Βόλος - Ολυμπιακός 0-4: Πάρτι με τεσσάρα κι ανεβαίνει... (vids)

Νότης Χάλαρης

bet365

Παίζοντας κυριαρχικά στο πρώτο ημίχρονο μπροστά σε 15.000 οπαδούς του, ο Ολυμπιακός «διέλυσε» το Βόλο με 4-0 στο Πανθεσσαλικό και συνέχισε την ανοδική πορεία του. ΒΟΛΟΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Νότης Χάλαρης

Έχοντας στο πλευρό του σχεδόν 15 χιλιάδες οπαδούς του, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε ένα εύκολο αλλά σημαντικό διπλό στο Πανθεσσαλικό κόντρα στον Βόλο, επικρατώντας με 4-0 στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Superleague.

Έτσι έπαιξαν

Ο Κώστας Μπράτσος έδωσε την ευκαιρία στους Τσιρίνο και Γκάγκι την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους με τον Βόλο. Ο Κλέιμαν ήταν κάτω από τα δοκάρια με τους Άλχο, Πίρινεν, Εσκοβάλ και Λούνα στην άμυνα. Ο Μπαριέντος μοιράστηκε τη μεσαία γραμμή με τον Μεταξά ενώ ως εξτρέμ ήταν ο Τσίρινο με τον Ντέλετιτς. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Κουτσιάς και πίσω του ο Γκάγκι.

Από την άλλη ο Μίτσελ δεν άλλαξε τη συνταγή που επέλεξε κόντρα στον Ιωνικό. Ο Πασχαλάκης στο τέρμα, οι Ρέαμπτσιουκ, Ντόι, Σωκράτης και Ροντινέι στην άμυνα ενώ οι Χουάνγκ και Εμβιλά ήταν στη μεσαία γραμμή. Στα «φτερά» κινήθηκαν οι Μπιέλ και Φορτούνης ενώ ο Χάμες ήταν πίσω από τον Μπακαμπού.

Βάσεις νίκης από το πρώτο ημίωρο!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά στο παιχνίδι και είχε την πρώτη ευκαιρία με τον Μπιέλ να πατάει περιοχή αλλά το σουτ του να σταματάει στον Κλείμαν μόλις στο 1ο λεπτό. Η πίεση των φιλοξενούμενων απέδωσε καρπούς καθώς ο Φορτούνης πάτησε στην αντίπαλη περιοχή, έκανε το γύρισμα και ο Άλχο στην προσπάθεια να απομακρύνει την μπάλα, εκείνη βρήκε στο χέρι του και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Μπιέλ ανέλαβε την εκτέλεση και με ωραίο πλασέ, έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό στο 8'.

Ο Βόλος απάντησε με την πρώτη του τελική προσπάθεια καθώς ο Δημήτρης Μεταξάς βρέθηκε στα όρια της περιοχής αλλά το πλασέ του πέρασε πάνω από την εστία του Πασχαλάκη. Όλα αυτά με την συμπλήρωση του πρώτου 15λεπτου. Στο 21ο λεπτό, μετά από ακόμα μία ωραία ενέργεια και σέντρα του Φορτούνη, ο Χάμες Ροντρίγκες έπιασε την κεφαλιά αλλά αυτή κατέληξε στην αγκαλιά του Κλέιμαν, με τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν την πίεση τους.

Δύο λεπτά μετά όμως, ο Ολυμπιακός έφτασε και σε δεύτερο γκολ και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Ινμπόμ Χουάνγκ έκλεψε την μπάλα κοντά στην περιοχή του Βόλου, την έφερε στο αριστερό και τρομερό σουτ νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρε για το 2-0 των «ερυθρολεύκων».

Στα αποδυτήρια με το «διπλό» στην… τσέπη

Στο 31’ ήρθε η σειρά του Χάμες Ροντρίγκες να βρει κενό χώρο και να δοκιμάσει το αριστερό του αλλά ο Κλέιμαν ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε σταθερά το σουτ. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να απειλεί την αντίπαλη εστία, με τον Μπιέλ να πατάει περιοχή και το πλασέ του να σταματάει και πάλι στον τερματοφύλακα του Βόλου.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός βρήκε και τρίτο τέρμα, χάρη στην εύστοχη κεφαλιά του Μπακαμπού. Ο Ρέαμπτσιουκ υποδέχθηκε την μπάλα, ανέβηκε στην αριστερή πλευρά, έκανε τη σέντρα συστημένη στον έμπειρο φορ και εκείνος με ωραία κεφαλιά έγραψε το 3-0 για το σύνολο του Μίτσελ.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Μπαριέντος να δοκιμάζει ένα αρκετά καλό σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πήγε άουτ. Κάπως έτσι έκλεισε το πρώτο 45λεπτο στο παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να είναι μπροστά στο σκορ με 3-0 κόντρα στον Βόλο.

Στο δεύτερο μέρος ο Βόλος μπήκε δυναμικά, με τον Ντέλετιτς να έχει μία σημαντική ευκαιρία στο 47’, όταν έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πήγε πάνω από τα δοκάρια του Πασχαλάκη καθώς κόντραρε στον Εμβιλά. Στη συνέχεια της φάσης, ο Πίρινεν δοκίμασε ένα γυριστό σουτ αλλά ο Έλληνας πορτιέρε μπλόκαρε σταθερά.

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε λίγα δευτερόλεπτα μετά, όταν ο Χάμες έδωσε κάθετα στον Μπακαμπού αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Κλέιμαν. Στο 53’ ο Βόλος απείλησε ξανά αυτή τη φορά με τον Γκάγκι να βρίσκει χώρο απέναντι στον Πασχαλάκη αλλά το πλασέ του πέρασε ψηλά άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον διεθνή τερματοφύλακα.

Δεν έλειψε από το… πάρτι ο Ελ Αραμπί

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Μπιέλ δεν γύρισε σωστά την μπάλα στον Πασχαλάκη, ο Κούτσιας πρόλαβε την μπάλα, πλάσαρε τον έμπειρο τερματοφύλακα, εκείνος δεν μπόρεσε να εμποδίσει το σουτ αλλά ο Ντόι έσωσε πάνω στη γραμμή. Η μεγαλύτερη φάση του Ολυμπιακού ήρθε στο 60ο λεπτό, όταν ο Ροντινέι πάτησε στην αντίπαλη περιοχή, εξαπέλυσε έναν κεραυνό αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κλέιμαν.

Στο 66’ ο Μεσκίδα είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο λίγα δευτερόλεπτα πριν και είχε μία σημαντική ευκαιρία για να μειώσει, όμως το σουτ του πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Πασχαλάκη. Δύο λεπτά ήρθε η σειρά του Ολυμπιακού να χάσει τη δική του καλή στιγμή, με τον Μπιέλ να παίρνει από τον Μπακαμπού αλλά το πλασέ του να καταλήγει στην αγκαλιά του Κλέιμαν.

Τελικά ο Ολυμπιακός έφτασε και σε τέταρτο γκολ. Στο 75’ ο Μαρσέλο έδωσε στον Μπιέλ, εκείνος βρήκε τον Ελ Αραμπί ο οποίος από κοντά δεν γινόταν να αστοχήσει για το 4-0. Μέχρι το φινάλε του αγώνα δεν άλλαξε τίποτα με τον Ολυμπιακό να έχει τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού αλλά χωρίς να βρει άλλο τέρμα, παίρνοντας μία πολύ σημαντική νίκη στο Πανθεσσαλικό.

MVP: Δεν είναι άλλος από τον Ινμπόμ Χουάνγκ. Ο διεθνής χαφ έκανε για ακόμα μία φορά ένα γεμάτο παιχνίδι, αποτελώντας τον κινητήριο μοχλό της μεσαίας γραμμής, βάζοντας ένα εξαιρετικό τέρμα και ανοίγοντας συνεχώς την αντίπαλη άμυνα.

Στο ύψος του: Όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού βρέθηκαν σε εξαιρετική μέρα. Ωστόσο τόσο ο Φορτούνης όσο και ο Μπακαμπού ήταν ένα κλικ πιο πάνω. Ο πρώτος κέρδισε το πέναλτι και ήταν μόνιμος κίνδυνος προς την αντίπαλη εστία ενώ ο δεύτερος βρήκε για ακόμα ένα παιχνίδι δίχτυα και έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 3-0.

Αδύναμος κρίκος: Ο Άλχο δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να περιορίσει τους παίκτες του Ολυμπιακού από την πλευρά, από όπου προέρχονται και τα τρία γκολ του πρώτου ημιχρόνου. Είναι ο παίκτης που κάνει το πέναλτι για το 1-0 αλλά και εκείνος που χάνει τον Ρέαμπτσιουκ για να κάνει τη σέντρα στον Μπακαμπού για το 3-0.

Η γκάφα: Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, το πέναλτι στο 8ο λεπτό αλλά και η εύστοχη εκτέλεση από τον Μπιέλ ήταν που έκαναν τον Βόλο να ανοιχτεί και τον Ολυμπιακό να αποβάλλει το άγχος.


Το στραγάλι: Ήσυχο βράδυ για τον Τάσο Παπαπέτρου ο οποίος απέφυγε τα λάθη. Ορθώς έδειξε την άσπρη βούλα στο χέρι του Άλχο στο 8’.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Ολυμπιακός πέτυχε την τρίτη του σερί νίκη στο πρωτάθλημα και έφυγε από μία δύσκολη έδρα όπως αυτή του Βόλου με το τρίποντο (3-0). Από την άλλη η ομάδα της Θεσσαλίας δεν έχει ξεκινήσει καλά τον δεύτερο γύρο και φαίνεται πως δεν θα είναι εύκολη η παραμονή της στις θέσεις που οδηγούν στα play off.

Βόλος: Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ (86’ Σιέλης), Πίρινεν, Λούνα, Μπαριέντος, Μεταξάς, Γκάγι (79’ Ουές), Ντέλετιτς (86’ Καρτάλης), Τσιρίνος (64’ Μεσκίδα) και Κούτσιας.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ (66’ Μαρσέλο), Εμβιλά (78’ Κασάμι), Ινμπόμ Χουάνγκ, Φορτούνης (72’ Μασούρας), Χάμες (66’ Σαμασέσκου), Μπιέλ και Μπακαμπού (72’ Ελ Αραμπί).

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα