Ολυμπιακός με Σάντος: Όταν κλείδωσαν τον Ρωσίδη στο νοσοκομείο επειδή ήθελε να παίξει με ράμματα εναντίον του Πελέ!

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός με Σάντος: Όταν κλείδωσαν τον Ρωσίδη στο νοσοκομείο επειδή ήθελε να παίξει με ράμματα εναντίον του Πελέ!

bet365

Το ματς του Ολυμπιακού με τη Σάντος του Πελέ είχε δύο πολύ μεγάλους απόντες που είχαν δύο διαφορετικές ιστορίες. Του Ηλία Ρωσίδη και του Ηλία Υφαντή.

Ήταν το 1961 όταν ο Ολυμπιακός είχε πετύχει τη μεγάλη νίκη με τη Σάντος του Πελέ, με τη βραζιλιάνικη ομάδα να έχει παίξει και με Παναθηναϊκό αλλά και με ΑΕΚ. Σε αυτόν τον αγώνα για τον Ολυμπιακό υπήρξαν δύο μεγάλοι απόντες.

Ο ένας ήταν ο Ηλίας Ρωσίδης. Είχε δεχθεί κουτουλιά στο κεφάλι του από τον Θανάση Σαραβάκο, πατέρα του Δημήτρη, στο ματς του Κυπέλλου με τον Πανιώνιο λίγες ημέρες πριν. Έκανε δέκα ράμματα και έπρεπε να μείνει στο νοσοκομείο. Ο μύθος θέλει τους νοσοκόμους να κλειδώνουν τον Ρωσίδη διότι ήθελε πάση θυσία να βρεθεί στο γήπεδο για να παίξει με τη Σάντος του Πελέ.

Ο γιος του Ρωσίδη μιλώντας για το θέμα αυτό στο «ΦΩΣ» είχε πει πως «ο πατέρας μου έπαιξε μόνο στον Ολυμπιακό και μόνο τον Ολυμπιακό αγάπησε. Η στεναχώρια του ήταν ότι δεν μπόρεσε να παίξει στο ματς με τη Σάντος και απέναντι στον Πελέ. Του είχε στοιχίσει αυτό και μας το έλεγε.

Είχε ένα σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, στο Κύπελλο, με αντίπαλο τον Πανιώνιο. Είχε μεγάλο σχίσιμο στο φρύδι, έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο. Ήθελε να παίξει όμως και μετά βίας τον κράτησαν οι γιατροί».

Δεύτερος μεγάλος απών ήταν ο Ηλίας Υφαντής. Περίπου δύο μήνες πριν είχε σπάσει το πόδι του σε σύγκρουση με τον Τσεργκόφ - που είχε στιγματιστεί γι' αυτό το συμβάν - και είχε τεθεί εκτός. Η μοιραία στιγμή για τον Υφαντή ήταν το απόγευμα της 26ης Μαρτίου 1961. Στο 55' του αγώνα με τον Εθνικό στο Καραϊσκάκη (2-0), ο Τσερεγκόφ των «Κυανόλευκων» του έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα και βρέθηκε στο έδαφος σφαδάζοντας από τον πόνο. Τότε ο αγωνιστικός χώρος του «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν σκληρός και δεν είχε καμία σχέση με το σήμερα. Ένας τραυματισμός που θα τον οδηγούσε στον πρόωρο τερματισμό της καριέρας του...

Από τους παίκτες που αγωνίστηκαν με τον Ολυμπιακό τότε ο Καμπόλης αντικατέστησε τον Ρωσίδη έχοντας ως αντίπαλο τον περίφημο Πελέ. Εκείνος και οι Ποσειδώνας και Φίλιππος Τσιαντάκης από εκείνη την ομάδα πήγαν μετά στις ΗΠΑ για να αγωνιστούν.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα