Μπερνάρντ στο Gazzetta: «Δεν μπορούμε να καθόμαστε να ''κλαίμε'', να ξεπεράσουμε αυτές τις δύσκολες στιγμές»

Σωτήρης Μυκονίου
Μπερνάρντ στο Gazzetta: «Δεν μπορούμε να καθόμαστε να ''κλαίμε'', να ξεπεράσουμε αυτές τις δύσκολες στιγμές»

bet365

Ο Μπερνάρντ μίλησε στο Gazzetta μετά την χθεσινή ισοπαλία του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ και τον αποκλεισμό των «πρασίνων» από το Κύπελλο τονίζοντας πως η ομάδα πρέπει να μείνει δυνατή ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος, που είναι και ο μεγάλος στόχος.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός μέσος είπε πως το «τριφύλλι» έκανε μία καλή εμφάνιση χθες (26/01) κόντρα στον ΠΑΟΚ, όμως μετά το γκολ που δέχθηκαν με το πέναλτι, είχαν πολύ λίγο για να καταφέρουν να αντιδράσουν και να σκοράρουν τα δύο τέρματα που χρειάζονταν.

Ο Μπερνάρντ επεσήμανε πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει χρόνο για να κάθεται και να σκέφτεται τα λάθη που έγιναν, φυσικά πρέπει να μάθει απ' αυτά, όμως αυτό που προέχει τώρα είναι όλοι να μείνουν δυνατοί σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να επαναφέρουν την ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών.

Τέλος, σχολίασε και το ντεμπούτο των Μαντσίνι και Κλέινχεϊσλερ τονίζοντας πως είδε την ποιότητα που διαθέτουν οι δύο παίκτες στις προπονήσεις και πιστεύει πως, αφότου πάρουν λίγο χρόνο για να ενσωματωθούν στην ομάδα, θα βοηθήσουν αρκετά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπερνάρντ:

Για το χθεσινό παιχνίδι και τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού:

«Μετά το πέναλτι είχαμε πάνω κάτω δέκα λεπτά για να προσπαθήσουμε να κάνουμε δύο γκολ οπότε ήταν δύσκολο. Για να είμαι ειλικρινής θεωρώ πως κάναμε ένα καλό παιχνίδι απόψε. Στα πρώτα δύο παιχνίδια που παίξαμε με τον ΠΑΟΚ κάναμε πολλά λαθη και δεν δείξαμε αυτό που δείχνουμε συνήθως στους αγώνες μας. Νομίζω πως πρέπει να μείνουμε δυνατοί πνευματικά, επειδή όλοι επιθυμούμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, όπως κάναμε και με το Κύπελλο. Πρέπει όμως τώρα να κοιτάξουμε μπροστά, επειδή έχουμε μία καλή ευκαιρία να γράψουμε ιστορία στο πρωτάθλημα».

Για το ότι το «τριφύλλι» έχασε τον στόχο του Κυπέλλου, αλλά έχει ακόμα εκείνον του πρωταθλήματος, που είναι ένα πόντο μπροστά:

«Πρέπει να μείνουμε δυνατοί εξαιτίας αυτού. Έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας, δεν μπορούμε να είμαστε εδώ τώρα και να ''κλαίμε'' ή να προσπαθούμε να βρούμε να τα λάθη που κάναμε. Φυσικά και πρέπει να μάθουμε απ' αυτά, αλλά το πιο σημαντικό τώρα, είναι πως πρέπει να είμαστε δυνατοί σ' αυτές τις στιγμές. Οι εξαιρετικές στιγμές που έχουμε ζήσει μέχρι τώρα οφείλονται στο ότι είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα. Πρέπει να μάθουμε πως θα ξεπεράσουμε αυτές τις δύσκολες στιγμές και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να επιστρέψουμε στις νίκες και να δείξουμε έτσι στους αντιπάλους πως μένουμε δυνατοί».

Για το επόμενο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη και την σημασία του:

«Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Όλες οι ομάδες παίζουν για να κερδίσουν. Στο ποδόσφαιρο πρέπει πάντα να ξέρουμε πως το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι πάντα το επόμενο. Πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας πως έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας. Δεν έχουμε καταφέρει ακόμα κάτι. Είμαστε μπροστά και οκ αυτό είναι ωραίο, αλλά πρέπει να μείνουμε δυνατοί, επειδή έχουμε πολλά παιχνίδια ακόμα».

Για το ντεμπούτο των Μαντσίνι και Κλέινχεϊσλερ, που έχασαν και από μία ευκαιρία ο καθένας και το πόσο μπορούν να βοηθήσουν:

«Δεν νομίζω πως το ''έχασαν την ευκαιρία'' είναι οι σωστές λέξεις για να περιγράψεις τις φάσεις αυτές. Τα λάθη στο ποδόσφαιρο είναι απολύτως φυσιολογικά. Ο καθένας μπορεί να κάνει λάθη και κανένας δεν είναι 100% τέλειος στα παιχνίδια. Είμαι σίγουρος πως τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου, προσπαθούν πάντα για το καλύτερο. Αν έχω μία ευκαιρία να σκοράρω, προσπαθώ να σκοράρω. Αν την χάσω δεν είναι επειδή δεν ήθελα να σκοράρω, αλλά επειδή μερικές φορές τα πράγματα δεν δουλεύουν όπως τα θέλουμε. Νομίζω πως τα παιδιά που ήρθαν θα μας βοηθήσουν αρκετά. Είδα τόσο στις προπονήσεις όσο και σήμερα πως έχουν την ποιότητα για να το κάνουν αυτό. Οπότε ας περιμένουμε και ας τους δώσουμε λίγο χρόνο για να καταλάβουν πως παίζουμε. Δεν είναι εύκολο για τους παίκτες που έρχονται, αλλά είμαι σίγουρος πως θα προσαρμοστούν γρήγορα και θα βοηθήσουν».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα