Ολυμπιακός: Τα συν και τα πλην από την προετοιμασία του στην Ισπανία (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Τα συν και τα πλην από την προετοιμασία του στην Ισπανία (vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του επί ισπανικού εδάφους και το Gazzetta καταγράφει τα θετικά και τα αρνητικά του από αυτό το διάστημα.

Ο Ολυμπιακός από τις 28 Νοεμβρίου έως και τις 8 Δεκεμβρίου ήταν στην Ισπανία όπου έδωσε 2 φιλικά προετοιμασίας και δούλεψε σε αρκετούς τομείς εκεί. Νίκησε τη Χάντερσφιλντ με 2-0 και έμεινε ισόπαλος στο 3-3 με αντίπαλο τη Σταντάρ Λιέγης του άλλοτε Ερυθρόλευκου Φίλιπ Ζίνκερναγκελ. Με αφορμή αυτό το διάστημα ας επιχειρήσουμε να κάνουμε έναν μίνι απολογισμό από τα συν και τα πλην.

Τα θετικά / συν της προετοιμασίας

  • Το κέντρο άμυνας με Ντόι και Ρέτσο: Η άμυνα του Ολυμπιακού δέχθηκε τρία γκολ με τη Σταντάρ Λιέγης αλλά όχι με τα δύο ελληνόπουλα μαζί. Το πιο μεγάλο διάστημα που συνυπήρξαν πήγαν αρκετά καλά. Γενικά βέβαια η εικόνα στα μετόπισθεν στον φιλικό αγώνα με την βελγική ομάδα δεν ήταν καλή.
  • Τα δύο άκρα άμυνας με Βρουσάι και Μαρσέλο αλλά περισσότερο για το δημιουργικό και επιθετικό σκέλος: Ναι ο Ολυμπιακός πήρε για βασικό δεξιό μπακ τον Ροντινέι όμως ο Βρουσάι είχε πιο καλή εικόνα ειδικά σε σχέση με τον Ανδρούτσο ενώ είχε και δύο ασίστ στα δύο φιλικά. Ο δε Μαρσέλο αμυντικά, τακτικά και στις επιστροφές του είχε τις δυσκολίες του όμως δημιουργικά με 2 ασίστ και επιθετικά έβγαλε θετικό πρόσημο, έβγαλε διάθεση και άφησε για τα καλά υποσχέσεις.
  • Ο Κασάμι από τους χαφ: Ο Ελβετός διεθνής χαφ παρότι προερχόταν από τραυματισμό έβγαλε ένα καλό και πειστικό αγωνιστικό πρόσωπο και αμυντικά και από πλευράς μεταβιβάσεων και κυκλοφορίας της μπάλας. Ο Κασάμι με τη σωματοδομή του και τις τοποθετήσεις του μπορεί να αποτελέσει ακόμα και το βασικό εξάρι για κάποια ματς.

  • Οι Φορτούνης και Αραμπί δέσποσαν στο επιθετικό σκέλος: Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός δεν ήταν μόνο ότι σκόραρε με εξαιρετική κίνηση και σουτ. Ήταν γενικά πως είχε μία αισθητά μεγάλη βελτίωση σε όλους τους τομείς. Με τις ανάλογες αντοχές και ωραίες κινήσεις. Ο δε Ελ Αραμπί είχε τρία γκολ σε δύο φιλικά και με μικρό αριθμό τελικών ενεργειών του. Εάν αυτό δεν είναι συν τότε τι είναι;

Τα αρνητικά / πλην της προετοιμασίας

  • Η προσέγγιση των 2 ημιχρόνων αμυντικά και τακτικά με Σταντάρ: Απέναντι στη Σταντάρ ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ. Παρόλα αυτά δεν είχε την ανάλογη προσέγγιση και στα 2 ημίχρονα δεχόμενος τρία γκολ σε φάσεις με κακές αντιδράσεις ειδικά από τα άκρα του.
  • Ο Ανδρούτσος που δεν ήταν τόσο πειστικός ως δεξιός μπακ: Ο Ανδρούτσος φάνηκε να χάνει την άτυπη... μάχη για τη θέση του δεξιού μπακ με τον Βρουσάι. Δεν είχε τόσο πειστική εικόνα ενώ ήταν μέσα στους παίκτες με μερίδιο ευθύνης σε φάση όπου δέχθηκε γκολ ο Ολυμπιακός. Προφανώς και το... πάλεψε για τα καλά αλλά η θέση αυτή εξακολουθεί να μην είναι η φυσική του.
  • Η μέτρια εικόνα ορισμένων κλασικών εξτρέμ του: Από τους κλασικούς ακραίους του Ολυμπιακού ορισμένοι δεν είχαν τόσο καλή απόδοση στις φιλικές αναμετρήσεις. Αυτό ισχύει πιο πολύ για τον Μασούρα αλλά και τον Γκάρι Ροντρίγκες (πάντα με βάση όσα μπορούν να προσφέρουν) και όχι τόσο για τον Μπόουλερ. Ο Άγγλος βέβαια σε επίπεδο προπονήσεων πήγε πολύ πιο καλά από τα φιλικά δείχνοντας πολύ καλή τεχνική και ωραία τελειώματα. Ο Μπιέλ δεν μπαίνει σε αυτήν την κατηγορία καθώς δεν είναι ο κλασικός winger.
  • Το αρνητικό πρόσημο του Κρίστινσον: Δεν ήταν ότι δέχθηκε δύο γκολ με τη Σταντάρ. Ήταν πως δεν εμπνέει καθόλου σιγουριά κάτω από τα δοκάρια ενώ το ένα τέρμα το δέχθηκε κάτω από τα πόδια του. Δεν είναι μία επιλογή που μπορεί να βασιστεί τόσο ο Ολυμπιακός.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα