Ολυμπιακός: Ο Φορτούνης που με τέτοια εικόνα δεν βγαίνει από την 11άδα και η νέα αρχή του Κασάμι

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο Φορτούνης που με τέτοια εικόνα δεν βγαίνει από την 11άδα και η νέα αρχή του Κασάμι

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς γράφει στο blog του στο Gazzetta για τον επιδραστικό Φορτούνη και το αγωνιστικό restart του Κασάμι που θέλει να προσφέρει ξανά στον Ολυμπιακό.

Φτάνει ένα ημίχρονο για να βγάλει κανείς τα συμπεράσματά του; Νομίζω προσωπικά πως ναι. Ήταν αυτό το α' μέρος για τον Ολυμπιακό στο φιλικό με τη Φόρεστ στο γήπεδο Καραϊσκάκη - στην πρόβα τζενεράλε των Πειραιωτών - για να βρεθούν αρκετά εύκολα τα πρόσωπα που δίνουν προοπτική για τη συνέχεια.

Τέτοια είναι ο Φορτούνης και ο Κασάμι. Τον Φορτούνη προφανώς και δεν θα τον μάθουμε τώρα. Με αυτήν την εικόνα που είχε όμως πηγαίνοντας από τη θέση 8 έως και τα άκρα της επίθεσης δείχνει ότι έχει βρει ξανά το ποδοσφαιρικό του κέφι. Οι δε συνεργασίες του με τον Μπιέλ βγάζουν τέτοια χημεία που προξενούν - θετικά φυσικά - έκπληξη. Μία ευχάριστη έκπληξη.

Ο Ισπανός με τον Φορτούνη στην ίδια 11άδα δείχνουν πως μπορούν να κάνουν πολύ ωραία πράγματα. Δεν είναι μόνο η ασίστ του Φορτούνη με το κόρνερ για το κεφάλι του Κασάμι. Είναι γενικά όλες οι κινήσεις του και η προσπάθειά του ακόμα και αμυντικά.

Ο δε Κασάμι είναι ο χαφ που ξεχωρίζει από τα νέα - εάν μπορούμε να το θέσουμε έτσι - πρόσωπα. Δεν είναι μόνο πως φανερώνει το πόσο θέλει να προσφέρει. Είναι το πείσμα του, η σωματοδομή του και η εμπειρία του. Είναι η δυνατότητά του να παίξει και στη θέση Νο6 και στη θέση Νο8. Είναι σαν να κάνει μία νέα αρχή, αφήνοντας υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Για τον Φορτούνη υπάρχει και η εξής αγωνιστική εκδοχή. Η εκδοχή του να χωράει στην αρχική ενδεκάδα ως τρίτος χαφ σε ένα 4-3-3 ακόμα και με δύο εξάρια πίσω του. Είναι κάτι που επίσης έχει κατά νου ο Μίτσελ. Και βέβαια τόσο για τον Φορτούνη όσο και για τον Μπιέλ υπάρχουν και οι στατικές φάσεις.

Είναι παίκτες που μπορούν να τις αξιοποιήσουν σε σημαντικό βαθμό. Και είναι ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν... ζημιές και από τέτοιες φάσεις.

ΟΛ

Υπάρχει η εξήγηση για τις ευκαιρίες που παίρνει ο Αγκιμπού αλλά πρέπει να βελτιωθεί πολύ για να παίζει βασικός

Ένα άλλο πρόσωπο ενδιαφέροντος είναι ο Αγκιμπού Καμαρά. Ο Μίτσελ ποντάροντας στα νιάτα του, την ένταση που έχει και τα τρεξίματά του αλλά και τη δυνατότητα να πρεσάρει παραπάνω διότι έχει πιο πολλές αντοχές του δίνει ευκαιρίες.

ΟΛ3

Το αγωνιστικό πρόσωπο του Αγκιμπού με τη Φόρεστ όμως δεν μας δίνει καλό πρόσημο. Ή εάν θέλετε δεν μας δίνει τόσο καλό καθώς από το α' στο β' μέρος ο πιτσιρικάς ήταν βελτιωμένος. Περισσότερο μπέρδευε τους συμπαίκτες του στον άξονα παρά τους βοηθούσε. Ναι έτρεξε, πάλεψε και προσπάθησε αλλά είχε αρκετές κακές τελικές επιλογές στο σκέλος των μεταβιβάσεων και γενικά παραμένει επιρρεπής στο λάθος.

Το σωστό είναι α) να βρει τη θέση που του ταιριάζει και β) να βελτιωθεί αισθητά. Έχει κριθεί ότι πρέπει να είναι οκτάρι ή δεκάρι; Ας δουλέψει προς αυτήν την κατεύθυνση. Αλλιώς δεν θα μπορεί να βρει θέση βασικού σε αυτόν τον Ολυμπιακό.

Θα αναρωτηθεί κανείς. Προς τι η... φασαρία με τον Αγκιμπού; Δεν είναι θέμα... φασαρίας. Είναι ότι έχεις δει ένα νέο παιδί με τη φανέλα του Ολυμπιακού που έχει βάλει εξαιρετικά γκολ και έχει παρουσιάσει αυτό το πρόσωπο πέρυσι που ο πήχης ανεβαίνει. Ο ίδιος ο Αγκιμπού ανέβασε τον πήχη των απαιτήσεων για εκείνον. Ειδικά με τις εμφανίσεις του την περασμένη σεζόν στο Πρωτάθλημα. Τώρα η συνέχεια εξαρτάται αισθητά και από τον ίδιον.

Στο εξωαγωνιστικό κομμάτι προφανώς και κοινωνικές προσφορές όπως αυτή των Ολυμπιακού και Φόρεστ προς το ίδρυμα της ΕΛΠΙΔΑΣ είναι σημαντικές. Και με τα έσοδα που θα διατεθούν στα παιδιά αυτά αλλά και με τα δώρα τα οποία δόθηκαν και από τους παίκτες των 2 ομάδων αλλά και που συγκεντρώθηκαν από τον κόσμο. Και εννοείται πως τέτοιες ενέργειες / κινήσεις μπαίνουν πάνω από κάθε φιλική νίκη. Ο Ολυμπιακός πάντως έχει κάνει 2 φιλικές νίκες σε τρία τεστ προετοιμασίας και είχε και μία ισοπαλία. Καλά αποτελέσματα περισσότερο για τη ψυχολογία του διότι έρχονται ξανά τα... δύσκολα εντός των συνόρων στο αγωνιστικό σκέλος με Κύπελλο πρώτα με τον Ατρόμητο και μετά Πρωτάθλημα.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.