχει βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο 31χρονος στόπερ έχει μεγάλη εμπειρία από τα ιταλικά γήπεδα, όπου έπαιξε με Νάπολι, Τορίνο και Τζένοα ενώ είχε κοστίσει στους Παρτενοπέι συνολικά 26 εκατ. ευρώ το 2017 (!). Τέλος είναι 25 φορές διεθνής με τη Σερβία και είναι ένα όνομα που έχει παίξει ουκ ολίγες φορές στα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image, Από το επίσημο Instagram των Segura, Maksimovic, Aguilera και Feddal