Ολυμπιακός: Τα πρόσωπα που έφεραν χαμόγελα από τα φιλικά στην Ισπανία (vids)

Νότης Χάλαρης
Ολυμπιακός: Τα πρόσωπα που έφεραν χαμόγελα από τα φιλικά στην Ισπανία (vids)

bet365

Το Gazzetta κάνει τον δικό του απολογισμό από τα δύο φιλικά που έδωσε ο Ολυμπιακό επί ισπανικού εδάφους και σας παρουσιάζει τα πρόσωπα που... κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Την ερχόμενη Πέμπτη (08/12) ο Ολυμπιακός θα πάρει τον δρόμο της επιστροφής μετά από δέκα μέρες προετοιμασία στην Ισπανία και θα ολοκληρώσει τα φιλικά με το παιχνίδι κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ την Κυριακή (10/12).

Κόντρα σε Χάντερσφιλντ και Σταντάρ Λιέγης, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μία νίκη και μία ισοπαλία με απολογισμό 5-3 στα γκολ και βγάζοντας αρκετά συμπεράσματα από την πλευρά του Μίτσελ, ο οποίος ανακάτεψε αρκετά την... τράπουλα από πλευράς εντεκάδας και προσώπων.

Το Gazzetta μπαίνει στο... μυαλό του και σας αναλύει ποιοι ποδοσφαιριστές άφησαν θετικές εντυπώσεις και έστρεψαν τα βλέμματα πάνω τους ενόψει της συνέχειας της σεζόν.

Ανδρέας Ντόι

Ανδρέας Ντόι

Παναγιώτης Ρέτσος

Παναγιώτης Ρέτσος

Μάριος Βρουσάι

Μάριος Βρουσάι

Παϊτίμ Κασάμι

Παϊτίμ Κασάμι

Μαρσέλο

Μαρσέλο

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους της λίστας, ο Αντρέας Ντόι έχει κερδίσει στο 100% την εμπιστοσύνη στον Ολυμπιακό πριν η ομάδα ταξιδέψει στην Ισπανία. Ο Μίτσελ τον καθιέρωσε στα στόπερ και ξαφνικά, από την Β' ομάδα, ο 19χρονος αμυντικός βρέθηκε ως ένα βασικό και αναντικατάστατο μέλος της αμυντικής λειτουργίας των Πειραιωτών.

Στα δύο φιλικά επί ισπανικού εδάφους ήταν για ακόμα μία φορά εξαιρετικός. Έβγαλε με επιτυχία τις επιθετικές ενέργειες των αντιπάλων, κάτι που φάνηκε από τους αριθμούς. Ο Ολυμπιακός είχε δεχθεί μόλις ένα τέρμα σε 112 λεπτά αγώνα που βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο και με διαφορετικά πρόσωπα στην αμυντική τετράδα.

Είναι ένα πρόσωπο που δεχθεί αρκετή κριτική από την πρώτη στιγμή που ήρθε στον Ολυμπιακό όμως παιχνίδι με το παιχνίδι, εκτός από υγεία, βγάζει και χαρακτηριστικά που χρειάζεται η «ερυθρόλευκη» άμυνα. Αξιοσημείωτο εδώ πώς ο Παναγιώτης Ρέτσος ήταν ο μόνος ποδοσφαιριστής από τα δύο φιλικά που έπαιξε ένα ολόκληρο 90λεπτό (κόντρα στην Χάντερσφιλντ).

Ο διεθνής στόπερ είχε αρκετά καλή εμφάνιση και άφησε θετικές εντυπώσεις κυρίως για την ωριμότητα, τη σοβαρότητα αλλά και το... κούμπωμα με τον Αντρέα Ντόι. Την ίδια στιγμή, το ερωτηματικό στην παραμονή του Σισέ και ο τραυματισμός των Μπα και Σωκράτη, δίνουν την ευκαιρία στο ελληνικό ζευγάρι των στόπερ να δείξει στοιχεία.

Ο Μάριος Βρουσάι ήταν εκτός πλάνων μέχρι να αναλάβει ο Μίτσελ τον Ολυμπιακό και στη συνέχεια όχι απλώς μπήκε σε κανονικούς ρυθμούς αλλά πήρε και ευκαιρίες από τον Ισπανό τεχνικό. Πριν το ταξίδι στην Ισπανία, είχε 11 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και στη χειμερινή προετοιμασία έδειξε αρκετά θετικά στοιχεία ως δεξί ακραίο μπακ.

Μετά τη λύση του συμβολαίου του Βρσάλικο και το... κόψιμο του Άβιλα από την αποστολή, ο 24χρονος ποδοσφαιριστής, μαζί με τον Θανάση Ανδρούτσο ήταν τα δύο ακραία μπακ που είχε ο 59χρονος κόουτς για τα δεξιά της άμυνας. Στο δεύτερο φιλικό, ο Έλληνας αμυντικός είχε μία ασίστ στο παιχνίδι με την Σταντάρ Λιέγης ενώ έκανε αρκετά ανεβάσματα, διατηρώντας την αμυντική του πειθαρχία.

Αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό τις τελευταίες ώρες της μεταγραφικής περιόδου των ελεύθερων και το γεγονός πώς ήταν ελεύθερος για πολύ καιρό, τον είχε αφήσει αρκετά πίσω. Ο Ελβετός χαφ δούλεψε και άρπαξε την ευκαιρία του στην Ισπανία, ξεκινώντας στο αρχικό σχήμα και στα δύο φιλικά.

Και στα δύο άφησε θετικές εντυπώσεις, παίζοντας κυρίως ως 6άρι. Έκοβε, έφτιαχνε παιχνίδι και βοήθησε αρκετά ειδικά με τις μεγάλες του μπαλιές, δείχνοντας στον Μίτσελ πώς μπορεί να υπολογίζει πάνω του ως μία έξτρα επιλογή στη μεσαία γραμμή. Να θυμίσουμε πως ο 30χρονος μέσος είχε αγωνιστεί με την Β' ομάδα κόντρα στην Καλαμάτα για τη Superleague 2.

Τον είδαμε για πρώτη φορά βασικό κόντρα στη Χάντερφιλντ και αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας, παίζοντας για 59 λεπτά μέχρι να τραυματιστεί. Θυμηθείτε εδώ τι έκανε σε αυτό το διάστημα. Απέναντι στην Σταντάρ Λιέγης μπήκε ως αλλαγή στο 61' και κατάφερε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να βρει δύο ασίστ.

Συγκεκριμένα στο 74' έδωσε πολύ ωραία κάθετη στον Μπακαμπού, ανοίγοντας την άμυνα των Βέλγων, με τον διεθνή επιθετικό να ευστοχεί για το 2-2. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο 35χρονος Βραζιλιάνος πλαγιοκόπησε από τα αριστερά και με σέντρα, έδωσε την μπάλα... συστημένη στον Ελ Αραμπί για το 3-2.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi