Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Από τις δυσκολότερες στιγμές μου στον Παναθηναϊκό»

Σωτήρης Μυκονίου
Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Από τις δυσκολότερες στιγμές μου στον Παναθηναϊκό»

bet365

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην συνέντευξη Τύπου μίλησε για την κακή εμφάνιση της ομάδας, για τα λάθη που κάνει και για την αντίδραση που καλείται να δείξει.

Ο Σέρβος τεχνικός στην συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε της βαριάς ήττας του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ με 3-0 μέσα στην Λεωφόρο για την 19η αγωνιστική της Superleague, έκανε λόγο για απογοητευτική απόδοση της ομάδας του και τόνισε πως είναι μία από τις δυσκολότερες νύχτες στην θητεία του στην ομάδα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επεσήμανε πως δεν είναι τα λάθη αυτά που τον ανησυχούν, αλλά το γεγονός πως η ομάδα του δεν εμφανίζεται όσο επιβλητική και κυρίαρχη μπορεί και ως εκ τούτου δίνει... δικαιώματα στον αντίπαλο.

Τέλος, τόνισε πως δεν θεωρεί πως η κατάρρευση ήταν αποτέλεσμα του timing που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός τα γκολ, δηλαδή στο φινάλε του πρώτου μέρους και στο ξεκίνημα του δευτέρου, κάτι που έριξε την ψυχολογία των παικτών, πράγμα φυσιολογικό, αφού κι αυτοί είναι άνθρωποι με συναισθήματα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σέρβος τεχνικός του Παναθηναϊκού:

Για το αν είναι η πιο δύσκολη βραδιά της ομάδας επί των ημερών του:

«Σίγουρα είναι, γιατί δεν ανταποκριθήκαμε όπως πρέπει σ' ένα σημαντικό παιχνίδι ενώ είχαμε όλες τις προϋποθέσεις. Μας πόνεσε πολύ. Σίγουρα είναι δύσκολη, δεν μπορώ να πω ότι ήταν η πιο δύσκολη, γιατί είμαστε σε διαφορετική κατάσταση από την προηγούμενη περίοδο. Σίγουρα το πώς θα την διαχειριστούμε είναι σημαντικό. Έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Σαν μεγάλη ομάδα θέλουμε να ξεπερνά σε κάθε παιχνίδι τα εμπόδια που έχουμε μπροστά μας. Δεν έχουμε πολλές επιλογές. Δεν υπάρχουν μυστικά. Οι παίκτες αυτοί αξίζουν να είναι εδώ. Θα πρέπει φυσικά να αντιδράσουμε».

Για το αν υπάρχει μία ψυχολογική πίεση στην ομάδα λόγω μείωσης της διαφοράς:

«Για μας η βαθμολογική διαφορά δημιουργήθηκε λόγω της εξαιρετικής μας παρουσίας. Ξέραμε ότι δεν θα συνεχιστεί σε όλη τη σεζόν. Η αδράνεια στα γκολ που δεχόμαστε, είναι περιττό να συζητάμε τέτοια... Σίγουρα τα γκολ που δεχθήκαμε προήλθαν από τα δικά μας λάθη. Λάθη έγιναν και στο προηγούμενο ματς και σήμερα. Αυτό που με απασχολεί είναι το δικό μας το παιχνίδι και η δική μας παραγωγικότητα. Αν σ' ένα ματς δεν μπορούμε να ελέγξουμε το παιχνίδι καθ' όλη την διάρκεια και δίνουμε αυτές τις στιγμές την ευκαιρία στον αντίπαλο να σκοράρει είναι δικό μας πρόβλημα. Να δούμε λίγο τον εαυτό μας. Τι κάνουμε εμείς μέχρι να γίνει το συγκεκριμένο λάθος. Όταν μία ομάδα σαν κι εμάς διεκδικεί στόχους πρέπει να είναι πιο επιβλητική στο παιχνίδι της».

Για τα αίτια των πολλών γκολ που δέχεται η ομάδα πλέον:

«Η αλήθεια είναι πως δεχθήκαμε δύο παρόμοια γκολ (τα δύο πρώτα) όπου δεν είχαμε καλές τοποθετήσεις και δεν ενεργήσαμε καλά δεχόμενοι δύο εύκολα τέρματα. Έτσι επιτρέψαμε στον αντίπαλο να βρει τρόπο να διαχειριστεί το παιχνίδι. Μέχρι και το γκολ εγώ πιστεύω ότι μπορούσαμε να βελτιωθούμε. Χρειαζόμασταν πιο σωστές αποφάσεις. Μπορεί να γίνουν λάθη, στο σημερινό παιχνίδι ήταν μεγάλα. Δεν είναι όμως δικαιολογία. Επειδή δεν είμαστε ομάδα που δέχεται συχνά φθηνά γκολ. Αν συνεχιστούν αυτά τα λάθη τότε ουσιαστικά θα χάσουμε όλη την ιδέα περί της θέσης που έχουμε αυτή τη στιγμή. Δεν ήμασταν ποτέ ομάδα που βασιζόμασταν μόνο στην ανασταλτική μας λειτουργία».

Για το αν λείπει το εύκολο γκολ από τον Παναθηναϊκό:

«Δεν ξέρω αν μπορώ να σας απαντήσω. Ξέρω για τη χρήση της φράσης 'εύκολο γκολ'. Νομίζω πως εμείς σαν ομάδα όλο αυτό το διάστημα βασιζόμαστε σε μία λειτουργία. Το εύκολο γκολ δεν είναι κάτι που έχω συναντήσει μέχρι τώρα. Τα γκολ έρχονται από μία πραγματική ομαδική προσπάθεια. Είχαμε κι εμείς τις ευκαιρίες μας πριν το γκολ του ΠΑΟΚ, αλλά δεν νομίζω πως αυτό είναι το βασικό μας θέμα. Μπεργκ και Σισέ άφησαν τεράστια κληρονομιά στον Παναθηναϊκό».

Για τον Κωνσταντέλια με τον οποίο έπαιζε στην ίδια θέση όταν αγωνιζόταν:

«Σίγουρα στο ελληνικό πρωτάθλημα όποιος νεαρός παίκτης είναι βασικός σε ομάδα με στόχους και αγωνίζεται στο επιθετικό κομμάτι, είναι πολύ σημαντικό πράγμα».

Για το τι λείπει πλέον στην ομάδα:

«Χάσαμε λίγο την ψυχραιμία μας θεωρώ. Την κυκλοφορία, την αυτοπεποίθησή μας με την μπάλα στα πόδια. Θα μπορούσαμε να είμαστε πιο επιβλητικοί και να κάνουμε περισσότερα πράγματα επιθετικά. Φαίνεται πως είμαστε αγχωμένοι κι έτσι κάνουμε λάθη που δίνουν δικαιώματα στον αντίπαλο».

Για το αν πιστεύει πως η ομάδα θα βγάλει αντίδραση:

«Οι φίλαθλοι ήταν μαζί μας ενώ η εικόνα μας ήταν μη αποδεκτή. Η διαφορά που είχαμε έχει εξαφανιστεί. Το ότι φύγανε από το γήπεδο το κατανοώ, είναι θέμα απογοήτευσης. Από μας εξαρτάται να το γυρίσουμε. Εμείς φτιάξαμε αυτό το κλίμα. Εμείς μπορούμε να τους κρατήσουμε μαζί μας και θα κάνουμε τα πάντα. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα είναι μαζί μας μέχρι το τέλος».

Για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δέχθηκε γκολ σε όλα τα ντέρμπι πρώτος, αλλά σήμερα ήταν το μοναδικό που δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση:

«Σίγουρα ήταν πολύ σημαντικά τα χρονικά σημεία που δεχθήκαμε τα γκολ. Το πρώτο στο φινάλε του πρώτο μέρους και το δεύτερου στο ξεκίνημα του δευτέρου. Είναι λογικό οι παίκτες να απογοητεύονται και να επηρεάζεται η ψυχολογία τους. Είναι άνθρωποι κι έχουν συναισθήματα. Δεν ήμασταν καλοί σήμερα. Είχαμε μπροστά ένας παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσουμε για να διατηρήσουμε την διαφορά και δεν τα καταφέραμε. Είμαστε απογοητευμένοι από την εμφάνισή μας, όμως είναι στο χέρι μας να είμαστε δυνατοί και στις δύσκολες στιγμές. Έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι για το Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ και πρέπει να πάμε να παλέψουμε. Θεωρώ πως η εικόνα μας μετά τα γκολ που δεχθήκαμε ήταν αποτέλεσμα των χρονικών σημείων που τα δεχθήκαμε και όχι κάτι που θα πρέπει να μας ανησυχεί».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα