ΑΕΚ: Ο Φαν Βέερτ είναι σκόρερ, αλλά έχει και το συνδυαστικό παιχνίδι (vids)

ΑΕΚ: Ο Φαν Βέερτ είναι σκόρερ, αλλά έχει και το συνδυαστικό παιχνίδι (vids)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο Φαν Βέερτ είναι σκόρερ, αλλά έχει και το συνδυαστικό παιχνίδι (vids)

bet365

Το πρώτο του κιτρινόμαυρο γκολ σημείωσε ο Τομ Φαν Βέερτ, ο οποίος έδειξε ότι μπορεί να συνεισφέρει στην κορυφή της επίθεσης της ΑΕΚ με συμμετοχή και στην ανάπτυξη.

Η αλήθεια είναι πως ο Τομ Φαν Βέερτ είχε σταθεί αρκετά άτυχος μετά τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ καθώς μια θλάση τον άφησε εκτός μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Ο 32χρονος Ολλανδός φορ έλειψε από την Ένωση καθώς ενδεχομένως να μπορούσε να είχε δώσει τη λύση με την εκτελεστική του δεινότητα σε παιχνίδια που η Ένωση ήταν αναποτελεσματική. Όπως στην ισοπαλία με τον Αστέρα στην Τρίπολη καθώς με την αλλαγή του σε τέτοιου είδους ματς μπορεί να βρίσκει τον τρόπο να ξεκλειδώσει τις αντίπαλες άμυνες χάρις στο εύκολο γκολ που έχει.

Ο Φαν Βέερτ θα αποτελούσε την εσωτερική «μεταγραφή» της ΑΕΚ με την επανέναρξη της σεζόν μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ. Και η δυνατότητα να παίξει ένα γεμάτο ματς του δόθηκε με την επανεκκίνηση των υποχρεώσεων της Ένωσης στο ματς του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet κόντρα στην Κηφισιά. Σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ολλανδός επιθετικός μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που έγινε στον Αραούχο και έκανε το 0-2 συμβάλλοντας σε μια νίκη με καθαρό σκορ που... καθάρισε ουσιαστικά την πρόκριση.

Το γκολ αυτό ήταν το πρώτο του Φαν Βέερτ με την κιτρινόμαυρη φανέλα, κάτι που τόνωσε ακόμη περισσότερο την αυτοπεποίθησή του. Πέρασε δύσκολα μένοντας αρκετές εβδομάδες εκτός με το που είχε έρθει στην ΑΕΚ, αλλά είναι κάτι που έχει αφήσει οριστικά πίσω του. Και το τέρμα αυτό, έστω και από το σημείο του πέναλτι, αποτέλεσε την καλύτερη ώθηση για τον ίδιο ενόψει συνέχειας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα την ευκαιρία και ήμουν στην αρχική 11άδα και έπαιξα σε όλο το παιχνίδι. Είχα τραυματισμό, υπήρξε μετά η διακοπή λόγω Μουντιάλ και ήθελα να δω σε τι κατάσταση είναι η φυσική μου κατάσταση. Είμαι σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος και χαρούμενος που σκόραρα και κερδίσαμε», ανέφερε μετά το τέλος της αναμέτρησης στην Cosmote TV, ενώ την ίδια αύρα έβγαζε και στα αποδυτήρια.

Συν τοις άλλοις, στο ολοκληρωμένο 90λεπτο που πήρε στο παιχνίδι με την Κηφισιά έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει στην κορυφή όχι μόνο με τα γκολ του, αλλά και με τη συμμετοχή του στο συνδυαστικό παιχνίδι. Από τη στιγμή που η ΑΕΚ έγινε πιο επιθετική και απειλητική για την εστία της Κηφισιάς, ο Φαν Βέερτ ήταν μέσα στις φάσεις παίζοντας ποδόσφαιρο συνεργασίας με τους συμπαίκτες του.

Εκτός από το γεγονός ότι συμμετέχει στη φάση που ο Αραούχο κερδίζει το πέναλτι στο οποίο ο Ολλανδός σκοράρει, ο Φαν Βέερτ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης πήγε να καταγράψει και ασίστ. Μία στο πρώτο μέρος όταν έβγαλε τον Λιβάι σε πλεονεκτική θέση για γκολ, λίγα λεπτά μετά το φανταστικό τέρμα του, και μια στο δεύτερο όταν ολοκλήρωσε με άψογο τρόπο την ανάπτυξη της ΑΕΚ με μια πάσα με τακουνάκι στον Μάνταλο το πλασέ του οποίου πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα