Άρης Καμπανός: «Ήθελα η θυσία του Άλκη να αλλάξει το ποδόσφαιρό μας. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε»

Newsroom
Άρης Καμπανός: «Ήθελα η θυσία του Άλκη να αλλάξει το ποδόσφαιρό μας. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε»
Ο πατέρας του Άλκη Καμπανού, Άρης, μίλησε στο «Football Stories» και συγκλόνισε με το μήνυμά του. «Ήθελα το γεγονός του Άλκη να αλλάξει κάτι σε αυτόν τον κόσμο που ζούμε. Να αλλάξουμε τρόπο διαχείρισης των συναισθημάτων μας. Να αλλάξουμε το ποδόσφαιρό μας. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε».

Έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού από οπαδούς κι ενώ είναι σε εξέλιξη η δίκη των κατηγορούμενων, ο πατέρας του, Άρης, μίλησε στην εκπομπή «Football Stories» κι έστειλε για μία ακόμη φορά ένα μήνυμα αξιοπρέπειας.

«Γι’ αυτό το είπα θυσία. Για να αποτελέσει ένα φωτεινό γεγονός, ώστε να σταματήσει η τυφλή βία, ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε το ποδόσφαιρο. Κάνουμε μεταγραφές στο ελληνικό ποδόσφαιρο και φέρνουμε ξένους ποδοσφαιριστές για να γίνει, υποτίθεται, καλύτερο. Κάνουμε μεταγραφές διαιτητών, προπονητών, μήπως πρέπει να κάνουμε και φιλάθλων; Θέλω ο θάνατος του Άλκη να μην πάει άδικα. Αν θρηνήσουμε ένα ακόμη παιδί για τον ακατονόμαστο λόγο, αυτό που λέμε “τυφλή βία“, θα έχει φύγει άδικα ο Άλκης. Έστω και μία ζωή ακόμη να πεθάνει. Θα είναι άδικος ο θάνατος. Και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Ρε παιδί μου, γιατί; Επειδή έχει μια διαφορετική άποψη; Πρέπει να φτάνουμε στο φόνο επειδή ο ένας έχει διαφορετικό τρόπο προσέγγισης για ένα θέμα από τον άλλον; Πρέπει να αλλάξει αυτό το πράγμα. Δεν είναι θέμα μόνο του ποδοσφαίρου. Είναι σε όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού βίου της Ελλάδας. Πρέπει να ξυπνήσουμε».

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη τόνισε πως θα σεβαστεί οποιαδήποτε απόφαση του δικαστηρίου και κάλεσε για μία ακόμη φορά σε μια ουσιαστική προσπάθεια αλλαγής του ελληνικού ποδοσφαίρου και κατ’ επέκταση της ελληνικής κοινωνίας.

«Το θέμα δεν είναι τι αισθάνομαι εγώ πλέον για δικαίωση, αλλά το τι αισθάνεται η ίδια η κοινωνία. Εγώ θα κάνω δεκτή οποιαδήποτε απόφαση του δικαστηρίου. Δεν δέχομαι με τίποτα τα λαϊκά δικαστήρια έξω από τις πόρτες του δικαστηρίου. Πρέπει να σεβαστούμε όλοι μας, βάζω μέσα και τον ίδιο μου τον εαυτό, τις αποφάσεις του δικαστηρίου. Δεν ξέρω, ίσως είναι μακρινά, ουτοπικά αυτά που σκέφτομαι. Ήθελα το γεγονός του Άλκη να αλλάξει κάτι σε αυτόν τον κόσμο που ζούμε. Να αλλάξουμε τρόπο διαχείρισης των συναισθημάτων μας. Να αλλάξουμε το ποδόσφαιρό μας. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε».

Δείτε παρακάτω όλη τη συνέντευξη του Άρη Καμπανού στο «Football Stories».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα