Στοίχημα: Πώς θα διανεμηθούν τα 30,5 εκατ. ευρώ από το στοίχημα στους συλλόγους

Newsroom
Στοίχημα: Πώς θα διανεμηθούν τα 30,5 εκατ. ευρώ από το στοίχημα στους συλλόγους

bet365

Ο Λευτέρης Αυγενάκης συναντήθηκε με τους προέδρους των Super League 2, ΕΣΑΚΕ και ΕΣΑΠ και ενημέρωσε για τον τρόπο και τις προϋποθέσεις όπου θα μοιραστούν τα χρήματα από τα έσοδα του στοιχήματος.

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον το μοίρασμα των εσόδων από το στοίχημα προς τους επαγγελματικούς και ερασιτεχνικούς συλλόγους.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε συνάντηση με τους προέδρους των Super League 2, ΕΣΑΚΕ και ΕΣΑΠ και ενημέρωσε για τον τρόπο που θα μοιραστούν τα χρήματα από τα έσοδα του στοιχήματος καθώς και τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληροί ο κάθε σύλλογος για να μπορεί να πάρει τα χρήματα.

Η σχετική ενημέρωση της ΓΓΑ αναφέρει:

«Κατόπιν πρόσκλησης του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, προς τους επικεφαλής των επαγγελματικών πρωταθλημάτων (Super League 1, Super League 2, Basket League, Volley League), πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του, όπου παρέστησαν οι Λεωνίδας Λεουτσάκος (πρόεδρος SL2), Βαγγέλης Γαλατσόπουλος (πρόεδρος ΕΣΑΚΕ) και Παντελής Ταρνατόρος (πρόεδρος ΕΣΑΠ).

Η Super League 1 δεν προσήλθε.

Σκοπός ήταν η συνεννόηση όλων των εμπλεκομένων φορέων του επαγγελματικού μας αθλητισμού για τη δίκαιη κατανομή του ποσού που τους αναλογεί, ως ενίσχυση από τον μόνιμο μηχανισμό χρηματοδότησης, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων.

Το ποσό αυτό ανέρχεται σε 30.500.000 € (αντίστοιχο ποσό θα διανεμηθεί και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό).

Επιπλέον, ενημερώθηκαν ότι:

α) Δεν θα δικαιούνται χρηματοδότησης οι Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες που δεν έχουν εξασφαλίσει από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το απαραίτητο Πιστοποιητικό Συμμετοχής στο πρωτάθλημα τους (π.χ., μη κατάθεση εγγυητικής επιστολής).

β) Δεν θα καταβληθεί χρηματοδότηση στις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες που εμπλέκονται σε Αναφορές προς την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας, για πιθανή συμμετοχή τους σε χειραγωγημένους αγώνες, έως ότου η ΕΠΑΘΛΑ να εκδώσει Πόρισμα. Εφόσον το Πόρισμα αποσταλεί στις αθλητικές Αρχές για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, η αναστολή χρηματοδότησης παραμένει έως ότου τα αρμόδια όργανα να αποφανθούν».

* Σύμφωνα με όσα ισχύουν μέχρι σήμερα και βάσει της ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση), ο κάθε σύλλογος της Super League 1 θα πάρει περίπου 1.1 εκατ. ευρώ, στη Super League 2 η κάθε ομάδα θα λάβει 170.000 ευρώ, ενώ στη Basket League το ποσό που θα μπει στα ταμεία της κάθε ομάδας είναι 380.000 ευρώ.Τέλος, οι ομάδες του βόλεϊ θα λάβουν περίπου 240.000 ευρώ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα