Αλκης Καμπανός: Το «Ποτέ Ξανά» να γίνει πράξη! (vids & pics)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Αλκης Καμπανός: Το «Ποτέ Ξανά» να γίνει πράξη! (vids & pics)
Με τη φράση «Ποτέ Ξανά» στα χείλη και το μυαλό όλων εκατοντάδες κόσμου μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν στην πολύχρωμη πορεία μνήμης για τον άδικο χαμό του Άλκη Καμπανού πριν από ένα χρόνο.

Η Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 "Εις το Όνομα του Άλκη", στη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, διοργάνωσε μια πολύχρωμη σιωπηρή πορεία στη μνήμη του Άλκη. «Για να κρατήσουμε για πάντα ζωντανό τον Άλκη. Για να καταστήσουμε τον Άλκη σύμβολο αλλαγής. Για να εκφράσουμε, με αυτόν τον τρόπο, τον αβάστακτο πόνο που μας προκάλεσε η άγρια δολοφονία του. Για να μάθουμε όλοι και κυρίως τα παιδιά ότι μπορούμε να επι-δράσουμε και να αλλάξουμε την σαθρή κοινωνία στην οποία ζούμε» όπως αναφέρει η Δομή!

Αντιπροσωπεία της ποδοσφαιρικής ομάδας βρέθηκε στο σημείο δολοφονίας του Άλκη και ακολούθησε τη σιωπηρή τιμωρία. Χουλιάν Κουέστα, Γιάκουμπ Μπράμπετς, Βλάντιμιρ Νταρίντα και Τόλης Τερζής ήταν από νωρίς εκεί.


Κουέστα

Με απόφαση της διοίκησης της ΕΠΣΜ καμία ερασιτεχνική ομάδα δεν έκανε προπόνηση το απόγευμα της Τετάρτης, κατόπιν της προτροπής των περίπου 22.000 αθλητών που υπάγονται στην Ένωση να βρεθούν στη σιωπηρή πορεία και να τιμήσουν τη μνήμη του Άλκη Καμπανού.

Από το πρωί, χιλιάδες κόσμου πέρασε από το σημείο δολοφονίας του Άλκη Καμπανού. Νωρίτερα έγινε τρισάγιο παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όλων των τμημάτων του Άρη αλλά και άλλων συλλόγων. Καθώς πλησίαζε η ώρα έναρξης της σιωπηρής πορείας, αυξανόταν ο κόσμος επί της οδού Αλκιβιάδη Καμπανού. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και στη συνέχεια το συγκεντρωμένο πλήθος φώναξε «Άλκη ζωντανός».


Παναιτωλικός

Συμβολικά, άφησαν 19 λουλούδια στο σημείο δολοφονίας του Άλκη. Πρώτοι τοποθέτησαν δύο λουλούδια ο θείος και η θεία του 19χρονου αδικοχαμένου φίλου του Άρη, για να ακολουθήσουν ο Άγγελος Χαριστέας, ο Χουλιάν Κουέστα αλλά και τα μέλη της «Δομής Εις το όνομα του Άλκη»

λουλούδια

Υπάρχουν στιγμές που η σιωπή προκαλεί εντονότερο θόρυβο κι αυτό συνέβη στη διάρκεια της απόλυτα σιωπηρής πορείας στη μνήμη του Άλκη. Επικράτησε η απόλυτη σιωπή καθώς το πλήθος διένυε την οδό Παπαναστασίου με αρχικό προορισμό το πάρκο κατά της οπαδικής βίας. Εκεί θα ενσωματώθηκε στην πορεία ένα άλλο πλήθος κόσμου από αθλητές όλων των ομάδων της Θεσσαλονίκης και όλοι κατευθύνθηκαν στον Λευκό Πύργο όπου θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Άλκη.
πορεία

Στον Λευκό Πύργο, τα μέλη της «Δομής Εις το Όνομα του Άλκη» φρόντισαν για να στηθεί ένα μεγάλο λευκό πανί πάνω στο οποίο θα γίνει προβολή οπτικού υλικού του Άλκη, των ανθρώπινων αντιδράσεων που προκάλεσε η στυγερή δολοφονία του αλλά και των ενεργειών που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του ενός έτους που μεσολάβησε. Θυμίζουμε ότι η «Δομή Εις το Όνομα του Άλκη» έλαβε αρνητική απάντηση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης στο αίτημα για τη χρησιμοποίηση του Λευκού Πύργου ως φόντο προβολής του οπτικού υλικού.
Πορεία για Άλκη

Η μπάντα του Δήμου Καλαμαριάς συντροφεύει τη σιωπηρή πορεία και δίνει τον ρυθμό στον βηματισμό όλων όσοι συμμετέχουν. Τελικός προορισμός ο Λευκός Πύργος όπου θα υπάρξει η προβολή οπτικού υλικού.
πορεία

Η σιωπηρή πορεία έφτασε στον χώρο του Λευκού Πύργου όπου έχει εγκατασταθεί video wall για την προβολή οπτικού υλικού. Εκεί κορυφώνονται οι εκδηλώσεις τιμής στη μνήμη του Άλκη Καμπανού με την παρουσία αθλητών των ακαδημιών των Άρη, ΠΑΟΚ, Ηρακλή, ΧΑΝΘ κι άλλων συλλόγων.
Πορεία για τον Άλκη

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα