Οι βαθμοί έχουν μεγαλύτερη αξία από το γόητρο

Οι βαθμοί έχουν μεγαλύτερη αξία από το γόητρο

Οι βαθμοί έχουν μεγαλύτερη αξία από το γόητρο

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος προσεγγίζει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης προτάσσοντας την ανάγκη εξασφάλισης βαθμών και εξηγεί γιατί δεν είναι ρίσκο η πιθανή συμμετοχή του Βλάντιμιρ Νταρίντα.

Ένα από τα στοιχεία που χαρακτήρισαν τον Άρη της περασμένης διετίας ήταν η ικανότητα διαχείρισης αγώνων σαν τον αυριανό (4/1, 20:00) στην Τούμπα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όχι απλά νίκησε τον ΠΑΟΚ στα τρία από τα τελευταία πέντε παιχνίδια (με δύο διπλά στην Τούμπα) αλλά κράτησε ανέπαφη και την εστία του δίχως μάλιστα να δεχθεί ιδιαίτερη πίεση γιατί αποδιοργάνωσε όλες τις γραμμές του. Απέναντι στην ΑΕΚ, νίκησε στα δύο από τα τέσσερα παιχνίδια στην Αθήνα και μια φορά απέσπασε ισοπαλία. Με τον Παναθηναϊκό, επικράτησε και στα δύο παιχνίδια στη Λεωφόρο τη σεζόν 202021 και ηττήθηκε σε ισάριθμους αγώνες την περασμένη σεζόν.

Το χαμηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας του μακριά από το «Κλ. Βικελίδης» είναι το στοιχείο που πληρώνει στη φετινή χρονιά με πιο πρόσφατο παράδειγμα την ισοπαλία στη Λιβαδειά. Με εξαίρεση το ματς στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, ο Άρης δεν εισέπραξε αυτά που θα μπορούσε να είχε πάρει στα περισσότερα παιχνίδια. Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι η περιορισμένη βαθμολογική συγκομιδή.

Ο Πάρντιου

Ενόψει του ντέρμπι της Τούμπας, δεν έχει να αποδείξει τίποτε και σε κανέναν. Έχει ανάγκη όμως τους βαθμούς, να ξεκινήσει τη δική του αντεπίθεση με σκοπό την επιστροφή στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας. Για τους οπαδούς των δύο ομάδων κυριαρχεί το γόητρο, η καζούρα, τα πειράγματα που συνηθίζει η δική μου γενιά τα οποία ανέκαθεν αποτελούσαν το αλατοπίπερο αυτών των αγώνων. Για την ομάδα του Άλαν Πάρντιου όμως υπάρχουν μόνο οι βαθμοί. Είναι αυτό που αυτή θα κερδίσει, αυτό που θα στερήσει σ’ έναν εκ των αντιπάλων της και τα όσα θα της προκαλέσεις.

Δεν είναι ρίσκο το ντεμπούτο του Νταρίντα

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Βλάντιμιρ Νταρίντα θα πάρει τη θέση του δίπλα στον Πίτερ Ετέμπο. Είναι το δίδυμο των αμυντικών χαφ στο οποίο είχε αναφερθεί ο Άλαν Πάρντιου σ’ εκείνη την πρώτη συνάντηση του με τους ρεπόρτερ του Άρη. Τότε ο Βρετανός έχρισε το 4-2-3-1 ως αγαπημένο του σύστημα, είχε σταθεί όμως και στην απουσία καθαρόαιμου αμυντικού χαφ λόγω της απουσίας του Σέικ Ντουκουρέ καθώς από τότε δεν πίστευε ιδιαίτερα στο σενάριο θεαματικής αλλαγής του Πάπε Σέικ Ντιόπ.

Ερχόμενος στη Θεσσαλονίκη κι έπειτα από 3-4 προπονήσεις, ο Τσέχος μέσος προκάλεσε χαμόγελα ευτυχίας. Η εικόνα του στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου συνδυάστηκε με τα αποτελέσματα των ιατρικών και εργομετρικών εξετάσεων και υποδήλωσαν τον βαθμό ετοιμότητάς του. Προφανώς δεν έχει προλάβει να αποκτήσει χημεία με τον Ετέμπο, αλλά η αγωνιστική ανάγκη δεν μπορεί να περιμένει. Ο Άρης προχώρησε σε σημαντική οικονομική επένδυση με την προσθήκη του 32χρονου για παιχνίδια σαν αυτό της Τούμπας. Τις μικρομεσαίες δυνάμεις της Superleague μπορεί να τις κερδίσει και δίχως τον Τσέχο.

Ο Νταρίντα

Ο Νταρίντα θα είναι από τους παράγοντες του ντέρμπι γιατί η ομάδα του έχει ανάγκη των δικών του τρεξιμάτων, της αμυντικής κάλυψης αλλά και της γρήγορης αντίδρασης στην transition επίθεση. Το τελευταίο είναι από τα στοιχεία που δεν διακρίνουν τον Ετέμπο. Γι’ αυτόν τον λόγο, προσωπική εκτίμηση, η πιθανή συμμετοχή του στο ντέρμπι δεν στοιχειοθετεί ρίσκο. Ίσα-ίσα που δίνει την πολυτέλεια της επιλογής – για τη θέση του επιτελικού μέσου – στον Άλαν Πάρντιου μεταξύ των Ματέο Γκαρσία, Μάνου Γκαρθία. Αυτή η επιλογή θα γίνει αναλόγως του προσώπου που θα επιλεγεί για το αριστερό άκρο της επίθεσης καθώς το σενάριο να είναι έτοιμος ο Λούις Πάλμα (μου) φαίνεται απίθανο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.