ΑΕΚ: Τα πέντε αγωνιστικά «πρέπει» για τη συνέχεια

ΑΕΚ: Τα πέντε αγωνιστικά «πρέπει» για τη συνέχεια

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Τα πέντε αγωνιστικά «πρέπει» για τη συνέχεια

bet365

Η ΑΕΚ μπαίνει στην τελική ευθεία για την επανέναρξη της σεζόν που θα έχει στη συνέχεια πολλά περισσότερα και απαιτητικά παιχνίδια, στα οποία η Ένωση πρέπει κατά κύριο λόγο να διατηρήσει, αλλά και να βελτιώσει, στοιχεία της αγωνιστικής νοοτροπίας που έδειξε στον πρώτο γύρο με τον Ματίας Αλμέιδα.

Στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε από την Ολλανδία για τον απολογισμό της μίνι χειμερινής προετοιμασίας ο Ματίας Αλμέιδα όταν ρωτήθηκε για το τι διαφορετικό θέλει να δει από την ΑΕΚ στη συνέχεια της σεζόν, απάντησε: «Θέλω να κάνουμε τα ίδια. Άμα κάνουμε τα ίδια, θα πάμε πολύ καλά. Άμα κάνουμε τα ίδια λίγο καλύτερα, θα γίνουμε τέλειοι». Και είναι μια πραγματικότητα καθώς η τρομερή αγωνιστική μεταμόρφωση της Ένωσης υπό την καθοδήγηση του «Πελάδο» μέσα σε μερικούς μήνες σε σύγκριση με την εικόνα των κιτρινόμαυρων τις δύο τελευταίες σεζόν μοιάζει σαν τη μέρα με τη νύχτα. Δικαιωματικά η δουλειά του Αργεντινού τεχνικού τον καθιστά ως τον απόλυτο πρωταγωνιστή της ΑΕΚ μέχρι στιγμής. Ποια είναι λοιπόν πέντε από τα αγωνιστικά «πρέπει» για τον Αλμέιδα και τους παίκτες του στη συνέχεια της σεζόν, η οποία αν όλα πάνε καλά θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 29 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο;

Πίεση και ένταση

Αναμφισβήτητα το νούμερο ένα στοιχείο το οποίο η ΑΕΚ πρέπει να διατηρήσει στα ίδια επίπεδα ή και να αυξήσει στη συνέχεια είναι η ένταση που βγάζει στο γήπεδο σε συνδυασμό την πίεση στην άμυνα του αντιπάλου. Είναι το... όπλο της αγωνιστικής ταυτότητας του Αλμέιδα με την Ένωση να πνίγει τον αντίπαλο με αυτόν τον τρόπο. Κάτι που έχει αποφέρει άλλωστε και την πλειοψηφία των γκολ της ΑΕΚ. Και στις δύο κατηγορίες η Ένωση ήταν μακράν η καλύτερη στο πρώτο τρίτο της σεζόν και στο ίδιο μονοπάτι πρέπει να συνεχίσει και στην πορεία, με όλους τους παίκτες να συνεισφέρουν σε αυτό.

Αποτελεσματικότητα

Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ με την επανέναρξη της σεζόν πρέπει να βελτιωθεί στον τομέα της αποτελεσματικότητας. Η παραγωγή των φάσεων και η ποιότητα των ευκαιριών που δημιουργεί η ΑΕΚ του Αλμέιδα είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα, όμως οι κιτρινόμαυροι χρειάζεται να γίνουν πιο κυνικοί στο τελείωμα των φάσεων προκειμένου να μην χάνονται βαθμοί όπως στα ματς με Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό στο τέλος του πρώτου γύρου, παιχνίδια στα οποία η Ένωση κυριάρχησε πλήρως αλλά άφησε συνολικά τέσσερις βαθμούς.

Συμπαγής ανασταλτική λειτουργία

Μία από τις προτεραιότητες για τον Αλμέιδα όταν ξεκινούσε το καλοκαίρι τη δουλειά στα Σπάτα και στη συνέχεια στην Ολλανδία ήταν να δέσει την ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ η οποία τις προηγούμενες δύο σεζόν αποτελούσε την αχίλλειο πτέρνα της. Και σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Αργεντινός τεχνικός με ομοιογένεια μεταξύ της αμυντικής και της μεσαίας του γραμμής κατάφερε να δημιουργήσει μια ΑΕΚ συμπαγής στην αμυντική της συμπεριφορά που έχει δεχθεί μόλις πέντε γκολ στο πρωτάθλημα. Το δίδυμο των Βίντα και Μουκουντί έπαιξε καθοριστικό ρόλο, όπως και η συνολική αγωνιστική ταυτότητα που έδωσε ο Αλμέιδα με τις ανακτήσεις μπάλας στον άξονα. Κάτι που επιβάλλεται να διατηρήσει ενόψει συνέχειας.

Ισχυρό γκρουπ στα αποδυτήρια

Επίσης ένα από τα κλειδιά της φετινής ΑΕΚ με υπογραφή Αλμέιδα είναι φυσικά και το εξαιρετικό κλίμα εντός της ομάδας. Ο Αργεντινός τεχνικός εξ αρχής θεωρούσε ότι με τη δημιουργία ενός ισχυρού γκρουπ θα έβαζε στέρεες βάσεις για κάτι καλό. Και το πέτυχε με τις τέσσερις βασικές αρχές της φιλοσοφίας του. Την αυτοθυσία, την αγάπη, την ένωση και το πάθος. Αυτή η νοοτροπία πρέπει να διατηρηθεί και στη συνέχεια, κάτι για το οποίο φυσικά πρέπει να είμαστε βέβαιοι με την παρουσία του Αλμέιδα να εγγυάται για αυτό.

Το «κάστρο» της OPAP Arena

Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό για την ΑΕΚ στη συνέχεια της σεζόν είναι να συνεχίσει να εκμεταλλεύεται την OPAP Arena. Η Ένωση έχει μετατρέψει σε «οχυρό» το νέο της γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια μετρώντας το πέντε στα πέντε μέχρι στιγμής και ενόψει σημαντικών αγώνων που ακολουθούν στο δεύτερο γύρο, αρχής γενομένης με το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά και έπειτα κόντρα στον Ολυμπιακό και στη διάρκεια των πλέι οφ, η OPAP Arena δεδομένα μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της Ένωσης.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα