Μίτσελ: «Θα βελτιωθούμε περισσότερο και θα μειώσουμε το ρόστερ»

Μίτσελ: «Θα βελτιωθούμε περισσότερο και θα μειώσουμε το ρόστερ»

Newsroom
Μίτσελ: «Θα βελτιωθούμε περισσότερο και θα μειώσουμε το ρόστερ»

bet365

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού έκανε τον απολογισμό του για την προετοιμασία στην Ισπανία και μίλησε για τη συνέχεια και τις σκέψεις του.

Ο Μίτσελ έκανε δηλώσεις στο MEGA με αφορμή την ολοκλήρωση της προετοιμασίας του Ολυμπιακού στην Ισπανία. Ειδικότερα το τι είπε:

- Βλέπουμε μια ομάδα χαρούμενη, ποδοσφαιριστές χαρούμενους. Ποσό σημαντικό ήταν για το κομμάτι της ψυχολογίας αυτή η παρουσία του Ολυμπιακού στην Ισπανία;

«Δεν είναι απλά ότι είναι χαρούμενοι εκείνοι, είμαι κι εγώ χαρούμενος. Μας ακολουθούν σε αυτό που κάνουμε. Κάναμε καλή δουλειά όχι μόνο εδώ, αλλά και την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα. Αυτός ήταν ο στόχος».

- Σε τι επίπεδο είστε ικανοποιημένος από αυτό που θέλατε να περάσετε στην ομάδα; Πόσο διαφορετικός είναι ο Ολυμπιακός που παραλάβατε σε σχέση με αυτόν που εμφανίζεται πλέον στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Δεν είχαμε χρόνο για να δουλεύουμε ουσιαστικά, διότι είχαμε πολλά παιχνίδια συνεχόμενα και δεν είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε τέτοιες προπονήσεις όπως εδώ. Σ' αυτό το διάστημα που έχει σταματήσει το πρωτάθλημα, είχαμε την ευκαιρία να προπονηθούμε και να δουλέψουμε στους μηχανισμούς που είναι σημαντικοί για τη λειτουργία της ιδέας που θέλουμε να περάσουμε στο παιχνίδι μας. Ευχαριστούμε πολύ τους ποδοσφαιριστές για την προσπάθειά τους, γνωρίζοντας ότι είναι κουρασμένοι, όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά, διότι είναι πολλές οι ιδέες που θέλουμε να περάσουμε στο γήπεδο. Γι' αυτό είμαστε χαρούμενοι με την απόδοσή τους και με την προσπάθειά τους».

- Ο Ολυμπιακός έχει διαφορά από την κορυφή στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά εσείς έχετε πει ότι πολλά πράγματα εξαρτώνται από την εικόνα του Ολυμπιακού. Θεωρείτε ότι μετά τη δουλειά που έγινε στην Ισπανία σε συνδυασμό με κάποιες μεταγραφές ή και αποχωρήσεις, η ομάδα σας είναι έτοιμη για την αντεπίθεση στο πρωτάθλημα ή τέλος πάντων να μπει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος;

«Tο μειονέκτημα που έχουμε στη βαθμολογία είναι δεδομένο, είναι όμως αδιαμφισβήτητο ότι η ομάδα βελτιώνεται. Πιστεύω ότι θα βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο, με βάση αυτό που ανέφερα και πριν, δηλαδή μέσα από τις προπονήσεις και με βάση το γεγονός ότι θα μειώσουμε το ρόστερ.

Αυτό μας επιτρέπει να δουλεύουμε με όλους τους παίκτες και να προοδεύουμε ακόμη περισσότερο. Μία από τις καταστάσεις που συμβαίνουν είναι ότι βλέπουμε όλο και περισσότερους παίκτες που θέλουν και μπορούν να είναι βασικοί στην ομάδα. Αυτό από τη μία είναι θετικό, αλλά ταυτόχρονα και ένα καλό πρόβλημα για τον προπονητή. Δεν έχουμε μόνο έντεκα βασικούς ποδοσφαιριστές. Έχουμε δημιουργήσει ανταγωνισμό στις προπονήσεις και αυτό μας κάνει να τους επιλέγουμε μέσα από 17-18 ποδοσφαιριστές κι αυτό είναι πολύ καλό».

- Τι διαφορετικό θα δούμε από τον Ολυμπιακό στο φιλικό με τη Νότιγχαμ σε σχέση με τα δύο παιχνίδια απέναντι σε Χάντερσφιλντ και Σταντάρ Λιέγης. Θα είναι πράγματι μια πρόβα τζενεράλε;

«Ανεξάρτητα από το αν είναι φιλικό, εμείς θέλουμε να νικήσουμε. Παίζουμε στην έδρα μας και θα είναι πράγματι μια πρόβα τζενεράλε.

Θέλουμε να δώσουμε μια συνέχεια σε σχέση με όσα έχουμε πει και έχουμε δουλέψει τον τελευταίο καιρό. Και ας συνηθίσουμε κάτι. Είναι αλήθεια ότι στο βασικό σχήμα το Σάββατο και σε όλα τα ματς θα είναι έντεκα ποδοσφαιριστές, αλλά υπάρχουν και πέντε αλλαγές. Αυτές οι πέντε αλλαγές είναι το ίδιο σημαντικές σε σχέση με τους έντεκα που θα παίζουν από την αρχή. Γι' αυτό και θέλουμε ανταγωνισμό».

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα