Κ19: 7 στα 7 με σπασμένα τα φρένα η ΑΕΚ

Γιώργος Μανταίος
Κ19: 7 στα 7 με σπασμένα τα φρένα η ΑΕΚ

bet365

«Τρένο» οι Νέοι της Ένωσης, με νέα νίκη-θρίλερ επί του Άρη. Τέταρτο ματς που κερδίζει η ομάδα του Καραχάλιου στα τελευταία λεπτά. Σε ελεύθερη πτώση ο Παναθηναϊκός, προελαύνει στην Κ17 ο Ολυμπιακός

Μια ομάδα που ξεκίνησε τη σεζόν σε πολύ χαμηλούς τόνους και με μακροπρόθεσμο πλάνο, κλέβει την παράσταση τους τελευταίους 3 μήνες στο πρωτάθλημα της Κ19. Η ΑΕΚ του Γενναίου Καραχάλιου πέτυχε την έβδομη συνεχόμενη νίκη της επικρατώντας 1-0 του Άρη, βρίσκεται στην 3η θέση της κατάταξης και δικαιούται να ονειρεύεται. Μάλιστα για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες (είχε προηγηθεί το 2-1 επί του ΟΦΗ την Τετάρτη) οι «κιτρινόμαυροι» επικρατούν με γκολ του ίδιου παίκτη, στα τελευταία λεπτά! Ο Τάσος Κοντορουχάς ήταν και χθες (29/1) ο «άνθρωπος της τελευταίας στιγμής» σκοράροντας στο ίδιο γήπεδο (Άλσος Βεϊκου), στην ίδια εστία στο 86΄ και φτάνοντας τα 10 γκολ που τον ανεβάζουν στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ. Η Ένωση δεν έχει ηττηθεί από τις 5 Νοεμβρίου (2-1 από τον Αστέρα στην Τρίπολη) και μετράει επτά συνεχείς νίκες, εκ των οποίων οι τέσσερις (με Ολυμπιακό, Ιωνικό, ΟΦΗ και Άρη) με γκολ από το 86΄ και μετά!
Όσο για τον Άρη, δείχνει να βρίσκει το δρόμο του, παρά την ήττα. Για ένα ημίχρονο ήταν απόλυτα ανταγωνιστικός, κάτι που εν πολλοίς οφείλεται στην παρουσία παικτών όπως ο Αρίστος Σταυρόπουλος (σκόρερ της νίκης 1-0 την περασμένη εβδομάδα επί του Βόλου) που έχουν βελτιώσει την επιθετική εικόνα της ομάδας. Όμως στο δεύτερο 45λεπτο έπαιξε ρόλο η φυσική κατάσταση της ΑΕΚ, μιας ομάδας «δουλεμένης» μεθοδικά, με παρόν και μέλλον αφού σχεδόν όλοι οι παίκτες της είναι γεννηθέντες το 2005 και το 2006, δηλαδή απέχουν από το ηλικιακό όριο (2004) της κατηγορίας.

* Έξι βαθμούς μπροστά από την ΑΕΚ, στους 37, ισοβαθμούν πλέον ο ΠΑΟΚ (υποδέχεται αύριο τον Λεβαδειακό) και ο Ολυμπιακός που επικράτησε 1-0 του ΟΦΗ στο Ρέντη. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Σταυρόπουλος και αξιοποίησε ο Αλίαγκιτς έκρινε το ματς, που ήταν πολύ μέτριο ποιοτικά. Τα «σπουδαία» για τις δύο πρωτοπόρους και για τη διοργάνωση γενικότερα, έρχονται την επόμενη εβδομάδα με το μεταξύ τους απόλυτο ντέρμπι κορυφής στη Σουρωτή. Στο Ρέντη βρέθηκαν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κ21 Νίκος Παπαδόπουλος, Κ19 Τάσος Θεός και ο τεχνικός του Ολυμπιακού Μίτσελ με το επιτελείο του. Η τακτική παρουσία του Ισπανού έχει χαροποιήσει τους νεαρούς παίκτες των «ερυθρόλευκων», που είχαν... παράπονο ότι ο προκάτοχός του (ο Πέδρο Μαρτίνς) είχε παρακολουθήσει ελάχιστα ματς των ακαδημιών, παρότι έμεινε 4 χρόνια στον Πειραιά.

* Στα Γιάννινα αναμετρήθηκαν δύο από τις ποιοτικότερες ομάδες του πρωταθλήματος Νέων, με τον ΠΑΣ να επικρατεί 2-1 του Ατρόμητου. Ο Λάμπρος Μουστάκας σκόραρε για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική για τους Ηπειρώτες που είχαν τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο (2-0). Όμως στη συνέχεια οι Περιστεριώτες μείωσαν με φάουλ του Πάνου Τσαντήλα (9 γκολ εφέτος), κυριάρχησαν και θα ισοφάριζαν αν δεν είχαν απέναντί τους το Θωμά Βρακά. Ο 18χρονος γκολκίπερ «χρωστούσε» μια καλή εμφάνιση και την έκανε το Σάββατο, κρατώντας τη νίκη για τον ΠΑΣ, παρουσία αρκετών παικτών της πρώτης ομάδας όπως ο Εραμούσπε, ο Σόρια και ο «νεοσύλλεκτος» Χερόνιμο Μπορταγκαράι. Διακρίθηκαν επίσης οι Λώλης, Καφεντζής ενώ εβγαλαν πάθος μετά από καιρό όλα τα παιδιά του Χρήστου Αγγέλη.
Μετά το ματς, ο τεχνικός του Ατρόμητου Πέτρος Κοντοβράκης ταξίδεψε στην Πάτρα για την τελετή ορκωμοσίας στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, από το οποίο απέκτησε μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Αθλητισμού. Να του δώσουμε συγχαρητήρια και να τονίσουμε την ανάγκη που υπάρχει για διά βίου μάθηση (και) στους ανθρώπους του ποδοσφαίρου.

Σε ελεύθερη πτώση ο Παναθηναϊκός


Σε διαρκή ελεύθερη πτώση βρίσκονται όλα τα τμήματα του Παναθηναϊκού, με τις επιτυχίες να αποτελούν την εξαίρεση και τις ήττες τον κανόνα. Το Σάββατο (28/1) έχασαν και τα τρία τμήματα που μετέχουν στις διοργανώσεις της Super League: η Κ19 2-1 από τον Αστέρα στην Τρίπολη, η Κ17 2-0 από τον Ατρόμητο στον Ήφαιστο και η Κ15 1-2 από την ΑΕΚ στους Τράχωνες.
Οι Νέοι του Βαγγέλη Σάμιου έχουν «αποσυρθεί» από την υπεράσπιση του τίτλου τους. Αγωνίζονται με πολλές απουσίες στα τελευταία παιχνίδια, όμως έχουν ρόστερ 35 παικτών. Θα έπρεπε να διαθέτουν τις ανάλογες λύσεις, αλλά αποδεικνύεται ότι το βάθος στον πάγκο, μολονότι ποσοτικό, δεν είναι ποιοτικό.
* Η Κ17 δεν έβγαλε την παραμικρή αντίδραση μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της περασμένης εβδομάδας, έχασε ξανά και βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση του νότιου ομίλου, πίσω από Ολυμπιακό και Ατρόμητο. Εδώ τα εύσημα ανήκουν στους γηπεδούχους του Κώστα Παρθενίου που πραγματοποίησαν το καλύτερο πρώτο ημίχρονό τους εδώ και 1,5 χρόνο. Προηγήθηκαν νωρίς (5΄ Λοϊζίδης), είχαν δοκάρι στο 25΄, καθήλωσαν τους «πράσινους» και κυριάρχησαν ολοκληρωτικά. «Καθάρισαν» το παιχνίδι στο 60΄ με σκόρερ τον Λεονταρόπουλο, έναν winger που πήγε στο Περιστέρι στο ξεκίνημα της σεζόν από τη Ρόδο και έχει άμεσο αντίκτυπο στην ομάδα. Εκτός από τους σκόρερ διακρίθηκαν ο Μπάτος και οι δύο «μικροί» (2007) Αναστάσης Κώτσης και Κώστας Μυλωνάς. Και κρατήστε μία σημείωση: ο Ατρόμητος κυριάρχησε χωρίς δύο από τους καλύτερους παίκτες του, καθώς απουσίαζαν οι Τίμος Πούλος (6 γκολ) και Έλτον Χότζα (4 γκολ)!
Οι «πράσινοι» του Τόλη Παπαβασιλείου δεν δείχνουν να εξελίσσονται. Οι απουσίες παικτών όπως του Σκαρλατίδη και του Γεωργουλάκη είναι σημαντικές, όχι όμως τόσο, όσο να αιτιολογούν σε τέτοιο βαθμό την εικόνα. Οι «μικροί» που ανεβαίνουν από την Κ16 είναι εμφανώς πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους και γενικά το ποδόσφαιρο που επιδιώκει να παίξει ο Παναθηναϊκός δεν εφαρμόζεται με επιτυχία, ώστε να μπορεί κανείς να δικαιολογήσει κάποια αρνητικά αποτελέσματα.
* Εκεί που δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, είναι στην Κ15 για την οποία έχουμε προσωπική άποψη, καθώς την είχαμε παρακολουθήσει πέρσι (ως Κ14) στον τελικό του τουρνουά Elite Neon Cup στην Παιανία. Ήταν μια ομάδα που ξεχείλιζε από ποιότητα, που διαθέτει το καλύτερο ρόστερ της κατηγορίας και τους περισσότερους διεθνείς με βάση τις κλήσεις που απεύθυνε πριν από μερικούς μήνες ο ομοσπονδιακός Άγγελος Χατζόπουλος. Κι όμως, αυτό το τμήμα οδεύει από το κακό στο χειρότερο και μετά την ήττα 2-1 από την ΑΕΚ βρίσκεται την 5η θέση, οκτώ βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και 5 από τον Αστέρα Τρίπολης. Εάν μείνει εκτός Final Four (προκρίνονται οι δύο πρώτοι) θα πρόκειται για παταγώδη αποτυχία.
Βέβαια, όλα τα παραπάνω δεν μειώνουν την επιτυχία της Κ15 της ΑΕΚ, που βρίσκεται σε αντιδιαμετρική κατάσταση. Ένα τμήμα που ουσιαστικά δημιουργήθηκε εφέτος με πολλούς νέους παίκτες και νέο προπονητή τον Φώτη Παπαπαναγή. Με παιδιά που βγάζουν χαρακτήρα και με πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά, νίκησε και τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και βρίσκεται σε τροχιά Final Four.
Μετά το τέλος του παιχνιδιού διαδραματίστηκαν σκηνές που δεν αρμόζουν σε αγώνα υποδομών, με τον προπονητή των ηττημένων να αρνείται να δώσει το χέρι στο συνάδελφό του, μπροστά στα έκπληκτα μάτια παιδιών και γονέων από την κερκίδα. Θα το εκλάβουμε ως μεμονωμένη κακή στιγμή, αφού γνωρίζουμε ότι στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού με την μακρά παράδοση, προέχει το ευ αγωνίζεσθαι και στηλιτεύονται τέτοια περιστατικά που παραπέμπουν σε άλλου είδους ποδόσφαιρο.

Κ17: «Ερυθρόλευκη» προέλαση

Ο Ολυμπιακός του Δημήτρη Μαυρογεννίδη πήρε το ντέρμπι της Κ17 και έχει ήδη «αγκαλιάσει» την πρώτη θέση του νότιου ομίλου που οδηγεί απευθείας στο Final Four. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-0 της ΑΕΚ με πολύ σπουδαία εμφάνιση του winger Σταύρου Πνευμονίδη (αυτό το παιδί έχει «βγάλει μάτια» φέτος παρότι αντιμετώπισε σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα) και καθοριστικούς τους δύο ακραίους μπακ Αλαφάκη, Σουλανιάκου. Μια νότα αισιοδοξίας για την Κ17 της ΑΕΚ ήταν η εμφάνιση ενός στόπερ που εντάχθηκε πρόσφατα στην ομάδα, του Παύλου Τσαραμανίδη. Πρόκειται για ανακάλυψη του τμήματος scouting της Ένωσης, από τον Ατρόμητο Πτολεμαϊδας. Αν λύσει η Ένωση το πολύ μεγάλο πρόβλημα που είχε σε αυτή τη θέση, ίσως κάτι να βελτιωθεί. Στα αρνητικά της, το γεγονός ότι αν και ήταν ανταγωνιστική στο «11 vs 11», δεν έφτιαξε ούτε μία φάση, ενώ αντίθετα ο Ολυμπιακός εκτός από τα γκολ είχε 2-3 καθαρές ευκαιρίες, ανάμεσά τους και ένα δοκάρι.

* Στο βόρειο όμιλο, ο Παναιτωλικός για τον οποίο σας έχουμε... ενημερώσει εδώ και καιρό ανέβηκε στη δεύτερη θέση, η οποία ισοδυναμεί με απευθείας πρόκριση στην τετράδα (αφού ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ είναι ήδη στο Final Four). Η ομάδα του Δημήτρη Θεοδοσίου νίκησε 3-2 την ΑΕΛ σε συγκλονιστικό ματς με ανατροπή στις καθυστερήσεις και σκόρερ τους Γαλαζούλα (90+2΄), Μόκκα (90+5΄). Οι «βυσσινί» είχαν προηγηθεί 2-1 στο ημίχρονο με δυο γκολ του Τζιότζιου από ατομικά λάθη των γηπεδούχων. Όμως ο Παναιτωλικός έφτασε στην τρίτη συνεχόμενη νίκη του με κορυφαίους τους Γιωτόπουλο (2006), Νταλιάνη (2007) και τον Παυλίδη (2007) που μπήκε ως αλλαγή.

* Τέλος, ας κλείσουμε επαναλαμβάνοντας ότι στο γήπεδο της Μαλακωπής δεν γίνεται να παίζεται μπάλα. Στο Άρης-Λαμία 1-1 για την Κ17 οι ομάδες είχαν από δύο δοκάρια, μόχθησαν για τη νίκη, αλλά το ματς ήταν ένα... μαρτύριο, κυρίως λόγω ακαταλληλότητας (αλλά και υψηλής επικινδυνότητας για τα παιδιά) του γηπέδου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα