Bόλος - Παναιτωλικός 2-3: Ανατροπή και τεράστιο «διπλό» (vid)

Γιώργος Ντυμένος
Bόλος - Παναιτωλικός 2-3: Ανατροπή και τεράστιο «διπλό» (vid)

bet365

O Παναιτωλικός βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 18', αλλά με γκολ των Σενγκέλια (39'), Ζοάο Πέδρο (68' πεν.) και Μαλή (73'), πήρε «βαριά» επί του Βόλου, που έχασε πέναλτι στο 62' με τον Μπαριέντος και μείωσε στο 90'+6'. - Μόνο από τους «μεγάλους» έχει ηττηθεί εκτός έδρας η ομάδα του Αγρινίου!

Με εκκωφαντικό τρόπο επέστρεψε ο Παναιτωλικός στις νίκες, αφού κέρδισε 3-2 τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ωστόσο κατάφερε να «γυρίσει» το ματς και έτσι διατήρησε την επαφή του με την πρώτη εξάδα.

Βόλος - Παναιτωλικός: Πως ξεκίνησαν οι αντίπαλοι

Ο Κώστας Μπράτσος ξεκίνησε με τον Κλέιμαν κάτω από τα γκολπόστ, τους Αλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Λούνα τετράδα στην άμυνα, τους Μεταξά, Μπαριέντος στον άξονα, τους Πιρές, Τσιρίνος, Ντέλετιτς μεσοεπιθετική τριάδα και τον Οζέγκοβιτς στο «9». Ο Γιάννης Αναστασίου είχε τον Στεργιάκη στο τέρμα, τους Λιάβα, Λάρσον, Μαλή, Χουχούμη στην άμυνα, τον Μάρτενσον στο «6», τους Ντίας, Κολοβό εσωτερικούς χαφ, τους Σενγκέλια, Μόρσεϊ στα άκρα και τον Πέδρο φορ.

Ο Τσιρίνος το 1-0 σε φάση που ο ίδιος δημιούργησε

Σέντρα στο ματς και πήγαμε σε σετ παιχνίδι, όπου οι γηπεδούχοι κρατούσαν ένα κλικ παραπάνω την μπάλα στα πόδια τους και οι φιλοξενούμενοι «έψαχναν» την κόντρα. Τα άκρα του Βόλου έπαιρναν πρωτοβουλίες, ο Μόρσεϊ για τον Παναιτωλικό επίσης αλλά δεν υπήρξε η εκατέρωθεν «μεγάλη» φάση (ο Σενγκέλια είχε ένα καλό σουτ άουτ στο 7’).

Μέχρι όμως που φτάσαμε στο 21’ όπου οι παίκτες του Μπράτσου βρήκαν open play στο τραζνίσιον, ο Τσιρίνος έπαιξε κάθετα για τον Ντέλετιτς που σούταρε, ο Στεργιάκης δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα και ο πρώτος που ακολούθησε τη δράση σαν «τρέιλερ» πλάσαρε εύστοχα από κοντά. Ετσι σκόραρε στη φάση που ο ίδιος δημιούργησε για το 1-0.

Ο Μόρσεϊ το… έκανε όπως και πέρσι

Αυτόματα δεν άλλαξαν μόνο οι ισορροπίες σε επίπεδο αποτελέσματος αλλά και εικόνας. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να δείχνουν πιο απελευθερωμένοι, ο Ντέλετις είχε μία καλή στιγμή στο 25’ και ο Βόλος σα να «ρολάρει» καλύτερα παρότι πάντως δεν «τάιζε» τον Οζέγκοβιτς (η άμυνα των φιλοξενουμένων έκλεινε σωστά πάνω του).

Ο Μόρσεϊ ωστόσο παρέμενε ο παίκτης των «κυανοκίτρινων» με την περισσότερη ενέργεια/διάθεση (και στον περσινό αγώνα της regular season όπου τα «καναρίνια» κέρδισαν 2-1 ήταν ο κορυφαίος) και από τα πόδια του ξεκίνησε το 1-1. Ωραία ατομική ενέργεια στο 1 vs 1, την κατάλληλη στιγμή «έκοψε» για τον Σενγκέλια και ο Γεωργιανός με μία επαφή από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μετά τον Καρέλη νοκ άουτ τέθηκε και ο Λάρσον, στα στόπερ ο Χουχούμης

Στην ανάπαυλα η «κακοδαιμονία» των φιλοξενουμένων που είχαν απουσίες (π.χ. Ανέστης, Νταγκό) και λίγο πριν τη σέντρα «έχασαν» και τον Καρέλη με ενοχλήσεις στο γόνατο συνεχίστηκε, καθώς ο Λάρσον δεν μπορούσε να συνεχίσει μετά από σύγκρουσή του με τον Στεργιάκη και αντικαταστάθηκε από τον Χατζηθεοδωρίδη, κάτι που έστειλε τον Χουχούμη στα στόπερ και εκείνον στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο Στεργιάκης έβγαλε το πέναλτι, ο Ζοάο Πέδρο το έβαλε και 1-2

Το δεύτερο μισό άρχισε σε ανάλογο τέμπο με τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όπου ο Βόλος κρατούσε μπάλα χωρίς να «παράγει» φάσεις, ενώ ο Παναιτωλικός «έψαχνε» την κόντρα. Μέχρι που φτάσαμε στο 61’ όπου οι γηπεδούχοι έξαψαν τον Οζέγκοβιτς με βαθιά μπαλιά και καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ του στην έξοδο του Στεργιάκη που έπεσε πάνω στον Σέρβο φορ.

Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Μπαριέντος στιο 63’, όμως ο νεαρός πορτιέρε έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε.

Μάλιστα αμέσως μετά (65’) καταλογίστηκε νέο πέναλτι αυτή τη φορά υπέρ των φιλοξενουμένων σε μαρκάρισμα του Ντέλετιτς επί του Χατζηθεοδωρίδη, ο Ζοάο Πέδρο δεν αστόχησε και τα «καναρίνια» πήραν το προβάδισμα και «γύρισαν» το ματς.

Μαλής και 1-3

Πλέον ίσχυαν νέα δεδομένα, η ψυχολογία ήταν για τους φιλοξενούμενους που άλλαζαν την μπάλα και άπλωναν το παιχνίδι τους. Με ανάλογη ανάπτυξη κέρδισαν στατική μπάλα στο 71’ που τους επέτρεψε να «ανεβάσουν» παίκτες και την εκτέλεσε υποδειγματικά ο Σενγκέλια.

Τότε πετάχτηκε ο Μαλής που με προβολή έκανε το 1-3 και επί της ουσίας «τελείωσε» το ματς.

Ο Μόρσεϊ «φλέρταρε» δις με το 1-4, ωραίο γκολ ο Μεθκίδα

Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι θέλησαν να παίξουν φουλ επίθεση, «φρέσκαραν» τη γραμμή κρούσης τους, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που «φλέρταραν» δις με ακόμη ένα γκολ, σε αμφότερες των περιπτώσεων με τον Μόρσεϊ, στο 80’ και το 82’. Στην πρώτη περίπτωση ο Κλέιμαν απώλεσε τον έλεγχο της μπάλας και το σουτ του πέρασε δίπλα από την εστία, ενώ στη δεύτερη ο Ντουάρτε τον έβγαλε εξαιρετικά στην κόντρα όμως ο γκολκίπερ των γηπεδούχων τον «νίκησε» στο μεταξύ τους τετ α τετ.
Το μόνο που άλλαξε ως το τέλος ήταν το αποτέλεσμα, καθώς στις καθυστερήσεις ο Μεθκίδα σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ με φάουλ για το τελικό 2-3.

MVP: Ο Σενγκέλια. Ο Γεωργιανός σκόραρε, εκτέλεσε το φάουλ για το 1-3 και είχε μία καλή στιγμή στο 7’. Ευρύτερα κρατούσε μπάλα και έκανε ίσως το καλύτερο εν Ελλάδι παιχνίδι του.

Στο ύψος του: Ο Μόρσεϊ κυρίως στο πρώτο ημίχρονο έκανε για τον Παναιτωλικό πολύ καλό παιχνίδι, ενώ στο 80’ και το 82’ «φλέρταρε» με το γκολ. Αρκετά credits και τους Λιάβα, Μαλή, Χουχούμη της άμυνας, ο δεύτερος μάλιστα σκόραρε, ο τρίτος έπαιξε μπακ και στόπερ.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ντέλετιτς. Παρότι ξεκίνησε καλά μετά το 25λεπτο δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά τα καρέ του Παναιτωλικού.

Η γκάφα: Στη φάση του 1-0 οι φιλοξενούμενοι τα έκαναν όλα λάθος. Ελεύθερη πάσα για τον Τσιρίνος, αμαρκάριστος ο Ντέλετιτς μέσα στην περιοχή, ο Στεργιάκης δεν μπλόκαρε τη μπάλα παρότι δεν το σουτ του Σέρβου δεν ήταν δυνατό και ουδείς ακολούθησε τον μεσοεπιθετικό από την Ονδούρα που σκόραρε από κοντά.

Το «στραγάλι»: Στο 53’ ακυρώθηκε γκολ του Οζέγκοβιτς για φάουλ στον Ντίας, υπόδειξη που έδειξε ο ρέφερι Τσέτσιλας σε ροή αγώνα και το VAR «συμφώνησε». Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν. Τα δύο πέναλτι, ένα για κάθε ομάδα, υποδείχθηκαν σε ροή αγώνα, σε αμφότερα υπήρξαν εκατέρωθεν διαμαρτυρίες. Στο 82’ ακυρώθηκε σε ροή αγώνα ως οφσάιντ γκολ του Κούτσια, το VAR «επιβεβαίωσε».

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Παναιτωλικός ήταν πιο «κυνικός» και εκμεταλλεύτηκε τις φάσεις που του παρουσιάστηκαν. Σημείο κλειδί του ματς ήταν το πέναλτι που απέκρουσε ο Στεργιάκης και αμέσως μετά ο Ζοάο Πέδρο έκανε το 1-2.

Οι συνθέσεις:

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Λούνα (62΄Αρούνα), Μπαριέντος, Μεταξάς (13΄Γκάγκι), Πιρές (74΄Μεσκίντα), Ντέλετιτς (73΄Κούτσιας), Τσιρίνος (82΄Καρτάλης) και Οζέγκοβιτς.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Λιάβας, Μάλης, Λάρσον (46΄Χατζηθεοδωρίδης), Μάρτενσον, Χουχούμης, Μάρτενσον, Ντίας, Μόρσεϊ (89΄Τσιγγάρας), Κολοβός (79΄Ντουάρτε), Σενγκέλια (86΄Ξενιτίδης) και Πέδρο (85΄Μπουζούκης).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα