Γήπεδο: done! Αγωνιστικό: done! Διάδοχη κατάσταση: loading...

Γήπεδο: done! Αγωνιστικό: done! Διάδοχη κατάσταση: loading...

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Γήπεδο: done! Αγωνιστικό: done! Διάδοχη κατάσταση: loading...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για όσα (τεράστια για το παρόν και το μέλλον της ΑΕΚ) πέτυχε ο Μελισσανίδης και τι ακολουθεί για το αύριο σε επίπεδο ιδιοκτησίας του club...

Στην ΑΕΚ είναι πλέον κάτι παραπάνω από πασιφανές ότι όλα έχουν πάρει το δρόμο τους και το παρόν και το μέλλον του club για τα επόμενα (αρκετά αλλά ας πούμε πέντε για να το δέσουμε με το νέο συμβόλαιο του προπονητή) χρόνια είναι εξασφαλισμένο σε απόλυτο βαθμό! Κάτι που πέτυχε το club χάρη στην επιμονή και την προσπάθεια του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος αμφισβητήθηκε έντονα, ελέω της κάκιστης αγωνιστικής κατάστασης του Δικέφαλου (άρα δικαιολογημένα σε έναν βαθμό), αλλά επιβεβαίωσε πως συνιστά άνθρωπο που δεν τον... γονατίζουν οι δυσκολίες και όταν έχει θέσει στόχους, ακόμη και αν δυσκολευτεί, φτάνει με μαθηματική ακρίβεια στην επίτευξή τους...

Θαρρώ πρόκειται για κάτι το αυταπόδεικτο (και) στην ΑΕΚ αλλά και στην προσωπική του ζωή και την επιτυχία του στις επιχειρήσεις του, από το πού ξεκίνησε στο πού έφτασε, δεν χρειάζεται να σημειώσει κανείς περισσότερα. Το 'χει πει και ο ίδιος και αποτελεί την αλήθεια: δεν τα βρήκε έτοιμα όσα έχει πλέον, τα δημιούργησε... Να είναι γερός να τα απολαμβάνει θα σημειώσω εγώ γιατί δεν με απασχολεί ιδιαίτερα (όπως και εσάς) όσα πετυχαίνει στη ζωή του και στο κομμάτι που δεν αφορά την Ένωση. Εμείς εστιάζουμε στα τρία γράμματα που άλλαξαν τη ζωή μας με το που τα γνωρίσαμε, μια για πάντα!

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατάφερε στο... φευγιό του 2022 έως και τον πρώτο μήνα του 2023 να εξασφαλίσει παντοιοτρόπως το παρόν και το μέλλον της ΑΕΚ στα πλέον κομβικά ζητήματα που αφορούν ένα ποδοσφαιρικό club. Αρχικά δημιούργησε το νέο της γήπεδο, το πιο όμορφο στην Ελλάδα και ένα από τα ωραιότερα στην Ευρώπη (και δεδομένα το καλύτερο στα Βαλκάνια του είδους του), το σπίτι της ομάδας ξανά στην πόλη της. Διότι γήπεδο θα έφτιαχνε... Αλλά το να πετύχαινε να το χτίσει στης Φιλαδέλφειας τα μέρη, εκεί που υπήρχε το προηγούμενο και χτυπάει όλα τα χρόνια η καρδιά της ΑΕΚ, προφανώς και ήταν το πλέον δύσκολο! Αντιμετώπισε δυσκολίες, βρήκε αντιδράσεις που δεν περίμεναν και οι εχθροί του, έχασε χρόνια (και χάσαμε ανθρώπους ανάμεσά μας), αλλά το έκανε γιατί το είχε υποσχεθεί!

Όμως δεν έκανε μόνο αυτό σε επίπεδο εγκαταστάσεων... Προ ετών είχαμε από τούτο το site αποκαλύψει την αγορά του προπονητικού κέντρου στα Σπάτα και τα σχέδια απογείωσής του με τη δημιουργία γηπέδου δεύτερου για την ΑΕΚ. Το άστεγο ποδοσφαιρικό club της Ελλάδας, εμείς που μας έκαναν ξανά πρόσφυγες, τώρα το 2023 έχουμε δυο γήπεδα: αυτό στης Φιλαδέλφειας τα μέρη και εκείνο στα Σπάτα που φέρει το όνομα του τεράστιου Στέλιου Σεραφείδη! Με αυτόν τον τρόπο εξασφάλισε και θωράκισε την Ένωση σε επίπεδο εγκαταστάσεων... Τώρα έμενε να την εξασφαλίσει και στο αγωνιστικό κομμάτι που ήταν και μεγάλη πληγή και πόνος μια ολόκληρη τριετία!

Εξασφάλισε την ΑΕΚ και στο αγωνιστικό...

almeida

Εννοείται όπως ο ίδιος μας είχε πει στα Σπάτα, όλη αυτή η αποτυχία σε αγωνιστικό επίπεδο, τον γονάτιζε και δεν τον βοηθούσε να χαρεί όσα δημιουργούσε. Διότι όπως ακριβώς έλεγε «εγώ τρώω όλο το σκατό»! Και έτσι ήταν, και σωστά γινόταν, και δεν άλλαζε το έργο. Θαρρείς και η μοίρα, η θεά Τύχη, ή ο ίδιος ο Θεός, ήθελε να μας στερήσεις τις χαρές για να μας τις δώσει μαζεμένες, διότι όσα ζούμε από τον Φθινόπωρο του 2022 έως σήμερα (αρχές 2023) δεν έχουν προηγούμενο και δεν θα βρουν επόμενο! Φάνηκε όμως από το καλοκαίρι και τις κινήσεις που έκανε η ΑΕΚ για να ενισχυθεί ότι πλέον αλλάζουν τα δεδομένα και στο αγωνιστικό. Το... φώναζε η αύξηση του μπάτζετ, οι επιλογές παικτών και το γεγονός ότι ο προπονητής είχε έρθει προτού φύγει η προηγούμενη αγωνιστική χρονιά.

Βάδισε συγκεκριμένα και με πλάνο πλέον η ομάδα. Θα μπορούσε να μην της είχε βγει ο Ματίας Αλμέιδα βέβαια και να... τρέχαμε για κόουτς και πάλι, αλλά είπαμε, φαίνεται η μοίρα τα ήθελε έτσι, που ήταν η ώρα να βρεθεί και ο εκλεκτός για τον πάγκο. Κι αφού τον βρήκαμε σιγά να μην τον χάσουμε θα σκέφτηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης που έτσι έκλεισε (καιρό πριν τις υπογραφές, κανά μήνα νωρίτερα) το deal επέκτασης της συνεργασίας με τον Αργεντινό τεχνικό έως το 2028. Ήταν πασιφανές ότι αυτόν και αυτό έψαχνε ο Μελισσανίδης και το κλείδωσε γιατί έχει την εξυπνάδα να καταλάβει ότι με αυτό το deal εξασφαλίζει και το αγωνιστικό της ΑΕΚ για τα επόμενα χρόνια.

Δεν γνωρίζει κανείς και δεν μπορεί να το υποστηρίξει κάποιος με βεβαιότητα, ότι θα 'ρθουν τίτλοι, επιτυχίες και βραδιές ιστορικές, προφανώς και αυτός είναι ο στόχος από φέτος κιόλας, όμως δεδομένα κλείδωσε με την επέκταση συνεργασίας με τον Αλμέιδα ότι η ΑΕΚ θα συνεχίσει με σωστές αρχές στα Σπάτα, με συγκεκριμένο αγωνιστικό πρότζεκτ, με αρχή, μέση και τέλος! Κοινώς εξασφαλίστηκε και το αγωνιστικό για το club. Πλέον ο Δημήτρης Μελισσανίδης -βασικά όχι τώρα μόνο, αλλά από καιρό και εφόσον τα τακτοποίησε όλα- εστιάζει στην εξασφάλιση και του διοικητικού κομματιού, προετοιμαζεί και δουλεύει τη διάδοχη κατάσταση...

Το έχει πει ξεκάθαρα εδώ και τρία με τέσσερα χρόνια, μας το επανέλαβε προ μηνών στο γεύμα που μας παρέθεσε στο νέο μας γήπεδο, πόσο ακόμη θα τρέχει την ΑΕΚ; Πόσα χρόνια ακόμη θα μπορεί; Τίποτα δεν λέει τυχαία και σύμφωνα με το ρεπορτάζ μια χαρά προκύπτει ότι δουλεύει και έχει προχωρήσει την κατάσταση... Όχι βιαστικά και τσαπατσούλικα! Δεν πρόκειται να το κάνει αυτό. Σωστά, με το χρόνο πάντα σύμμαχο, την ΑΕΚ απογειωμένη παντοιοτρόπως και με ένα μέλλον εξασφαλισμένο σε όλα τα επίπεδα. Ο Μελισσανίδης που πέρασε στην αθανασία όταν ολοκλήρωσε το... θαύμα της Νέας Φιλαδέλφειας δουλεύει ήδη για να εξασφαλίσει και την επόμενη μέρα στο διοικητικό και είναι κοντά στο να το πετύχει και αυτό!

Συνιστά σα πρόσωπο ένα από τα πλέον ευτυχισμένα για το 2022 και το 2023 ταυτόχρονα και το δικαιούται όπως και οι ΑΕΚτζήδες να είναι επιτέλους και πάλι για πολύ καιρό χαρούμενοι και υπερήφανοι για την αγαπημένη τους ομάδα...

epeisodia

Υγ: Ήταν αναμενόμενο ότι θα ενώσουν τις δυνάμεις και τα Μέσα τους απέναντι στην ΑΕΚ. Θέμα χρόνου ήταν αλλά είμαστε συνηθισμένοι διαχρονικά στο έργο αυτό... Αυτό που έγινε χθες και σήμερα σε site, ιδιοκτησίας των αφεντικών του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, αλλά και από λίγους του πρασίνου ρεπορτάζ, δεν έχει προηγούμενο! Όλοι μαζί να αναδείξουν ότι δεν τιμωρήθηκε η έδρα, διότι αυτός ήταν ο σκοπός τους και ο στόχος τους, αν και γνώριζαν ότι με όσα έχουν προηγηθεί θα ήταν σκάνδαλο η τιμωρία της ΑΕΚ. Πώς να γίνει αυτό όταν έχουν προηγηθεί μπάχαλα... Βαγδάτης σε τελικό Κυπέλλου δίχως να τιμωρηθεί κάνεις από ΠΑΟ και ΠΑΟΚ; Όταν είχαμε ντου οπαδών σε αγωνιστικό χώρο και ξύλο για να πάρουν πανί αντίπαλης ομάδας και δεν προκύπτει τιμωρία του Ολυμπιακού; Ο οποίος σε κάθε εντός έδρας μας έχει κροτίδες και καπνογόνα όπως και οι άλλοι δύο αλλά την ΑΕΚ ήθελαν να τιμωρηθούν. Έχω ξαναγράψει τα αίσχη που έχουν γίνει φέτος, όπως και στο Παναθηναϊκός - ΟΦΗ και δεν τιμωρήθηκε κανείς. Ακόμη και στην Λιβαδειά που σωστά φωνάζουν για την χρήση χημικών στον Παναθηναϊκό, υπάρχει έκθεση αστυνομίας που κάνει αναφορά σε ομάδα πάνω από 100 ατόμων που επιτέθηκαν σε αυτούς με σκοπό πριν και στο ημίχρονο. Αλλά το πέρασαν όλα τα Μέσα, φιλικά και δήθεν αντίπαλα, σα να μην έγινε τίποτα απολύτως και απλά κάποιος πέταξε χημικά. Επαναλαμβάνω απαράδεκτη η αστυνομία αλλά μόνο όπου μας βολεύει;;; Δεν ξανάγινε πάντως τα Μέσα των αφεντικών, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ ντε που βιάζουν (όχι δεν αντέχουν απλά) την αλήθεια, να γράφουν και τα ίδια με διαφορετικές λέξεις... Όλους τους ενώσαμε εναντίον μας, ας είναι, έτσι ήταν από πάντα!

@Photo credits: Χρήστος Ζωίδης

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...