Ολυμπιακός, Χάμες Ροντρίγκες: Ένας γύρος πρωταθλήματος χορεύοντας cumbia (vid)

Ολυμπιακός, Χάμες Ροντρίγκες: Ένας γύρος πρωταθλήματος χορεύοντας cumbia (vid)

Νότης Χάλαρης
Ολυμπιακός, Χάμες Ροντρίγκες: Ένας γύρος πρωταθλήματος χορεύοντας cumbia (vid)

bet365

Ο Χάμες Ροντρίγκες ολοκλήρωσε έναν ολόκληρο γύρο από το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού και το Gazzetta αναλύει όσα έχει πετύχει σε αυτό το διάστημα.

Το παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής της Superleague δεν ήταν και το καλύτερο για τον Ολυμπιακό. Ήττα με ανατροπή από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη (2-1), απομάκρυνση προπονητή για δεύτερη φορά (Κάρλος Κορμπεράν) και εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Όμως για την ιστορία του ελληνικού συλλόγου συνέβη κάτι που γράφτηκε με «χρυσά» γράμματα και όχι άδικα.

Σε εκείνο το ματς έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με τα «ερυθρόλευκα» ο Χάμες Ροντρίγκες ο οποίος αποτέλεσε μία από τις μεγάλες... βόμβες του καλοκαιριού. Ο αστέρας της Κολομβίας που είχε κάνει επιτυχίες με τις φανέλες των Πόρτο, Μονακό, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Έβερτον και Αλ Ραγιάν, έδωσε την πρώτη του... παράσταση κόντρα στους «κίτρινους».

Με τη συμμετοχή στο βασικό σχήμα κόντρα στον ίδιο αντίπαλο για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός συμπλήρωσε έναν ολόκληρο γύρο στη Superleague, έχοντας παίξει τα 13 από τα 14 παιχνίδια σε αυτή τη διάρκεια.

Με την ασίστ στο τελευταίο ματς, όπου με υπέροχη σέντρα βρήκε το κεφάλι του Μασούρα, ο διεθνής αστέρας έφτασε τα τρία γκολ ενώ έχει μοιράσει ισάριθμες ασίστ, έχοντας ενεργό ρόλο στην εξέλιξη του Ολυμπιακού και το Gazzetta σας δίνει στο... πιάτο.

οσφπ

Ο παίκτης μπορεί να μετατρέψει «μισή φάση» σε γκολ

Ο απολογισμός του Χάμες σε 13 ματς είναι τρία γκολ και ισάριθμες ασίστ. Όμως το ζητούμενο είναι ο τρόπος που έχει καταφέρει να προσφέρει συνολικά έξι τέρματα στον Ολυμπιακό, μέσα από τον οποίο δείχνει πόσο σημαντική είναι η εμπειρία του.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά όμως... Κόντρα στον ΟΦΗ στην Κρήτη μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και στο 53' βρέθηκε απέναντι από τον Μανδά στο σημείο του πέναλτι. Ο Έλληνας πορτιέρε απέκρουσε την προσπάθειά του όμως πέντε λεπτά μετά, ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός έδωσε μία απίθανη ασίστ με «no look» στον Γκάρι Ροντρίγκες για να γίνει το 1-1 και εν τέλει να έρθει και η ανατροπή για το τελικό 2-1.

Την επόμενη αγωνιστική απέναντι στον ΠΑΟΚ, στο πρώτο ντέρμπι του διεθνή μεσοεπιθετικού, ο Κολομβιανός πέτυχε ένα εξαιρετικό τέρμα καθώς έπιασε την κεφαλιά από τη σέντρα του Ρέαμπτσιουκ και νίκησε τον Κοτάρσκι. Παρότι ισοφάρισε, ο Δικέφαλος έφυγε με τη νίκη από το Φάληρο (2-1), κάτι που δεν συνέβη και κόντρα στη Λαμία.

Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής μπορεί να δέχθηκε μία δύσκολη πάσα από τον Ινμπόμ αλλά με κεφαλιά κατάφερε να... κρεμάσει τον Σαράνοφ και να ανοίξει το σκορ για να έρθει στη συνέχεια η νίκη με 2-0. Ωστόσο, το τέρμα που επαληθεύει τον παραπάνω μεσότιτλο, είναι αυτό κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Στο 35ο λεπτό, ο Χάμες Ροντρίγκες βρίσκεται μακριά από την περιοχή του Παπαδόπουλου, συνεργάζεται με τον Ινμπόμ Χουάνγκ, στρώνει την μπάλα στο αριστερό του και με έναν... κεραυνό, την έστειλε «συστημένη» στα αντίπαλα δίχτυα, κάνοντας το 2-0. Στο ίδιο παιχνίδι, ο Χάμες δίνει και μία ασίστ, στο 68', όταν έκλεψε ο Μπιέλ, ο Κολομβιανός θα μπορούσε να πλασάρει τον αντίπαλο πορτιέρε αλλά με ψυχραιμία πάσαρε στον Μπακαμπού για το 3-0 (τελικό σκορ 5-0).

Γουστάρει το πάθος των οπαδών και φαίνεται!

Δεν είναι μυστικό ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι γνωστός στην Ευρώπη για το πάθος και την αγάπη που έχει για την ομάδα του. Ουκ ολίγοι ποδοσφαιριστές όταν έρχονται στην Ελλάδα μιλούν για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί και δεν είναι δύσκολο να συνδεθούν με αυτό το πάθος και τη δυναμική που βγαίνει προς τον σύλλογο.

Ο Χάμες Ροντρίγκες από την πρώτη στιγμή που βγήκε στην σουίτα του γηπέδου για να παρουσιαστεί αντιλήφθηκε που είχε έρθει. Κατάλαβε αμέσως ότι θα παίξει σε μία ομάδα που μπορεί να έχει Champions League στο μουσείο της αλλά έχει αυτή την... τρέλα που του αρέσει και που υπάρχει στην Κολομβία.

Σε κάθε του στιγμή στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Χάμες πανηγυρίζει με έντονο τρόπο. Το ζει. Κόντρα στον ΠΑΟΚ αλλά και στην ΑΕΚ (παρότι μετά ακυρώθηκε), τα τέρματα που πέτυχε τα πανηγύρισε με το ύφος του «γουστάρω αυτή τον χαμό». Ο κόσμος δεν τον έχει αγαπήσει μόνο επειδή έχει φέρει αλλαγή στον Ολυμπιακό αλλά και επειδή ζει το κάθε ματς με το ίδιο πάθος.

οσφπ

Η εμπειρία που άλλαξε όλο τον Ολυμπιακό

Τα χαρακτηριστικά που βγάζει στο χορτάρι ο Χάμες Ροντρίγκες είναι όσα περίμενε ο κόσμος του Ολυμπιακού. Ο Κολομβιανός αστέρας έχει αλλάξει όλο τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, καθώς δεν έχει μάθει τι σημαίνει... safe παιχνίδι και αυτό πηγάζει από την πλούσια καριέρα που έχει πετύχει. Ένας ποδοσφαιριστής που σκέφτεται και ενεργεί «έξω από το κουτί».

Η αντίληψη του χώρου που έχει είναι σπάνια στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, καθώς ξέρει ακριβώς τι κίνηση θέλει να κάνει προτού πάρει καν την μπάλα. Δεν φοβάται να παίξει κάθετο παιχνίδι, να βρει τον άμεσο τρόπο επίθεσης χωρίς να ρισκάρει την κατοχή ενώ ξέρει πότε πρέπει να ενεργοποιήσει το μαγικό του αριστερό πόδι. Αυτό φαίνεται και από τις προσπάθειες που έχει πάρει πάνω του αλλά και τα υπέροχα τέρματα που έχει πετύχει.

Ακόμα και αν η πίεσή του δεν είναι όπως του Ινμπόμ για παράδειγμα, ο Χάμες έχει έναν δικό του τρόπο να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή και να κάνει αυτόν τον συνδυασμό από μόνο του, μία πιθανή στιγμή για ευκαιρία ή γκολ. Σε 984 λεπτά συμμετοχής, έχει 137 πάσες συνολικά ενώ έχει κερδίσει 21 φάουλ.

Τα πάντα για το κίνητρο...

Τον Ιούλιο του 2014 και λίγες εβδομάδες μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας, ο Χάμες Ροντρίγκες ήταν το πρώτο όνομα της μεταγραφικής περιόδου χάρη στον τρόπο που αγωνίστηκε στη διοργάνωση με την Κολομβία. Η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε να... σπάσει τα ταμεία της και έβγαλε περίπου 75 εκατ. ευρώ για να κάνει δικό της τον διεθνή μεσοεπιθετικό.

Από τότε πέρασαν οκτώ χρόνια και η πορεία του 31χρονου ποδοσφαιριστή δεν ήταν αυτή που θα περίμεναν όλοι. Αν και ξεκίνησε καλά στη Μαδρίτη, η πορεία του άρχισε να παίρνει τον κάτω δρόμο, ο δανεισμός στην Μπάγερν Μονάχου δεν τον βοήθησε και η Έβερτον δεν έγινε ο τόπος της... αναγέννησης.

Έτσι το καλοκαίρι του καλοκαίρι του 2021 η Αλ Ραγιάν έβγαλε από τα ταμεία της οκτώ εκατ. ευρώ και ο διεθνής ποδοσφαιριστής πήρε τον δρόμο για το Κατάρ παρότι ήταν 30 ετών. Η επιστροφή του στην Ευρώπη ήταν αναγκαστική για τον ίδιο. Δεν ήθελε να... σβήσει τόσο εύκολα το άστρο του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και έτσι προσπάθησε με... νύχια και με δόντια να βρει μία ομάδα για την επανεκκίνηση.

Ο Μαρσέλο έδωσε το... νεύμα και ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη μεταγραφή για να φορέσει ο Χάμες τα «ερυθρόλευκα». Το κίνητρο που έχει ο ίδιος είναι τεράστιο και δεν είναι άλλο από το να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο ακόμα και να μην είναι σε αυτό της Ρεάλ Μαδρίτης. Θέλει όμως να δείξει πως μπορεί και αξίζει να παίξει ακόμα και αν υπήρξαν εμπόδια από το 2014 και μετά.

Από την πρώτη στιγμή η μεταγραφή του Χάμες στον Ολυμπιακό ήταν μία ιστορική στιγμή για την ομάδα αλλά και ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ίδιος ανταπέδωσε με τον πιο έντονο τρόπο τα όσα έχουν πει και γραφτεί για τον ίδιο, δείχνοντας την κλάση του στο χορτάρι.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα