Ο Νταρίντα μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος του Ετέμπο

Ο Νταρίντα μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος του Ετέμπο

Ο Νταρίντα μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος του Ετέμπο

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για τη διαφαινόμενη προσθήκη του Βλάντιμιρ Νταρίντα η οποία θα θωρακίσει τον άξονα και εκτιμά ότι εξίσου απαραίτητη την ενίσχυση και στα άκρα.

Είτε ακουμπήσεις τα χρήματά σου σε μια τσόχα είτε προσπαθήσεις να προεκτιμήσεις την αποδοτικότητα μιας μεταγραφής είναι ένα και το αυτό. Το στοιχείο του «τζόγου» δεν αμφισβητείται, ειδικά όταν πρόκειται για μεταγραφή μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου όπου το ρίσκο είναι μεγαλύτερο. Γιατί πέραν των γνωστών κριτηρίων όπως είναι το βιογραφικό, η προσωπικότητα, οι παραστάσεις και ο πρόσφατος αγωνιστικός βίος του ποδοσφαιριστή, υπάρχουν ένα σωρό ακόμη παράγοντες οι οποίοι καθορίζουν τον βαθμό προσαρμογής του σε μια νέα τάξη πραγμάτων.

Εφόσον ολοκληρωθεί η μεταγραφή (αν και δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι μπορεί να χαλάσει), ο Βλάντιμιρ Νταρίντα θα κριθεί στο γήπεδο. Έχω την αίσθηση όμως ότι είναι μια κίνηση από τις καλύτερες δυνατές που θα μπορεί να κάνει ο Άρης αυτή την περίοδο. Γιατί, πλην της ηλικίας η οποία αφαιρεί τη δυνατότητα πώλησης στο μέλλον, ο Τσέχος ανταποκρίνεται στα τέσσερα προαναφερόμενα κριτήρια. Έρχεται από ένα κορυφαίο Πρωτάθλημα στο οποίο η ταχύτητα είναι σα να έχεις πατημένο το… fast forward σε σύγκριση με το δικό μας. Γιατί υπήρξε σε αυτό επί 7.5 συναπτά έτη και ταυτοχρόνως ήταν ο αρχηγός της εθνικής Τσεχίας με την οποία αγωνίστηκε στο κορυφαίο επίπεδο. Γιατί δεν πέρασε δα πολύς καιρός από τα ρεκόρ που κατέγραψε με τα χιλιόμετρα που «κατάπιε» σ’ έναν αγώνα. Μοναδικό μειονέκτημα είναι το άδειο πρώτο μισό της σεζόν όπου δεν ήταν στο πλάνο του προπονητή, αλλά έπαιξε κανονικά στα φιλικά παιχνίδια της Χέρτα, πλην του τελευταίου.

Το αγωνιστικό σχέδιο του Άλαν Πάρντιου προβλέπει να «κουμπώσει» δίπλα στον Πίτερ Ετέμπο οπότε το να ταιριάξουν τα χνώτα των δύο ποδοσφαιριστών θα πρέπει να αποτελέσει τον βασικό σκοπό του Βρετανού. Το βασικό πρόβλημα του Άρη στον πρώτο γύρο ήταν η αδυναμία του στον άξονα. Αυτό παρέσυρε το σύνολο γιατί μια ικανή αμυντική γραμμή έδειχνε αναποτελεσματική καθώς ήταν συνεχώς εκτεθειμένη και υπό τρομερή πίεση. Η δε επιθετική υποχρεωνόταν να ανταποκριθεί σε καταστάσεις στις οποίες ομολογουμένως δεν μπορούσε. Λύθηκε σε ποσοστό 50% με την προσθήκη του Νιγηριανού. Αν ο Νταρίντα ανταποκριθεί στις προσδοκίες, η λύση θα είναι ολοκληρωτική. Γιατί ο Ετέμπο θα βρει τον… καλύτερό φίλο του, το στήριγμα που ψάχνει στον άξονα της μεσαίας γραμμής, έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος τρέχει περισσότερο και ποιοτικότερα από αυτόν. Πέραν τούτου, ο Πάρντιου θα αποκτήσει ένα δικαίωμα που δεν είχε, αυτό της διαχείρισης, δεδομένης της επιστροφής και του Σέικ Ντουκουρέ.

Ο Ετέμπο

Στα άκρα ψάχνει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά

Η θωράκιση στον άξονα είναι απαραίτητο να συνδυαστεί με ενίσχυση και των επιθετικών άκρων. Μοιάζει απίστευτο αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει λειψανδρία. Ο Ντάνιελ Μαντσίνι δεν υπολογίζεται, ενώ οι Χουάν Ιτούρμπε-Ράφαελ Καμάτσο έδωσαν συνολικά… μηδέν γκολ και ελάχιστη δημιουργία, στο Πρωτάθλημα. Ο Άλαν Πάρντιου τους στηρίζει αλλά δεν μπορεί να βασιστεί αποκλειστικά σε αυτούς. Ελπίζει ότι θα κάνουν καλύτερο δεύτερο γύρο, με το ίδιο πάθος όμως εκτιμά ότι χρειάζεται ενίσχυση. Λέγοντας ότι… «ο Ματέο Γκαρσία χαραμίζεται στα άκρα», έδειξε ότι ο Αργεντίνος θα ξαναπαίξει στην πτέρυγα μόνο σε περίπτωση ανάγκης. Όπως συμβαίνει δηλαδή με τον Λούις Πάλμα.

Ο Άρης δεν ψάχνει απλά έναν ακραίο επιθετικό αλλά ποδοσφαιριστή ο οποίος θα έχει ικανότητα δημιουργίας και θα είναι αποδοτικός σε συνθήκες απομόνωσής του. Δεν θα κερδίσει τίποτε αν δεν προσθέσει παίκτη αυτών των χαρακτηριστικών και θα χρειαστεί να προχωρήσει σε αχλημείες – όπως έγιναν με την τοποθέτηση είτε του Οντουμπάτζο είτε του Εμπακατά στη δεξιά πλευρά της επίθεσης – για να καλύψει το κενό.

Υγ: Καλό θα είναι κάποια στιγμή, ο πρώτος προπονητής να αποκτήσει ξεκάθαρη εικόνα για τις δυνατότητες των παικτών της Κ19. Προς αυτή την κατεύθυνση ήταν ωφέλιμο το πρόσφατο φιλικό παιχνίδι των πιτσιρικάδων με την πρώτη ομάδα. Φέτος, ποιος ο λόγος να ήταν στην αποστολή (παίρνοντας 380 αγωνιστικά λεπτά) ο Πάπε Σέικ Ντιόπ αντί του νεαρού Σγούρου ο οποίος είχε αφήσει καλές εντυπώσεις στην προετοιμασία. Προφανώς το συμβόλαιο του μισού εκατομμυρίου ευρώ και η δυσκολία παραδοχής μιας άστοχης κίνησης. Ποιος ο λόγος, επίσης, να μην γίνει επένδυση στον Κωνσταντίνο Τανούλη – ο οποίος επίσης συμμετείχε στην προετοιμασία – σε περίπτωση που αποφασιστεί η προσθήκη τέταρτου στόπερ. Ο Άρης θα πρέπει να κοιτάξει με μεγαλύτερη θέρμη τα δικά του παιδιά. Πρώτα είναι απαραίτητο να αξιολογήσει. Δεν είναι κακό να δοκιμάζεις. Κακό είναι να μην ξέρεις αν θα μπορούσε να παίξει ένα παιδί γιατί δεν το δοκίμασες.

@Photo credits: INTIME, Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.