Τώρα είμαστε πιο σίγουροι για τον ΠΑΟΚ

Τώρα είμαστε πιο σίγουροι για τον ΠΑΟΚ

Τώρα είμαστε πιο σίγουροι για τον ΠΑΟΚ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου επέστρεψε από Κύπρο και με αρκετή αισιοδοξία γράφει για τον ΠΑΟΚ που θα ξαναμπεί στα γήπεδα για τα επίσημα του παιχνίδια.

Ήταν δεδομένο ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα έφτιαχνε και φέτος ομάδα στον ΠΑΟΚ. Το… πότε ήταν ένα μικρό ζήτημα. Μεγάλο θέμα αποτελεί βέβαια που μπορεί να φθάσει φέτος ο ΠΑΟΚ και πόσο καλές βάσεις θα βάλει για τα επόμενα χρόνια.

Όταν ο ΠΑΟΚ κέρδιζε φέτος τον Ολυμπιακό φαίνονταν ότι η ομάδα ακόμη ψάχνονταν. Ήταν η περίοδος τέτοια που το έδειχνε, αφού ένα ματς θα μπορούσε να αποτελέσει και συγκυριακό γεγονός. Έγραφα τότε ότι… «δεν πιστεύω πώς γύρισε το κουμπί».Δεν είχε ακόμη εικόνα οργανωμένης και κυρίαρχης ομάδας Λουτσέσκου.

Ο Δικέφαλος του Βορρά. Θυμίζω ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ είχε ζητήσει 4-5 μήνες από το ξεκίνημα της χρονιάς και μετά τις πολλές αλλαγές και το νέο γκρουπ που έπαιρνε στα χέρια του. Κάπου εδώ είμαστε…

Όλα πλέον δείχνουν ότι από αρχές Νοεμβρίου και μετά από εκατοντάδες ώρες ποιοτικής δουλειάς, το ασπρόμαυρο σύνολο βρήκε το δρόμο του. Τα ματς που είδαμε στην Ελλάδα πριν τη διακοπή, όλες οι προπονήσεις στην Κύπρο, αλλά και τα φιλικά της προετοιμασίας, μαζί με αρκετά συμπεράσματα που βγάλαμε μέσα από συζητήσεις με πρωταγωνιστές του ΠΑΟΚ, με έχουν κάνει τώρα που τελείωσε και η χειμερινή προετοιμασία, πολύ πιο σίγουρο ότι το περίφημο…κουμπί γύρισε. Αυτό που ΠΑΝΤΑ και κάθε χρονιά καταφέρνει ο καταπληκτικός στη δουλειά και στη μέθοδό του Ραζβάν Λουτσέσκου, ήρθε η περίοδος να το απολαύσουμε και φέτος.

Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου


Τα κύρια χαρακτηριστικά του ΠΑΟΚ by Λουτσέσκου:

-Κυριαρχικό ποδόσφαιρο με υψηλό ποσοστό κατοχής που προσφέρει και το βασικό συστατικό της αυτοπεποίθησης στην ομάδα.

-Εξαιρετικοί συνδυασμοί στην ανάπτυξη μέσα από την ποικιλία αυτοματισμών που δουλεύονται επί ώρες.

- Καλή προσπάθεια (θα μπορούσε να είναι και καλύτερη) για repress και επανάκτηση μπάλας όταν αυτή χάνεται από τον αντίπαλο.

- Καλές λύσεις σε κάθε στημένη μπάλα, αν και οι εκτελέσεις μπορούν σίγουρα να βελτιωθούν. Και εδώ η ποιότητα μετράει…

Μια και αναφέρθηκα στην ποιότητα… Ο δημοσιογράφος (εγώ δηλαδή) που ΠΟΤΕ δεν γνωρίζει περισσότερα από τον προπονητή, έγραφα και επέμενα ότι το πιο μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της χρονιάς και ειδικά στο θέμα… γκολ, ήταν η έλλειψη ποιότητας. Αποδεικνύεται ότι δεν ήταν έτσι ακριβώς. Ο προπονητής που παρά το ότι αυτή η εκδοχή του έδινε άλλοθι, έλεγε: «Θα έρθουν και τα γκολ…». Ο ΠΑΟΚ λοιπόν χωρίς ακόμη να βελτιώσει την ποιότητά του και μόνο μέσα από την εξαιρετική δουλειά του προπονητή, έχει σκοράρει 19 φορές στα τελευταία έξι ματς. Πολλοί οι διαφορετικοί σκόρερ, πολλές οι καταπληκτικές ομαδικές προσπάθειες μέσα από συνδυαστικό ποδόσφαιρο και να που ο ΠΑΟΚ ο οποίος δεν έβρισκε γκολ ούτε με τη Λέφσκι, ούτε με τον Λεναδειακό και τον Πανσερραικό σε φιλικό, τώρα πλέον μπορεί να μπαίνει με την μπάλα στα δίχτυα, με εκπληκτική ευκολία. Έβαλε 19 στα τελευταία έξι παιχνίδια. ΟΧΙ! Σας προλαβαίνω και σημειώνω ότι ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να χρειάζεται ποιότητα μπροστά. Εξακολουθεί να χρειάζεται παίκτη που έχει το ένας με έναν, που έχει εύκολο γκολ και τελική πάσα, ακόμη και καλύτερες «ξυραφιές» στις στημένες μπάλες. Στο κάτω-κάτω και στα ντέρμπι που θα ακολουθήσουν, είναι επίσης δεδομένο ότι θα χρειαστούν καλύτερες εκτελέσεις στις πιο λίγες φάσεις που θα βγαίνουν.

Γυρίζει

Αυτό λοιπόν το συνδυαστικό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο που παρουσιάζει την τελευταία περίοδο ο Δικέφαλος του Βορρά, δεν πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει, μπορεί να γυρίσει σε επίπεδο εμφανίσεων πίσω στο καλοκαίρι ή και μέχρι τον Οκτώβριο. Όσο συγκρατημένος και να είμαι πάντα κάτι που γνωρίζουν όλοι όσοι με παρακολουθούν χρόνια, έχω την εμπειρία από ΠΑΟΚ-Λουτσέσκου για να μπορώ να καταλάβω πότε είναι καλά και πότε… ψάχνεται. Αυτή την περίοδο λοιπόν ο ΠΑΟΚ νιώθω ότι μπήκε στο σωστό δρόμο. Καλό θα είναι να το επιβεβαιώσει και με αποτελέσματα (άλλο η εικόνα στο ποδόσφαιρο και άλλο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα) και στην Καλαμάτα την άλλη εβδομάδα ή στο Αγρίνιο την μεθεπόμενη, για να ανεβάσει και άλλο την αυτοπεποίθηση του αφού εκείνα θα είναι επίσημα ματς . Εδώ βέβαια σημειώνω και πάλι ότι παρολ’ αυτά ΔΕΝ θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ προλαβαίνει φέτος τις δυο πρώτες θέσεις, αλλά επαναλαμβάνω ότι το βασικό ήταν-είναι και θα είναι να ΚΑΝΕΙ ΟΜΑΔΑ.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν ρολάρει, βρήκε χημεία, έχει αυτοπεποίθηση που αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο για κάθε ενέργεια και διαθέτει πλέον αρκετές ενεργές λύσεις. Στο κάτω-κάτω ΠΑΝΤΑ η ομάδα κάνει τους παίκτες και τώρα που το σύνολο παράγει σωστό ποδόσφαιρο, ΟΛΟΙ οι παίκτες εμφανίζονται καλύτεροι και ανεβασμένοι.

Λύσεις και μεσοεπιθετικοί

Έχει πολλές και καλές λύσεις στα μπακ η ομάδα, εκεί όπου ο Ράφα Σοάρες ενθουσιάζει πλέον τον Λουτσέσκου. Έχει πολλές λύσεις στα στόπερ, εκεί που «παλεύει» να βρει τον χώρο και τον χρόνο του ο Μιχαηλίδης. Ο ΠΑΟΚ έχει πάρα πολλές λύσεις στα εξαρο-οκτάρια του, ειδικά από τη στιγμή που επέστρεψαν και μονιμοποιήθηκαν εκεί ο πολύτιμος Ντόουγκλας Αουγκούστο και ο Φιλίπε Σοάρες, εδώ που πλέον ο Κούρτιτς από μόνιμα βασικός θα αγωνιά για να βρει λίγο χρόνο. Ο ΠΑΟΚ έχει πλέον και δυο κανονικά αλλά και διαφορετικά φορ, μια και στην αρχή της σεζόν δεν είχε κανέναν!

Εκεί που ΚΑΙ ΠΑΛΙ υπάρχει πρόβλημα, ποιοτικό αλλά και αριθμητικό είναι στους μεσοεπιθετικούς. Δεν έχει τόσες σταθερές εκεί πίσω από τον φορ η ομάδα αν εξαιρέσεις τον Νάρει και τον Ζίβκοβιτς. Δεν είναι σταθερά ο Καντουρί, ο Μπίσεσβαρ, ο Κουαλιάτα, ο Αντρέ Ρικάρντο. Προφανώς και ο Μουργκ. Ακόμη και ο Κωνσταντέλιας, είναι φοβερός, αλλά στο… Τετάρτη-Κυριακή που έρχεται, δεν είναι βέβαιο σε ποιο βαθμό θα ανταποκριθεί και θα βγάλει διάρκεια στο καλό του παιχνίδι.

Κλείνοντας και αφού γράφω μέσα στο αεροπλάνο της επιστροφής από Κύπρο… Τα συναισθήματα για όλη την παρουσία, την υποδοχή και την εξυπηρέτηση που είχε ο Δικέφαλος του Βορρά στην Κύπρο, είναι πρωτόγνωρα. Οι άνθρωποι της ομάδας επέστρεψαν κατενθουσιασμένοι από όλα όσα συνάντησαν στην Κύπρο. Και εμείς μαζί από όλα όσα καταγράψαμε για τον ΠΑΟΚ. Ενθουσιασμένοι οι του Δικεφάλου από τα γήπεδα, τα φιλικά, το ξενοδοχείο, τον ήλιο, το κλίμα, το φαγητό, τα αποδυτήρια, τις πάμπολλες αίθουσες που χρειάζονταν στο ξενοδοχείο από την συμπεριφορά των Κυπρίων και πάνω από όλα από την αγάπη που εισέπραξαν από τους πολλούς-πολλούς-πολλούς ΠΑΟΚτσήδες του νησιού. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε πάρα πάρα πολλά από αυτό το δεκαήμερο στην Κύπρο. Με βάση και όλα τα παραπάνω που κατέγραψα, μπορεί και να μιλάμε για περίοδο-ορόσημο της χρονιάς!

* Οι προπονητές ΠΑΝΤΑ ξέρουν περισσότερα από εμάς. Εννοείται ότι ο Φερνάντο Σάντος ξέρει περισσότερα από τον καθένα για τη δική του ομάδα, ΧΩΡΙΣ αυτό το αναμφισβήτητο γεγονός να κρίνεται απαραίτητα από το χθεσινό αποτέλεσμα. Και να έχανε χθες, πάλι εκείνος θα γνώριζε περισσότερα για τον Ρονάλντο και τη συμμετοχή του ή για τον Λεάο και τη δική του μόνιμη απουσία από την ενδεκάδα. Ο προπονητής έχει όλα τα δεδομένα και παίρνει αποφάσεις. Άλλες φορές του βγαίνουν, άλλες όχι. Μπάλα είναι… Εμείς μαζί του πάντως! Μακάρι να το σηκώσει. Θα μας δώσει μεγάλη χαρά, όπως και σε τόσους Έλληνες στους οποίους ο Σάντος έμαθε σωστά το ποδόσφαιρο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.