Wyscout analysis: To ρεκόρ αστοχίας, η έλλειψη συγκέντρωσης και η ματσάρα του Μπερνάρντ

Wyscout analysis: To ρεκόρ αστοχίας, η έλλειψη συγκέντρωσης και η ματσάρα του Μπερνάρντ

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Wyscout analysis: To ρεκόρ αστοχίας, η έλλειψη συγκέντρωσης και η ματσάρα του Μπερνάρντ

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου με την βοήθεια του Wyscout φωτίζει κάποιες παραμέτρους από την πρώτη σημαντική απώλεια του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα.

Προσπαθώντας να μην χάσουμε τα όχι και πολλά μαλλιά που μας έχουν απομείνει από όσα διαβάζουμε δεξιά και αριστερά στα social media, σε τούτο το σημείωμα με την βοήθεια του Wyscout θα ρίξουμε φως σε κάποιες σημαντικές παραμέτρους της γκέλας του Παναθηναϊκού στη Νίκαια. Της πρώτης απώλειας βαθμών της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Της πρώτης. Μετά από 14 αγωνιστικές. Της πρώτης, στο ξεκίνημα του δευτέρου γύρου.

Το επαναλαμβάνουμε μήπως κάποιοι το καταλάβουν, διότι είναι απίθανο, απίστευτο και συνάμα απόλυτα εξοργιστικό και άμπαλο να υπάρχει συμπεριφορά καταστροφολογίας για αυτή την ομάδα, η οποία έχει πάρει 38 βαθμούς από τους 42 που έχει διεκδικήσει μέχρι στιγμής. Είναι άλλο πράγμα η κριτική, άλλο η ανησυχία, άλλο το ''χρειάζονται άμεσα 2-3 μεταγραφές'' και άλλο ο μηδενισμός.

Η χειρότερη επίδοση αποτελεσματικότητας μακριά από τη Λεωφόρο

Στα στοιχεία της ανάλυσης της απόδοσης του Παναθηναϊκού στη Νίκαια, συναντἀμε τα xGoals στο 2.29, στοιχείο που δείχνει την πολύ καλή εικόνα του Τριφυλλιού στη δημιουργία. Με αυτές τις ευκαιρίες, όμως, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς σκόραρε μόλις ένα γκολ και πλήρωσε πολύ ακριβά την αστοχία της. Αυτή η επίδοση, δηλαδή το να έχει πετύχει 1.29 λιγότερα γκολ από αυτά που θα ''έπρεπε'', αποτελεί την χειρότερη στη φετινή αγωνιστική περίοδο μακριά από την Λεωφόρο.

φφφ

Σε κανένα άλλο εκτός έδρας ματς οι ''πράσινοι'' δεν σπατάλησαν τόσες μεγάλες ευκαιρίες και στη πρώτη κακή ημέρα, ο Άοσμαν έδωσε ένα πολύ καλό μάθημα στους πρωτοπόρους του βαθμολογικού πίνακα.

Τσέριν και Σπόραρ δεν έκαναν το αυτονόητο

Στην ανάλυση αυτών των φάσεων, πέρα από την τρομερή ευκαιρία του Παλάσιος (0.56xGoals) οι παίκτες του Παναθηναϊκού αν έκαναν το απλό, το αυτονόητο, θα είχε έρθει το 2-0 και η σεμνή τελετή θα είχε λάβει τέλος από νωρίς. Είτε λόγω έλλειψη συγκέντρωσης, είτε εξαιτίας έλλειψης ομαδικότητας σε αυτές τις στιγμές, τόσο ο Άνταμ Τσέριν όσο και ο Άντρατζ Σπόραρ προτίμησαν να επιχειρήσουν να γράψουν το όνομα τους στον πίνακα των σκόρερς αντί να ''σιγουρέψουν'' τις φάσεις.

φφφ

Ο Τσέριν έχει δίπλα του, τον Ιωαννίδη και ο Σπόραρ τον Παλάσιος. Κανείς εκ των δύο Σλοβένων δεν πάσαραν δίπλα τους, με ξεκάθαρες γραμμές πάσας ελεύθερες, εκεί όπου οι συμπαίκτες τους σε κενό τέρμα θα έστελναν την μπάλα στο πλεκτό. Ένα πολύ καλό μάθημα για την συνέχεια της χρονιάς.

γγγ

Ο καλύτερος Μπερνάρντ

Αν υπάρχει ένα και μόνο κέρδος από αυτό το παιχνίδι, είναι η ματσάρα του Μπερνάρντ. Ο Βραζιλιάνος ήταν καταπληκτικός και τα έκανε όλα στον αγωνιστικό χώρο. Άνοιξε το σκορ με το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα και έπειτα δημιούργησε τρεις καθαρές ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του. Στον Παλάσιος, τον Τσέριν και τον Σπόραρ.

φφφ

Όταν ο δείκτης των xAssists του ''Μπένι'' στο φινάλε του ματς δείχνει το 1, καταλαβαίνει κανείς το πόσο σημαντικές και σπουδαίες ήταν αυτές οι τρεις πάσες προς τους συμπαίκτες του. Κανείς, όμως, δεν έκανε τη δουλειά σωστά, όπως την έκανε εκείνος.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.