SL K19: «Βροχή» από γκολ για ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ

Γιώργος Μανταίος
SL K19: «Βροχή» από γκολ για ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ

bet365

Συνολικά 15 γκολ πέτυχαν οι τρεις ομάδες στη Super League Κ19, ενώ ο Ολυμπιακός παραμένει στο κυνήγι του ΠΑΟΚ μετά το δύσκολο 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Η εβδομαδιαία επισκόπηση του Gazzetta από τον κόσμο των υποδομών της Super League

Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα και παραμένει έξι βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ, μετά από 11 αγωνιστικές στη Super League Κ19. Το ματς έγινε χθες (27/11) στο G3 του Ρέντη, με περιορισμένη είσοδο και ανάμεσα στους... όρθιους (δεν υπάρχει κερκίδα στο συγκεκριμένο γήπεδο) ήταν και ο Μίτσελ με το επιτελείο του. Ένας πολύ μέτριος Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο, μεταμορφώθηκε στο δεύτερο μετά την είσοδο του Αντώνη Παπακανέλλου και έφτασε στη νίκη στο 73΄ με κεφαλιά του Κουτσίδη, κόντρα σε αμυντικό και τον Μπάμπη Κωστούλα να «σπρώχνει» τη μπάλα από κοντά στα δίχτυα. Το «παρών» έδωσαν οι Γιάννης Κωστένογλου, Γιάννης Καβουριάδης εκπρόσωποι δύο μανατζερικών γραφείων (Rosko και Target αντίστοιχα) που παρακολουθούν με συνέπεια τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα.
* Στη Σουρωτή ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Παναιτωλικού (4-1) όμως υπάρχει ένα άγχος για τον τραυματισμό του Μαξ Σνάουτσνερ, ο οποίος είχε μπει νωρίς ως αλλαγή στη θέση του Γκούμα που ένιωσε αδιαθεσία. Το ματς διεξήχθη ενώπιον των ομοσπονδιακών προπονητών Κ19, Τάσου Θέου και Κ17, Αλέξανδρου Αλεξιάδη.
* Στο Κορωπί, παρουσία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε επίδειξη δύναμης 5-0 επί του ουραγού Ιωνικού, με πολλά παιδιά που έως τώρα δεν είχαν χρόνο συμμετοχής, να «αρπάζουν» την ευκαιρία. Σέντερ μπακ έπαιξε ο Ζεϊμπέκης («ήρωας» στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό), επανήλθαν οι Πέτρος Κοκκάκης (με ασίστ) και Νίκος Νικολετόπουλος, ενώ ντεμπούτο με γκολ πραγματοποίησε ο Κλάψας.
* Η ΑΕΚ διέλυσε 6-0 τη Λαμία στη Φθιώτιδα, νίκη που αποτελεί την ευρύτερη στην καριέρα του προπονητή της Γενναίου Καραχάλιου (είχε και ένα 6-1 επί του ΟΦΗ με την περσινή Κ17). Ο Τάσος Κοντορουχάς με τρία γκολ και δύο ασίστ ήταν ασυναγώνιστος, ενώ βοήθησαν πολύ και οι αλλαγές των Δημητριάδη, Μούτσα, Γιαννούλη που έδωσαν πνοή. Σε εξαιρετική κατάσταση το γήπεδο των Καλυβίων που φιλοξένησε το ματς. Η ΑΕΚ αναχωρεί την Τετάρτη για την Ισπανία, όπου την Πέμπτη αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης στο πλαίσιο του τουρνουά Al Abtal.
* Ο ΟΦΗ νίκησε 2-1 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και ισοβαθμεί στην τρίτη θέση με τον αντίπαλό του και τον Παναθηναϊκό. Είναι η καλύτερη περίοδος στην οποία έχουν βρεθεί οι Ακαδημίες των Κρητικών μετά την επιστροφή του συλλόγου στη Super League. Ειδικά όταν αγωνίζονται με την Κ19 οι Αποστολάκης, Θεοδοσουλάκης, η ομάδα του Πατεμτζή κάνει... θαύματα. Το ματς παρακολούθησε εκ μέρους των εθνικών ομάδων, ο προπονητής τερματοφυλάκων Κωνσταντίνος Καμπόλης.
* Ο Άρης «ανάσανε» με μία εύκολη νίκη 3-0 επί του Λεβαδειακού. Το ενδιαφέρον σε αυτό το ματς είναι ότι διεξήχθη κοντά στην παραλία Γερακινής (γήπεδο Καλυβίων) σε μία απόσταση 67 χιλιομέτρων από το Χαριλάου! Προφανώς δεν βρέθηκε άλλο διαθέσιμο.

K17-Κ15 Κοιτάζουν ψηλά ΑΕΛ και Αστέρας

Συναρπαστικά παιχνίδια έγιναν και στο πρωτάθλημα της Κ17. Στον Βορρά η ΑΕΛ πήρε ισοπαλία από τον Άρη (1-1) στην Πυλαία και βρίσκεται στην κορυφή. Φυσικά δεν έχει αγωνιστεί ακόμα ο ΠΑΟΚ ο οποίος έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή στο Final Four. Όσοι παρακολούθησαν το ματς μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για την ΑΕΛ και το επίπεδο οργάνωσής της. Αυτό ισχύει και στην Κ15 που νίκησε 3-2 στο ίδιο γήπεδο τον Άρη με χατ τρικ του Δημήτρη Όντου. Πρόκειται για ένα παιδί που αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον Απόλλωνα Λάρισα. Είχε δοκιμαστεί στο παρελθόν από τον Ολυμπιακό. Η Κ15 των «βυσσινί» βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βόρειου ομίλου μετά από την έκτη αγωνιστική.

Το ματς του Σαββατοκύριακου έγινε στο Emileon, όπου Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα αναδείχθηκαν ισόπαλοι 4-4. Καλύτεροι οι γηπεδούχοι με 19 τελικές, αλλά πιο αποτελεσματικός ο ΠΑΣ που είχε σε εκπληκτική κατάσταση τον Χρήστο Κόντο, με τρία γκολ με μία ασίστ. Είναι ανιψιός του παλαίμαχου (δεκαετία 1990) του ΠΑΣ Λεωνίδα Ευθυμιάδη και προέρχεται από τις ιδιαίτερα παραγωγικές ακαδημίες του συλλόγου «ΑΟ Ανατολής», όπου ανήκε από έξι ετών μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Από την άλλη πλευρά, ο Γαλαζούλας πρόσθεσε ακόμα δύο γκολ στη συγκομιδή του για την ομάδα του Αγρινίου που συνεχίζει να αποδίδει συνδυαστικό και επιθετικό ποδόσφαιρο.

Πάντως το διήμερο αυτό σε επίπεδο υποδομών, ανήκε στον Αστέρα Τρίπολης με «3 στα 3» εκτός έδρας. Οι «μεγάλοι» επικράτησαν 3-1 του Βόλου, η Κ17 2-0 του Ιωνικού και η Κ15 πέρασε «τρένο» από το Περιστέρι με 4-1 επί του Ατρόμητου και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Πιο ψηλά από τον Παναθηναϊκό που πέρασε «ασθμαίνοντας» και με κακή εμφάνιση το εμπόδιο του Πανιωνίου (2-1) και από τον Ολυμπιακό που έμεινε στο 0-0 με τον Απόλλωνα. Αξίζουν συγχαρητήρια στους δύο συλλόγους και ιδιαίτερα στα παιδιά της Κ15, που πληρώνουν ακριβές συνδρομές (Απόλλων και Πανιώνιος δεν είναι στη Super League, άρα δεν εισπράττουν χρήματα για τις ακαδημίες) και προσπαθούν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το επίπεδο εναντίον αντιπάλων που έχουν συγκεντρώσει τα κορυφαία ταλέντα της κατηγορίας, μέσω εκτεταμένου scouting.

Φυσικά σε άλλες περιπτώσεις η διαφορά είναι τόσο μεγάλη που τα παιχνίδια μοιάζουν περισσότερο με φιλικά. Για παράδειγμα στην Κ17 έγινε η αναμέτρηση Πανιώνιος-Ολυμπιακός 1-7, με τους «ερυθρόλευκους» να μην χρησιμοποιούν τους δυο πρώτους σκόρερ τους, Δαρβίρα και Κωστούλα. Έτσι, βρήκαν την ευκαιρία οι Λίγδας και Σούφκα να σημειώσουν χατ-τρικ. Στην ίδια κατηγορία, ο Παναθηναϊκός άφησε πολύτιμους βαθμούς στην Βοιωτία (1-1) με τον Λεβαδειακό να αποδεικνύει ότι δεν ήταν τυχαία η πορεία του στην Α΄ φάση, όταν απέκλεισε την ΑΕΚ. Γίνεται δουλειά εκεί, από τον επικεφαλής των ακαδημιών Θανάση Σωτηρόπουλο και τους προπονητές του, το Νίκο Γκουλή (Κ17) και το Βαγγέλη Φραγκά (Κ19)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα