«Τρένο» και στα φιλικά ο Παναθηναϊκός, 3-1 την Χάποελ Μπερ Σεβά!

«Τρένο» και στα φιλικά ο Παναθηναϊκός, 3-1 την Χάποελ Μπερ Σεβά!

Νίκος Αθανασίου
 «Τρένο» και στα φιλικά ο Παναθηναϊκός, 3-1 την Χάποελ Μπερ Σεβά!

bet365

Παρά τις αρκετές απουσίες και τις πειραματικές ενδεκάδες, ο Παναθηναϊκός νίκησε την Χάποελ Μπερ Σεβά στο πρώτο του φιλικό επί κυπριακού εδάφους με 3-1, χάρη σε τέρματα των Σαβιέρ, Σιδερά και Πούγγουρα. Αποστολή: Νίκος Αθανασίου.

Το πρωτάθλημα έχει σταματήσει για το Μουντιάλ αλλά ο Παναθηναϊκός συνεχίζει στον ίδιο δρόμο. Σε εκείνο των νικών. Ακόμη και στα φιλικά. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αν και είχε πολλές απουσίες και ο χρόνος μοιράστηκε σε όλους τους διαθέσιμους παίκτες, νίκησε 3-1 την Χάποελ Μπερ Σεβά στο πρώτο του φιλικό επί κυπριακού εδάφους. Ο Γιώργος Σιδεράς με γκολ και ασίστ έκανε την διαφορά.

Έτσι έπαιξε

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τον Λοντίγκιν κάτω από τα δοκάρια. Χουάνκαρ αριστερός μπακ, Κώτσιρας δεξιός και Σάρλια με Μάγκνουσον στο κέντρο της άμυνας. Ρούμπεν και Τσόκαι οι δύο αμυντικό μέσοι. Επιτελικός ο Σαβιέρ, αριστερός εξτρέμ ο Μπερνάρντ, δεξιός ο Κυριόπουλος και στη κορυφή ο Καμπετσής.

Στην έναρξη του δευτέρου μέρους πάτησαν χορτάρι οι Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Πούγγουρας, Σάντσες, Τσέριν και Κρυπαράκος. Στο 60' πέρασαν και οι Σπόραρ, Συμεωνίδης, Σιδεράς.

Σε ολόκληρο το παιχνίδι αγωνίστηκαν μόνο ο Τσόκαι και ο Κυριόπουλος μέχρι το 85' όταν και ο Σαβιέρ ξαναμπήκε επειδή ο μικρός που έκανε καλό παιχνίδι, υπέφερε από κράμπες.

novibet sponsored

Αντίδραση με Σαβιέρ

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, όπως το συνηθίζει, είχε τον έλεγχο του αγώνα, μεγάλη κατοχή μπάλας (63% στο ημίωρο) αλλά όπως ήταν λογικό βάσει των μονάδων που χρησιμοποιήθηκαν του έλειψε η ποιότητα και η χημεία μεσοεπιθετικά για να δημιουργήσει φάσεις. Παρόλα αυτά είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, έκλεβε μπάλες ψηλά και είχε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο.

Σε μία κακή ανασταλτική συμπεριφορά στη μεσαία γραμμή η Μπερ Σεβά άνοιξε το σκορ. Ο Γκορντάνι διέσχισε ανενόχλητος τον άξονα, πάσαρε στον Σερμάνι και εκείνος άνοιξε το σκορ.

Οι ''πράσινοι'', πάντως, έβγαλαν αντίδραση και στο 40' μετά από κλέψιμο του Ρούμπεν ψηλά, ο Σαβιέρ με ωραίο σουτ έφερε το ματς στα ίσια.

Εναέριο πάρτι από τον Σιδερά

Οι ''πράσινοι'' παρά τις αρκετές αλλαγές και την πειραματική σύνθεση ήταν πολύ καλοί από το 60' και έπειτα, κυριάρχησαν στο χορτάρι, απείλησαν με Φακούντο και Κρυπαράκο και τελικά... καθάρισαν το παιχνίδι με τον Γιώργο Σιδερά να κάνει ότι θέλει στην αντίπαλη περιοχή και με δύο κεφαλιές να κρίνει το ματς.

Ο νεαρός στόπερ στο 72' με υπέροχη κεφαλιά μετά από σέντρα του Τσέριν έκανε το 2-1 και στο 81' πήρε και πάρε την μάχη στον αέρα και προσέφερε στον Πούγγουρα ένα πολύ εύκολο γκολ, με τον έμπειρο στόπερ να παίρνει την κεφαλιά για το 3-1. Ο Σπόραρ είχε δύο πολύ καλές στιγμές για να πετύχει ακόμη ένα γκολ ο Παναθηναϊκό αλλά ο Σλοβένος φορ δεν κατάφερε να βρει στόχο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν (46’ Μπρινιόλι), Κώτσιρας (46’ Βαγιαννίδης), Σάρλια (58’ Σιδεράς), Μάγκνουσον (46’ Πούγγουρας), Χουάνκαρ (46’ Σάντσες), Ρουμπέν (46’ Τσέριν), Τσόκαϊ, Μπερνάρ (46’ Κρυπαράκος), Σαβιέρ (58’ Συμεωνίδης), Κυριόπουλος (84’ λ. τρ. Σαβιέρ), Καμπετσής (58’ Σπόραρ).

ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΕΡ ΣΕΒΑ (Ελιανίβ Μπάρντα): Γκλάζερ, Νταντιά, Αμπού (46’ Μοτασέμ), Μπλόριαν, Αβίβ (46’ Τίμπι), Γκορντάνα (46’ Σουλεϊμάνοφ), Ελίας (62’ Γιεχεζκέλ), Ανσά (46’ Μίχα), Παούν (62’ Λόπες), Γιοζέφι (46’ Μάρτινς), Σελμανί (46’ Χεμέντ).

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα