Πελέ: Όταν δίδασκε στους κορυφαίους πώς παίζεται το ποδόσφαιρο! (vid)

Newsroom
Πελέ: Όταν δίδασκε στους κορυφαίους πώς παίζεται το ποδόσφαιρο! (vid)

bet365

Το Gazzetta παρουσιάζει περίφημα γκολ και κινήσεις από αστέρες της μπάλας που χαράχθηκαν στην ιστορία, τα οποία ωστόσο πρώτος είχε φροντίσει να... ζωγραφίσει στο γήπεδο ο μυθικός Πελέ!

Στο ποδόσφαιρο έχουμε απολαύσει αμέτρητες στιγμές μαγείας. Ντρίμπλες, φαντασία, εντυπωσιακά γκολ, όλα συμβάλλουν σαν μια κατάθεση ψυχής και θαυμασμού προς το περίφημο jogo bonito, το οποίο ανέκαθεν πρέσβευε τις αρχές του όμορφου και ποιοτικού παιχνιδιού.

Συχνά μάλιστα τείνουμε να συνδέουμε αυτές τις κινήσεις ατόφιας μαγείας με τα ονόματα που κατάφεραν να τις «γεννήσουν» εντός του αγωνιστικού χώρου. Ποιος άλλωστε δεν φέρνει στο μυαλό του τον Λιονέλ Μέσι κάθε φορά που βλέπει ένα ασταμάτητο σλάλομ ή τον Ζινεντίν Ζιντάν σε κάθε ντρίμπλα «ρουλέτα»;

Όσο αδύνατο και πρωτότυπο ωστόσο κι αν φαντάζει ένα γκολ ή μια εντυπωσιακή κίνηση, η «παρθενογένεσή» τους φαίνεται πως στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ποτέ λόγω... Πελέ.

Για κάθε φανταστικό τελείωμα ή μια ασύλληπτη ενέργεια άλλωστε που έχουμε θαυμάσει ανά τα χρόνια από τους μεγαλύτερος αστέρες της μπάλας, ο Βραζιλιάνος μύθος σαν να τα είχε σκαρφιστεί δεκαετίες πριν!

Και η καλύτερη απόδειξη γι΄ αυτό είναι το βίντεο που ακολουθεί...

Πελέ για πάντα: Διαβάστε όλα τα θέματα

 

Τελευταία Νέα