Ολυμπιακός: Βίοι αντίθετοι για Φορτούνη και Μανωλά μέσα στο 2022

Ολυμπιακός: Βίοι αντίθετοι για Φορτούνη και Μανωλά μέσα στο 2022

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Βίοι αντίθετοι για Φορτούνη και Μανωλά μέσα στο 2022

bet365

Οι δύο Έλληνες διεθνείς αλλιώς ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2022 και αλλιώς τα έφερε η πορεία τους στη συνέχεια σε σχέση με τον Ολυμπιακό.

Το ημερολόγιο έδειχνε 20 Οκτωβρίου του 2022. Ο Κώστας Φορτούνης δεν είχε καν παίξει ακόμα στη φετινή περίοδο με την ομάδα του Ολυμπιακού παρότι είχε ανανεώσει με την ομάδα έως το 2024. Αυτό θα συνέβαινε λίγο αργότερα. Την ίδια χρονική περίοδο ο άλλοτε πια συμπαίκτης του Κώστας Μανωλάς αγωνιζόταν με τη φανέλα της Σάρζα. Δύο πορείες κάπως αντίθετες. Διαφορετικές. Για τους δύο Έλληνες του Ολυμπιακού μέσα στο 2022.

Αλλιώς τα περίμενε ο Μανωλάς, αλλιώς του ήρθαν και τον Σεπτέμβριο πήγε στη Σάρζα

Ήταν 22 Σεπτεμβρίου όταν ο 31χρονος στόπερ θα επέλεγε να συνεχίσει την καριέρα του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σάρζα. Ο διεθνής σέντερ μπακ θα έκλεινε στη Σάρζα με ένα συμβόλαιο κοντά στα 3 εκατ. ευρώ (ετησίως). Ένα συμβόλαιο για τον Κώστα Μανωλά έως το 2024.

Το deal του έχει οψιόν για συμβόλαιο και για μία σεζόν ακόμα. Ο Ολυμπιακός συμφώνησε με τη Σάρζα για να αφήσει τον Μανωλά καθώς δεν θα έχει πλέον το συμβόλαιό του. Ένας Μανωλάς που στη 2η θητεία του στον Ολυμπιακό λογίζονταν ως βασικός στόπερ. Όμως ήταν μία θητεία που δεν του... πήγε. Όπου δεν προσέφερε όλα όσα θα ήθελε και ο ίδιος στον Ολυμπιακό.

Με τον Ολυμπιακό πρόλαβε να παίξει φέτος και στην Ευρώπη (έως και το ματς της φάσης των ομίλων με τη Ναντ στη Γαλλία) αλλά και στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Θυμίζουμε πως είχε επιστρέψει στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό τον Δεκέμβριο του 2021, αποχωρώντας από τη Νάπολι.

Ο ίδιος στο... αντίο του μέσω post του στο Instagram τόνισε πως δεν ένιωθε πια αναγκαίος στην ομάδα και ότι δεν υπήρχε ποτέ θέμα χρημάτων. Από μεριάς συμβολαίου ο Μανωλάς είχε εξάλλου από τα τοπ συμβόλαια στον Ολυμπιακό. Επίσης τόνιζε πως δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα ήθελε. Η ουσία είναι πως ο έμπειρος σέντερ μπακ στο come back του στο Λιμάνι και θέματα ετοιμότητας αντιμετώπισε και δεν είχε την απαιτούμενη σταθερότητα και προσφορά με βάση πάντα την αξία του και την ποιότητά του.

Φορτούνης: Από την απόλυτη αβεβαιότητα και τις πιθανότητες να δει την... έξοδο στην επιστροφή στα βασικά πλάνα

Ο Φορτούνης ήταν μία... ανάποδη περίπτωση σχετικά με τον Μανωλά. Τον περασμένο Ιούνιο δεν υπολογιζόταν καν στην ομάδα επί Μαρτίνς.

Είναι το διάστημα από τον Ιούνιο του 2022 έως και τον Αύγουστο του 2022. Ένα τρίμηνο με πολλά σκαμπανεβάσματα, αβεβαιότητα και βέβαια και σοβαρή πιθανότητα αποχώρησης του Φορτούνη από τον Ολυμπιακό. Πιθανώς και να έφτασε πιο κοντά από ποτέ στο να φύγει από τον Ολυμπιακό, την ομάδα στην οποία βρίσκεται τόσα χρόνια και έχει υπάρξει αρχηγός της, φορώντας το Νο7. Και αυτό διότι από τον Ιούνιο και μετά είχε τεθεί τελείως εκτός των πλάνων του συλλόγου και γινόταν συζητήσεις για να συνεχίσει αλλού την καριέρα του.

Τελικώς αυτό όμως άλλαξε. Στα τέλη Αυγούστου και με τον Κάρλος Κορμπεράν προπονητή. Ένα τόσο μεγάλο συμβόλαιο δεν γινόταν να μείνει έτσι σαν... παρκαρισμένο και παροπλισμένο από τη στιγμή που δεν βρισκόταν η κατάλληλη φόρμουλα μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών. Εκτός αυτού δεν φαινόταν να έχουν βρεθεί προσφορές / κρούσεις ή προτάσεις εάν θέλετε που να καλύπτουν τα... θέλω τόσο του παίκτη όσο και του συλλόγου.

Έτσι ο «Φόρτου» γύρισε. Και όχι απλά γύρισε. Στις 27 Αυγούστου ο Φορτούνης θα έκλεινε επισήμως με νέο συμβόλαιο έως και το 2024, δεχόμενος μείωση των αποδοχών του σε ποσοστό του 50%.

Για να φτάσουμε στο χρονικό σημείο όπου ο Φορτούνης ήταν βασικός στο παιχνίδι του Novibet Κυπέλλου με τον Ατρόμητο με τον Μίτσελ να κάνει λόγο - μιλώντας στα ελληνικά - για ένα καταπληκτικό του παιχνίδι. Επίσης πως έχει κερδίσει ξανά τη θέση του στα βασικά πλάνα της ομάδας.

Και έτσι εξελίχθηκαν τα πράγματα όπως τα αναφέρουμε πιο πάνω. Ο Μανωλάς ξεκίνησε τη σεζόν ως βασικός στον Ολυμπιακό και μετά βρέθηκε στη Σάρζα και ο Φορτούνης άρχισε τη χρονιά εκτός Ολυμπιακού για να βρεθεί και πάλι στο αγωνιστικό προσκήνιο στην ομάδα. Ένας Φορτούνης που μέχρι και πριν τον αγώνα με τον ΠΑΣ εκτός έδρας είχε 5 συμμετοχές φέτος σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Ένας Φορτούνης που στον αγώνα με τον ΠΑΣ στην 6η συμμετοχή του φέτος στον Ολυμπιακό έκανε τη διαφορά. Έβαλε 2 γκολ στο πρώτο μέρος, των οποίων το ένα ήταν με φαουλάρα. Σε ένα ματς με τον ΠΑΣ βέβαια όπου ο Ολυμπιακός εν τέλει έμεινε στο 2-2.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα