ΑΕΚ: Η αξία της ανατροπής και ο χαρακτήρας για τίτλο

ΑΕΚ: Η αξία της ανατροπής και ο χαρακτήρας για τίτλο

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Η αξία της ανατροπής και ο χαρακτήρας για τίτλο

bet365

Η πρώτη ανατροπή της ΑΕΚ για τη φετινή σεζόν και μετά από 14 ολόκληρους μήνες έβγαλε τη φιλοσοφία του νικητή και τη νοοτροπία του πρωταθλητισμού της ομάδας του Αλμέιδα και μπορεί να αποδειχθεί κομβική στο φινάλε.

Η κλεψύδρα στη Νίκαια είχε αρχίσει να αδειάζει επικίνδυνα για την ΑΕΚ. Ο ψυχωμένος Ιωνικός που μάχεται για την επιβίωσή του ήταν έτοιμος να μπλοκάρει την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Οι αλλαγές του «Πελάδο» όμως κι ενώ η κιτρινόμαυρη πίεση άρχισε να γίνεται πιο έντονη έφερε με τον Βίντα στο 82' την ισοφάριση και με το... buzzer beater του Τσούμπερ στο 92' την ολική ανατροπή για να αποδράσει η Ένωση από το γήπεδο της Νεάπολης, συνεχίζοντας την αντεπίθεση στην κορυφή.

Η ΑΕΚ αντέδρασε με την πλάτη στον τοίχο για πρώτη φορά φέτος

Η φετινή ΑΕΚ του Αλμέιδα είναι θεαματική. Ωστόσο, μέσα στη σεζόν, σύμφωνα και με τα αποτελέσματα, οι κιτρινόμαυροι έδειχναν ότι δεν μπορούσαν να βγάλουν αντίδραση όταν έμεναν πίσω στο σκορ. Πρόσφατο παράδειγμα η ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες. Όμως και άλλες δύο φορές που η Ένωση χρειάστηκε να κυνηγήσει το σκορ, είχε φύγει με άδεια χέρια από το γήπεδο. Μια με τον Βόλο στη Ριζούπολη και άλλη μία με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, όπου μετά το προβάδισμα με το γκολ του Πινέδα, η ΑΕΚ είδε τον Παναθηναϊκό να κάνει την ανατροπή. Με λίγα λόγια οι τρεις ήττες της Ένωσης ως τώρα.

Η ΑΕΚ έδειχνε πως όταν βρισκόταν στα σχοινιά σαν να μην είχε το καθαρό μυαλό για να βγάλει αντίδραση. Στη Νίκαια, ωστόσο, βρήκε τον τρόπο να διατηρήσει την ψυχραιμία της και στο φινάλε να πετύχει την πρώτη της ανατροπή για φέτος που με τον τρόπο που ήρθε τονώνει ακόμα πιο πολύ την ψυχολογία των παικτών του Αλμέιδα. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι αυτή ήταν και η πρώτη ανατροπή για την ΑΕΚ μετά από 14 ολόκληρους μήνες καθώς την τελευταία φορά που είχε βρεθεί πίσω στο σκορ και κατάφερε να γυρίσει παιχνίδι ήταν τον Νοέμβριο του 2021 στα Ιωάννινα όταν με το γκολ του Σάκχοφ οι κιτρινόμαυροι πάλι στο φινάλε είχαν κάνει την ανατροπή φεύγοντας με το νικηφόρο 1-2.

Η νοοτροπία νικητή που έβγαλε η ΑΕΚ για τη μάχη του τίτλου

Δεν ήταν μια απλή ανατροπή αυτή της ΑΕΚ στο γήπεδο της Νεάπολης καθώς η αξία της στο τέλος της σεζόν μπορεί να είναι ανεκτίμητη. Τη μέρα που ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός αγωνιζόταν αργότερα με τον ΠΑΟΚ, η Ένωση κατάφερε να προσθέσει έξτρα πίεση καθώς η ανάσα της από την κορυφή ήταν πια καυτή. Κι αν την περασμένη αγωνιστική η διαφορά διατηρήθηκε στους τέσσερις βαθμούς, αυτή τη φορά το αποτέλεσμα στη Λεωφόρο φέρνει πλέον τους κιτρινόμαυρους σε απόσταση βολής και στο -1. Το πρωτάθλημα με τα πλέι οφ έχει ακόμα πάρα πολύ δρόμο, ωστόσο η ΑΕΚ εκμεταλλεύεται απόλυτα το πρόγραμμα του Γενάρη, κάτι που ήταν και το ζητούμενο με την επανέναρξη μετά το Μουντιάλ.

Εξίσου σημαντικό όμως ήταν και το μέταλλο του πρωταθλητισμού και ο χαρακτήρας του νικητή που έβγαλε η ΑΕΚ. Κάτι που οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο έχει χτίσει ο Αλμέιδα το σύνολό του. «Θέλω να δω αυτή την ομάδα νικήτρια σε όλα», έλεγε μια μέρα πριν ο 49χρονος Αργεντινός κόουτς, ο οποίος μετά το τέλος του ματς στάθηκε στη νοοτροπία που έβγαλαν οι παίκτες του στο δεύτερο μέρος όταν η κατάσταση είχε ζορίσει παραδεχόμενος πως «όντως αυτή η ανατροπή δείχνει χαρακτήρα». Ένα στοιχείο της φετινής ΑΕΚ που είχε μετρήσει σημαντικά και στα δύο μεγάλα ματς και στις νίκες με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό στην OPAP Arena.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα