Οι 8+1 παίκτες του Ολυμπιακού που τραβάνε το βλέμμα στην Ισπανία

Οι 8+1 παίκτες του Ολυμπιακού που τραβάνε το βλέμμα στην Ισπανία

Οι 8+1 παίκτες του Ολυμπιακού που τραβάνε το βλέμμα στην Ισπανία

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος επικεντρώνει στο blog του στο gazzetta στα πρόσωπα στα οποία θα εστιάσουμε στον Ολυμπιακό της Ισπανίας.

«Πέταξε» λοιπόν ο Ολυμπιακός για την Ισπανία, όπου και θα πραγματοποιήσει το β΄ στάδιο της χειμερινής προετοιμασίας του, στο οποίο σημεία αναφοράς είναι τα φιλικά με την Χάντερσφιλντ από την Τσάμπιονσιπ και την Σταντάρ Λιέγης.

Σε αυτά τα δύο παιχνίδια, που θα τα δούμε τηλεοπτικά (Cosmote), νομίζω ότι τα βλέμματα θα στραφούν κυρίως σε εφτά παίκτες του Ολυμπιακού, για κάποιους πολύ συγκεκριμένους λόγους. Ας τους πάρουμε έναν έναν αυτούς τους «ερυθρόλευκους».

ΓΚΑΡΙ. Ο καλύτερος καθαρός εξτρέμ του Ολυμπιακού, αλλά με τη μικρότερη συμμετοχή, καθώς λόγω των συνεχών τραυματισμών του έχει παίξει βασικός σε μόλις τρία ματς και στο τελευταίο (στο 1-1 με την Φράιμπουργκ) βγήκε αλλαγή στο 39’. Όταν παίζει, πάντα «κάτι» καλό κάνει, όμως παίζει τόσο λίγο…Εάν βγάλει καλή ετοιμότητα τώρα, θα ισχυροποιήσει τη θέση του στο ρόστερ. Διαφορετικά, στο μέλλον του 32χρονου διεθνή θα μπει ερωτηματικό, όχι από τον Τύπο, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα, αλλά από τον Μίτσελ, ο οποίος τον πιστεύει πάρα πολύ.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ. Τον έχουμε ξεχάσει τον 30χρονο διεθνή άσο, μετά από τέτοια πολύμηνη αποχή, αλλά με τέτοια ποιότητα μπορεί να μας κάνει να τον θυμηθούμε για τα καλά! Ήδη, στις πραγματικά ολιγόλεπτες συμμετοχές του στα τελευταία παιχνίδια, η γεύση ήταν…Φορτούνη. Δείχνει ότι…έρχεται και περιμένουμε να το επιβεβαιώσει μέσα από τα φιλικά της Ισπανίας, όπως και να δείξει ότι πλέον είναι έτοιμος να πάρει ρόλους βασικού, έχοντας ουσιαστικά να παίξει μπάλα ως βασικός παίκτης από το καλοκαίρι του 2021.

ΣΑΜΑΣΕΚΟΥ. Για διάφορους λόγους τον έχουμε δει με το ζόρι ενάμιση παιχνίδι τον 27χρονο Αφρικάνο, ο οποίος ήρθε με τις δάφνες του αμυντικού χαφ που έπαιξε βασικός στην Ζάλτσμπουργκ και στην Μπουντεσλίγκα (Χόφενχαϊμ), όμως στον Ολυμπιακό μοιάζει να είναι πολύ πίσω, ίσως γιατί ήρθε καθυστερημένα, έχοντας ελάχιστο χρόνο στην πρώην ομάδα του στο ξεκίνημα της σεζόν. Μόνο πειστικό δεν μπορείς να τον πεις έως τώρα, αλλά θα έχει την ευκαιρία να μας αλλάξει γνώμη.

boouler

ΜΠΟΟΥΛΕΡ. Ο Κορμπεράν τον υπολόγιζε βασικό χωρίς ο Άγγλος να ανταποκριθεί, ο Μίτσελ τον έβαλε πρώτη φορά μόλις τις προάλλες με τη Ναντ και έβγαλε μία προοπτική. Σίγουρα θα τον δούμε στην Ισπανία, καθώς άλλωστε εξτρέμ έχουν πάει μόλις τρεις, οπότε ο 23χρονος αριστεροπόδαρος θα έχει τη δυνατότητα να δείξει αν μπορεί να σταθεί. Διαφορετικά το β΄μισό της σεζόν μπορεί να τον δει πίσω στην προτελευταία στην Τσάμπιονσιπ Μπλάκπουλ.

ΛΑΙΝΤΝΕΡ. Η μοναδική προσθήκη της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου που δεν έχει ούτε λεπτό συμμετοχής. Προφανέστατα, τόσο ο Κορμπεράν αρχικά, όσο κι ο Μίτσελ στη συνέχεια δεν τον έβλεπαν έτοιμο για τον Ολυμπιακό τον νεαρό (20 στα 21) αριστερό μπακ, παρότι αυτός έχει παίξει βασικός στα έξι από τα εφτά τελευταία παιχνίδια, επίσημα και φιλικά, της Εθνικής ομάδας του Ισραήλ. Ιδιαίτερη περίπτωση, ένα παιδί με πολλές δυνατότητες στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού του, που όμως έχει παίξει μόνο ένα ματς με τον Ολυμπιακό Β, χωρίς μάλιστα να δείξει πολλά πράγματα.

ΚΑΣΑΜΙ. Η τελευταία μεταγραφή του Σεπτεμβρίου, η επιστροφή του πρώην διεθνή με την Ελβετία μέσου. Κι αυτός δεν έχει παίξει ούτε λεπτό, καθώς ήρθε με θλάση σοβαρής μορφής και πριν περίπου 15 ημέρες επέστρεψε στην δράση, για ένα 60λεπτο στο ίδιο ματς του Ολυμπιακού Β, που είχε παίξει κι ο Λάιντνερ. Ο έμπειρος (30 στα 31) αριστεροπόδαρος μέσος έχει το εξτρά μειονέκτημα ότι έχει να παίξει ουσιαστικά από τον περασμένο Μάιο, όταν κι έμεινε ελεύθερος από τη Βασιλεία. Λογικά ο Μίτσελ θα τον βάλει σε θέση Νο 8, ειδικά απόντος τώρα του Χουάνγκ.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ. Ο νεαρότερος σε ηλικία «ερυθρόλευκος», στα 18 προς 19 χρόνια του, πήρε την ευκαιρία κι έπαιξε βασικός στο τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι, με τη Ναντ και έβγαλε μία αξιόπιστη εικόνα στο 60λεπτο στο οποίο τον είδαμε (0-0 έως τότε το ματς, μετά έγινε το 0-2). Με τον Σισέ στο Μουντιάλ και τον Παπασταθόπουλο τραυματία, θα πάρει σίγουρα χρόνο τώρα στην Ισπανία. Δείχνει να έχει αφήσει φέτος πίσω του την περσινή σεζόν-ερωτηματικό, με τον τραυματισμό του κλπ.

dabo

ΝΤΑΜΠΟ. Ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού Β στο ξεκίνημα τούτης της σεζόν κέρδισε με το σπαθί του μία θέση στην αποστολή της Ισπανίας. Συγκυριακά μοιάζει στο στιλ με τον…Κασάμι, αριστεροπόδαρος κεντρικός χαφ κι αυτός, αλλά εννιά χρόνια μικρότερος. Στο χέρι του είναι να κάνει την έκπληξη, βλέποντας άλλωστε και πώς ο Μίτσελ από τη μία ημέρα στην άλλη έδωσε φανέλα βασικού σε ένα άλλο παιδί του Ολυμπιακού Β, τον Ντόη, που είναι και νεαρότερος του.

Τέλος, μία κατηγορία μόνος του είναι ένας άλλος παίκτης του Ολυμπιακού, ο Μαρσέλο. Όλα δείχνουν ότι σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν από τους «ερυθρόλευκους», αλλά από την στιγμή που πήγε Ισπανία κι όσο είναι στην ομάδα μπορεί να τον βλέπουμε. Έκανε μία προσπάθεια στο Ρέντη την περασμένη εβδομάδα για να ετοιμαστεί καλύτερα, θα δούμε αν θα το συνεχίσει στη Μαρμπέγια.

Άσχετο: ΜΜΕ της Κολομβίας βρήκαν, όπως υποστηρίζουν, τη νέα σύντροφο του Χάμες. Για τους θαυμαστές και τις θαυμάστριες του Κολομβιανού, εδώ

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.