Ο Παναθηναϊκός βαδίζει στο δρόμο της συνέχειας που θα τον κάνει ακόμα καλύτερο

Ο Παναθηναϊκός βαδίζει στο δρόμο της συνέχειας που θα τον κάνει ακόμα καλύτερο

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ο Παναθηναϊκός βαδίζει στο δρόμο της συνέχειας που θα τον κάνει ακόμα καλύτερο

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου σχολιάζει τις ανανεώσεις συμβολαίων του Μπαρτ Σένκεφελντ και του Ρούμπεν Πέρεθ στον Παναθηναϊκό.

Αν υπάρχει μία λέξη που κάθε σύλλογος θα πρέπει να έχει σαν απαράβατη αρχή λειτουργίας και διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος, αυτή είναι η εξής: Συνέχεια. Continuity. Μία λέξη και μια έννοια που έλειπε τόσο πολύ τα προηγούμενα χρόνια από τον Παναθηναϊκό, μία συνθήκη που ο σύλλογος είχε την ευτυχία να συναντήσει μετά το ''πάντρεμα'' με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς το καλοκαίρι του 2021, έναν προπονητή, έναν άνθρωπο του ποδοσφαίρου που λατρεύει την συνέχεια και το αποδεικνύει στη πράξη.

Τόσο στο ΑΠΟΕΛ όπου από ένα σημείο και μετά οι μεταγραφές του ήταν πάρα πολύ λίγες και ο βασικός κορμός δεδομένος όσο και στον Παναθηναϊκό, όπου από το καλοκαίρι του 2023 και έπειτα θα έχει δημιουργήσει μία ιδανική κατάσταση για εκείνον, όπου δεν θα χρειάζεται παραπάνω από 3-4 κινήσεις για να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο το έμψυχο δυναμικό του συλλόγου.

Αυτή την στιγμή το ''τριφύλλι'' μετά από πάρα πολλά χρόνια βρίσκεται σε ένα σημείο απόλυτα ευνοϊκό. Διαθέτει ένα αξιόλογο ρόστερ, διαθέτει 13-14 παίκτες πρώτης γραμμής και κάθε του κίνηση θα πρέπει να είναι τόσο καλή, ώστε οι νέοι παίκτες να μπορούν να νικήσουν στον εσωτερικό ανταγωνισμό τους ήδη υπάρχοντες.

Η ομάδα δεν ψάχνει πια στη... τύχη, για αυτό και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς το ψειρίζει τόσο πολύ, για αυτό και οι γνωστές καθυστερήσεις, αν και τώρα τον Ιανουάριο δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Το διακύβευμα είναι τεράστιο.

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κρατά τους ήδη πολύ καλούς παίκτες που διαθέτει(εκτός και αν προκύπτουν προτάσεις που δεν μπορεί να αρνηθεί, όπως εκείνη για τον Αλεξανδρόπουλο), ώστε η συνοχή, η ''χημεία'', οι δείκτες αφομοίωσης του σχεδίου του προπονητή να παραμένουν πάντα σε πολύ καλά επίπεδα.

Υπό αυτό το πρίσμα, λοιπόν, οι ανανεώσεις συμβολαίων του Ρούμπεν Πέρεθ και του Μπαρτ Σένκεφελντ αποτελούν τα καλύτερα δυνατά νέα για τον σύλλογο αυτή την εποχή. Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στο πόσο σημαντικοί είναι αμφότεροι για τις λειτουργίες της ομάδας του Ιβάν πάνω στο χορτάρι, δεν χρειάζεται καν να μιλήσουμε για τις προσωπικότητές τους μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο.

Ο Παναθηναϊκός διατηρεί στο έμψυχο δυναμικό του δύο από τους ''βηματοδότες'' του άξονά του και το έκανε, αυξάνοντας παράλληλα και τον ετήσιο προϋπολογισμό του, με την αύξηση των αποδοχών στους δύο αυτούς ποδοσφαιριστές.

Αυτός εξάλλου είναι και ο μόνος δρόμος της εξέλιξης. Κρατά τους καλούς σου παίκτες που νομοτελειακά θα πάρουν μεγαλύτερα συμβόλαια μέσα και από την πρόοδο της ομάδας και παράλληλα ενισχύεις το ρόστερ με μεταγραφές που γίνονται πλέον από μία πολύ μεγάλη και πολύ ποιοτική δεξαμενή, χάρη στο μεγάλο ''πορτοφόλι'' που διαθέτει η διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου προς το τεχνικό επιτελείο. Αν το κλαμπ φτιάξει κάποια στιγμή και τις απαραίτητες δομές και την οργάνωση που οφείλει να έχει αυτή την εποχή, θα έχει κάνει ένα βήμα προς την ποδοσφαιρική ''τελειότητα''.

Αν δεν κάνουμε μεγάλο λάθος, τόσο ο Ολλανδός στόπερ(ειδικά εκείνος) όσο και ο Ισπανός μέσος πήραν από τα μεγαλύτερα συμβόλαια που είχαν ποτέ στη καριέρα τους, με τα ποσά να φτάνουν ή και να ξεπερνούν με τα μπόνους τις 700.000 ευρώ. Ο Παναθηναϊκός μέσα από την διαχείριση των υποθέσεων από τον Ιβάν και τον Σπύρο Βλάχο, πέτυχε το 2/2 και αν καταφέρει να κρατήσει και τον Αϊτόρ, θα έχει επιτύχει το ιδανικό...

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.